От х:

Днес в x:

Ден 75: Няма да си тръгнем от площада

На площад "Независимост" в София за 75-а поредна вечер се събра антиправителствен протест. Хората в началото на протетса бяха по-малко от друг път, но все пак успяха да блокират движението, а към края на протеста се увеличиха. Исканията на протеста остават оставките на премиера Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев. Тази вечер е подготовка за утрешният протест, който ще премине за трети път под наслова "Велико народно въстание". Още вчера организаторите от "Отровното трио" призоваха участниците в утрешната проява да се снабдят с домати и яйца.

Почти няма пенсионер в София, който да не е пратил 50 лв на протеста заяви адвокат Николай Хаджигенов. Той прочете писмо до “Отровното трио” от Иван Василев пенсиониран юрист на 92 г.

“Борисов опозори родината ни, като предаде борци за човешки права в лапите на Ердоган.Светът ще гледа на нас като на варвари. Затова искаме оставка. Не трябва да има никакво съмнение, че ни управлява хунта. Заедно с Ердоган властта изцапа ръцете си с изнасилвани и мъчени хора в Турция”, прочете Хаджигенов.

Можеш да напазаруваш част от хората, като министрите, такива, като Марешки, Георги Марков, Александър Йорданов и Тома Биков, но не и пенсионерите, смята Хаджигенов. Той добави, че най-много получават 50 левови преводи. 

Андрей Ковачев от “Зелено движение” разказа за Димитър Василев от кресненското село Влахи, който гладува 43-ти ден с искане за оставка. Ковачев разказа историята на проекта за магистрала “Струма” и това, че правителството е пренебрегнало становището на ЕС да се направи магистралата по друго трасе, а не през дефилето, а то да остане локален път. Затова сега продължават да умират хора и ще продължат да умират и когато магистралата бъде построена през дефилето, смята Ковачев.

Утре този площад трябва да е пълен, заяви Арман Бабикян. ”Всички, които искат свобода трябва да са тук, а не да затварят лютеница или да пият ракия и да питат къде дават протеста”, призова той. Борисов обича да излиза, като Аладин от лампата от дребни населени места за да обяснява, какво хубаво шосенце е направил, за да не го посрещат хората. Утре всички в Габрово”, каза Бабикян. Според него Борисов ще е там за откриване на църква.

“Въпросът дали ББ е на власт не е актуален, всички знаем, че той няма да бъде на власт, въпросът е докога ще бъде на власт. Обществото мнение е ясно – вън Борисов, мутрите и мафията. Корупцията се превърна в успореден начин за успех в нашето общество. Как родителите да обясняват на децата си да учат, като примерът за успех е бухалката, дебелия врат и ниското чело.”, каза Бабикян. Той каза, че затова толкова много младежи са напуснали България, защото са гласували с краката си, а не с бюлетини. Ние няма да си тръгнем от този площад, ще продължим да го караме да се крие по села и паланки. Няма да допуснем Борисов, такава власт и след тебе”, каза Бабикян.

След това към сградата на бившия Партиен дом и настоящ парламент полетяха развалени яйца под звуците на “Мутри сбогом” - нова песен на “Шоуто на Слави”, което е кавър на войнишка песен с нецензурен текст.

След това шествието тръгна към Орлов мост. Кръстовището беше блокирано.

Източник: offnews

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ло
    Лошия
    5 -1
    09:01, 22 сеп 2020
    До пенсионерите ли опряхте да ви финансират.Не разбрахте ли , че докато не излезете с идея какво става , след като ББ даде оставка , това ще са ви поддръжниците - Хаджигенов с прашка и касетка с домати и хашлаци , на които им се безчинства.На шарени пилета никой не кълве вече.
Последни новини