От х:

Днес в x:

8 °C

Ден 66: В очакване на "Велико народно въстание 3"

Със слабо присъствие и с "прожекция" върху сградата на Народното събрание, без напрежение и без шествие до Орлов мост премина 66-ия протест в София с искане за оставката на премиера и главния прокурор.

По-рано днес премиерът Бойко Борисов заяви, че уважава протестиращите, но не и провокаторите на протестите. Президентът Румен Радев пък обяви, че времето за диалог с премиера е свършило и остро критикува Борисов за обобщаването на протестиращите като мафия по-рано тази седмица. 

Протестът премина със слабо присъствие и без напрежение. На площада пред президентството се събраха няколкостотин души.

"Днес онзи, който ни определи като "мафия" каза, че би говорил с нас и че ни уважава. Безсрамник! Нито дума за "кървавата сряда" (протеста от 2 септември - б.р.), нито дума за пострадалите, нито дума за унизените. До днес крият данните за "кървавата сряда", но ще дойде ден, в който ще разберем истината за деня, в който насъскаха българи срещу българи", заяви един от инициаторите на протеста Велислав Минеков от "Отровното трио" от трибуната.

Инициаторите на протеста ще обявят утре кога ще бъде следващата голяма антиправителствена демонстрация - "Велико народно въстание 3".

Източник: dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини