От х:

Днес в x:

8 °C

28-килограмов толстолоб и 18-килограмови амури вадят от язовира край Конуш

  Има дни, в които не върви, но пък, когато слуката тръгне, рекордите са в кърпа вързани за риболовците на язовира край хасковското село Конуш. Водоемът е зарибен с шаран, сом, амур, щука и толстолоб.

  Най-големите риби, извадени от водите му напоследък, са 28-килограмов толстолоб, 30-килограмов сом и 18-килограмов амур, разказва аредаторът Данчо Минчев. Но отбелязва, че шаранът си остава най-предпочитаната риба.

  Днес рибарите не можаха да се похвалят с такива рекордни улови, но пък за сметка на това водоемът беше зарибен. За седми път тази година, заради големия интерес от страна на въдичарите, които идват тук да практикуват спортен риболов, във водите му бяха пуснати шарани.

  От Димитровград, Кърджали, Свиленград, от Първомай и дори от Пловдив, идвали риболовци край Конуш, защото по места там рибата напоследък никак не кълвяла, а за лошата слука роля изиграло и засушаването.

  Тон и половина рибоци с големина между 2,5-3 кг. и 6 килограма бяха пуснати в язовира днес следобед.

  Зарибителният материал е от развъдник от Новозагорско.

  С новите шарани в язовира вече има около 6 тона от този вид риба, пресмята стопанинът на водоема Данчо Минчев. А сезонът тук продължава докато падне сняг.

  Арендаторът споделя, че е доволен от работата си, но казва, че и в неговия бранш има доста трудности. Бюрокращината с ваденето на документите и разрешителните за спортен риболов и за продажбата на жива риба, са доста продължителен процес, казва Данчо Минчев. Набезите на бракониерите и това, че те остават ненаказани, е другият голям проблем. Въпреки, че язовирът му е с камери и с денонощна жива охрана, бракониерите нямали спирка.“Язовирът е изцяло заграден и пак влизат и чупят коловете на оградата. А досега няма заловен бракониер, въпреки множеството пъти, в които съм подавал сигнал към полицията.“

  Красимира Славова

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (10)

  • 1
   Та
   Тапанара
   11 -2
   18:04, 7 окт 2020
   Каквито и камери и огради да слагаш, не можеш да го опазиш от Динко Станков. Всичката риба ще ти измъкни под носа. Цял живот с това се занимава.
   • Ри
    Рибар
    12 0
    20:19, 7 окт 2020
    7.62 и ще спре да се занимава.
  • 2
   Му
   Мутра със Фотосоларка
   8 -2
   19:55, 7 окт 2020
   Като построя фото-соларния парк в мерата на Конуш
   ще му ударя една резиденция край язовира и го правя
   частен :))
  • 3
   Ва
   Василев
   10 0
   20:35, 7 окт 2020
   За кого е тази реклама? Та ние рибарите се знаем. А стига бе, от Пловдив, Бусманци и София, само от там ли идват?
   РЕКЛАМА !
  • 4
   Ме
   местен
   12 0
   20:43, 7 окт 2020
   Тоя язовир през лятото се пълни с вода контрабандно от канала от яз Тракиец. Ако не е канала и жаби няма да има.
  • 5
   См
   смях
   9 0
   20:44, 7 окт 2020
   Вече и от други държави идват.
  • 6
   12
   123
   9 0
   07:12, 8 окт 2020
   Платена реклама на миризлива риба. Язовира е затлачен от кал и със застояла вода рибата му мирише.Зарибяват го с хваната незаконно с мрежи риби от други селски язовири.
  • 7
   См
   смех
   6 0
   08:03, 8 окт 2020
   Единия ги хваща, другия ги пуща.
  • 8
   Со
   Сомчо
   4 0
   09:45, 8 окт 2020
   Идвали рибари от другите страни,
   опит да обменят,харчили пари!
  • 9
   Ма
   Малевец
   2 0
   10:36, 8 окт 2020
   Преди селото в дясно ли е този язовир?Защото знам че и в селото има едно малко зарибено до кошарите.

  Хороскоп за 28.11.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Вълнуват ви предимно семейни въпроси днес, а работата ви е възможно да остане на заден план. Не срещате сериозни затруднения, но за много въпроси ще ви се наложи да изчакате по-благоприятен момент. Просто периодът е неподходящ за активни действия от ваша страна. Не се притеснявайте да говорите открито да чувствата си с близките си хора, те ще ви разберат.
  28 ное 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Вземете под внимание очакванията на близките си и работете за тяхното осъществяване. Така ще запазите мира в къщи и ще ви остане време за другите, не по-малко важни задачи днес. С интелигентното си присъствие печелите популярност и налагате идеи, чийто перспектива предстоят.
  28 ное 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Ще намерите елегантно решение на въпрос, който ви притеснява и без да се губите в догадки, ще пристъпите към изпълнението му. Ще се ползвате с доверието на онези, които ви интересуват и чието мнение е важно за успеха ви. Носители сте на новото и много хора ще се съобразяват с вас.
  28 ное 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Преминавате успешно през всички трудности, с които ви сблъсква днешният ден. Малко неща са в състояние да ви откажат от целите ви, преследвате ги твърдо и неотменно. Проявете обаче повече постоянство относно въпрос, който косвено ви засяга. Скоро ще оцените предимствата от подобно поведение. Предстои ви среща с човек, когото не сте виждали отдавна.
  28 ное 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Най-сетне имате възможност да си отдъхнете. Резултатите от упоритата ви работа и проявеното постоянство ще надхвърлят очакванията ви. Цената на успеха ви е натрупалата се умора. Отдайте се на заслужена почивка. Отделете повече време на семейството си и любимите си занимания.
  28 ное 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Време е да загърбите лошото настроение. Не се измъчвайте от черни мисли, а влезнете в откровен диалог, с човек, с когото имате нужда да се изясните. В служебен план не допускайте да ви припишат чужди пропуски. Нека поведението ви в семейството бъде изпълнено с уважение към по-възрастните. Чувствате се все по-добре.
  28 ное 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Различни становища по общ въпрос ще ви накарат да заемете по-твърди позиции в защита на интересите си. Покажете се подготвени и с добро отношение към околните, това ще натежи везните във ваша полза. Ще възстановите силите си след здравословните си неразположения и няма да ви липсва енергия за всичко, което желаете.
  28 ное 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Прекомерната сдържаност в отношения с желан от вас човек едва ли е верния път към сърцето му, за това опитайте да проявите инициативност и е много вероятно скоро да постигнете успех. Ще се изненадате от лекотата, с която успявате да въдворите ред у дома. Авторитетна намеса в подходящ момент ще ви донесе голямо предимство за в бъдеще, а и ще ви накара да се почувствате много добре.
  28 ное 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ще избегнете изненадите и нежеланите ситуации, стига да сте внимателни и да се съобразявате с обективните условия. При работа с остри предмети и огнеопасни материали, вземете мерки. Роднините ви ще се радват, ако споделяте повече от времето си с тях. Обмена на мисли и енергия по между ви са важни, не ги пренебрегвайте.
  28 ное 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Денят ще ви стигне за да свършите всичко, което предвиждате. Имате и свободата, и волята и желанието, проявете повече активност. Не пренебрегвайте хората, които са ви помагали да постигнете успеха си, отдайте им дължимото. Простете грешките на близък човек и продължете напред.
  28 ное 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Използвайте деня, за да го прекарате сред близките си хора. Нуждаете се осезателно от почивка и разтоварване. Опитайте се да туширате в зародиш евентуален финансов проблем.
  28 ное 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Намирате много сподвижници днес, така че няма да сте сами в начинанията си. Откривате нещо полезно, което ще ползвате и за в бъдеще. Ваш близък е на път да постъпи по неразумен начин в личен план, опитайте се да му въздействате. Бъдете по-внимателни в сърдечните си взаимоотношения.
  28 ное 2020
  Последни новини