От х:

Днес в x:

Кърсти Али сравни новите правила за "Оскар" с "1984" на Оруел

Американската киноакадемия обяви нови стандарти, които трябва да съответстват на продукции, претендиращи за победа в категорията "Най-добър филм". Начинът, по който ще се оценяват филмите през 2024 г. (по време на 96-ата церемония) ще номинира само филми с попълнени определени квоти.

Те са свързани с равномерно разпределяне на броя актьори, продуценти, оператори, дизайнери на костюми, специалисти по маркетинг и реклама, отговарящи на определени идентичностни характеристики. Необходимо е да има определен брой жени, цветнокожи, гейове, лесбийки, транссексуални и инвалиди.

По този начин академията оставя на заден план художествените качества на определения филм и кара всички, независимо от това дали дадена продукция го изисква или не, да се съобразяват с това искане, ако искат да имат шанс за златна статуетка.

Не всички обаче останаха във възторг от тези радикални промени и новите правила.  Част от знаменитостите също реагираха негативно на ситуацията.

Така 69-годишната Кърсти Али каза: "Това е неуважение към артистите по цял свят... Можете ли да си представите как някой казва на Пикасо какво трябва да има в неговите картини? Хората останаха без ум. Контролират артистите, контролират мисълта... OSCAR ORWELL", написа Али в Twitter, която направи аналог със знаменитата антиутопия "1984".

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини