От х:

Днес в x:

Храната като произведение на изкуството

Карл Уорнър е британски художник, фотограф и режисьор, който обича да провокира сетивата ни с проектите си.

Една част от модерното му изкуство включва фотографии на истинска храна, която благодарение на въображението си и малко подръчни средства превръща в различни сцени и пейзажи, на които се развиват действия.

Уорнър определя себе си като любител на храната, затова и обича да й отделя толкова много внимание и да изпипва всеки един детайл на миниатюрите.

Първата си прави през 1998 г. и всеки детайл и досега е ръчно изпипан от него. А любима част от цялостния творчески процес е старателното подбиране на най-правилните хранителни продукти, което по някой път му отнема и часове в супермаркетите.

Със своите пейзажи артистът иска да ни накара да погледнем на храната по друг начин, а не само като на средство за оцеляване.

И определено успява да го направи, защото неговите "foodscapes" (хранителни пейзажи" ни пренасят в цял един нов свят, който изглежда напълно магично.

И всички продукти с различна форма, текстура и цвят успяват да създадат една перфектна хармония заради внимателния подбор, който са преминали.

Разглеждайки профила на Уорнър в Instagram стигаме до извода, че пицата е сред любимите му храни, а и тази, която дава най-много възможности за интерпретации, предава My Modern Met.

Но фотографът си пада и по други печива, както и по броколите и сушито, които умело успява да превърне в част от една измислена, но доста апетитна реалност. А разглеждайки снимките просто няма как да не огладнеем...

Вижте тази публикация в Instagram.

Salami mountains—delicious however you slice it!

Публикация, споделена от Carl Warner Foodscapes (@carlwarnerofficial) на

Източник: lifestyle.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини