От х:

Днес в x:

Цвети Пиронкова загуби от Серина Уилямс

Цветана Пиронкова пропиля сет и пробив аванс във втория срещу шесткратната
шампионка Серина Уилямс и отпадна на четвъртфиналите на Откритото първенство на
САЩ по тенис.

Пиронкова загуби от поставена под номер 3 представителка на домакините Уилямс 6:4, 3:6, 2:6 след 2:11 часа игра.

Това беше първо участие на турнир за пловдивчанката след повече от три години пауза заради раждането на първородния й син Александър, но тя остави отлични впечатления и за първи път се класира сред осемте най-добри на "Флашинг Медоус".

Пиронкова изигра изключителен първи сет, в който не даде нито една възможност за пробив на съперничката си и допусна едва 5 непредизвикани грешки срещу 12 на съперничката.

Пловдивчанката реализира единствен брейк в петия гейм, а при 5:3 тя пропусна два сетбола при подаването на Уилямс, но веднага след това затвори частта при собствен сервис.

Българката започна с пробив и във втория сет, но американката веднага след това стигна до първия си шанс за брейк, който тя реализира, за да изравни на 1:1 гейма.

Уилямс отново проби за 5:3, а в следващия гейм Пиронкова поведе с 30:15, но с три поредни аса, общо 16 до този момент в мача, американката стигна до обрат, за да изравни резултата в сетовете.

23-кратната шампионка в турнирите от Големия шлем продължи добрата си серия с ранен брейк в решителната трета част, след което тя поведе с 2:0. Уилямс продължи да доминира срещу поуморената българката и след втори пробив за 5:2 тя затвори мача при собствен сервис.

Американката, която на 26 септември ще навърши 39 години, пласира 20 аса и общо 44 печеливши удара срещу 24 непредизвикани грешки.

Пиронкова завърши с 27 уинъра и 26 грешки.

"Тази победа ми показа колко корави могат да бъдат майките. Тя игра много силно. Изумително е това, което тя постигна, невероятно е. На моменти се чудех как го прави. В началото играта ми не вървеше, но беше добре, че не чувствах умора. Постепенно намерих ритъма си, започнах да се движа по-добре, ударите ми започнаха да се получават. Това ми помогна да постигна тази победа", заяви след двубоя Уилямс.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини