От х:

Днес в x:

-2 °C

Кралицата на нощта и множество художествени изделия на изложението „Българско е“

  Изложение на занаятчиите „Българско е” започна в центъра на Хасково тази сутрин. То е по случай 8 септември – Рождество на Пресвета Богородица и Ден на Хасково. Ще продължи до вторник.

  Организира се от сдружение с нестопанска цел „Българско е“ с председател Диана Цинцарска, със съдействието на община Хасково.

  В изложението участват 38 производители от цялата страна. В обособени шатри на площад „Свобода” и на площад „Атлантически” те показват много художествени изделия, както и бутиково вино, бутикови сапуни, козметика, за първи път на този базар се предлага свинско роле (поркета) по италианска рецепта, има кошничари, шатра с цветя, носии, много видове бижутерия.

  В една от шатрите се предлагаше мексиканско цвете тубероза полиантес и масло от растението. Маслото и цветето бяха показани от единствените производители в България, които от 4 години отглеждат в страната такъв вид растение, което се среща с имена като Бялата перла и Кралицата на нощта, защото вечер цветето ухае двойно по-силно. Маслото от това цвете влиза в състава на всички хубави парфюми, казаха от фирмата-производител от сливенското село Караново.

  Трима от производителите в базара са от Хасково. Те представят керамика, шити кукли, чанове и камъни.

  „В изложението се преплитат старите и съвременните занаяти и изкуства“, каза Диана Цинцарска.

  Тя уточни, че такова изложение в Хасково се прави по два пъти в годината, а занапред тенденцията е да се провежда по три пъти годишно.

  Събитието бе озвучено от изпълнения на улични музиканти.

  Анета Кутелова

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (8)

  • 1
   Ха
   хасковлия
   2 -4
   16:22, 5 сеп 2020
   Ако можеше и "художничката" Стела да допласка нейната цветна експлозия от ония нейни "картини"с изрязани фолиа и пластмаси щеше да е още по красиво!
  • 2
   Re
   Repair
   1 -1
   18:11, 5 сеп 2020
   Проверете си заглавието !
   Нощта ?????
   • Пр
    правилно е
    0 0
    22:08, 5 сеп 2020
    Нощта е написана правилно - съществителни от ж.р. се членуват с "та".
  • 3
   Ха
   Хаха
   2 0
   18:12, 5 сеп 2020
   какво му има на заглавието ?
  • 4
   До
   дон Балон
   7 0
   23:01, 5 сеп 2020
   Тези драсканици на Стела тя ли ги е рисувала или някой ученик върху тетрадка малък размер?
   А тези народни занаятчии са надули безбожно цените все едно Хасково е Лас Вгас или Ню Йорк!!. За една дървена лъжица една педя голяма искат 25 лева а за бурканче мед само 30 лева. Меда бил лековит!
   А до фонтана един дебел с сокторски дрехи продава свинска мас ,смесена с лютиви чушки и други гадости, но поставена в опаковка от паста за зъби и това за само 25 лева! И това лекувало всичко?!? Направо ни взимат или за много богати или за големи балъци!!!
  • 5
   Ха
   Хасковлия
   4 0
   23:16, 5 сеп 2020
   А ти да видиш в една сергия с тента отгоре за да не ги цапат птиците оторе ми предлагат змия в бурканче. Била българска усойница а не китайска. Намерили какво да ни продават та всеки си има по една усойница в къщи. А този до фонтана с мазилата да не е някой извратена защото ме пита дали ме боли кръста ?
   • Др
    друг градски
    2 0
    00:28, 6 сеп 2020
    Този с мазилата и илачите е джендър и дошъл освен за бизнес и секс да лющи!
  • 6
   Ет
   Етъра
   1 0
   01:43, 6 сеп 2020
   Фалшива работа. Нищо интересно или оригинално няма на това бунище, само копирани неща и палячовци дето се мислят за културтрегери.

  Хороскоп за 20.01.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Ще доведете до край започнати дела или други, не по-малко важни за вас начинания. Очаквани новини, постигане на споразумения и подписване на договори са сред положителните развития, които ще ви носят доволство. На трудностите не се спираме, те са част от играта, наречена живот и без тях не бихте били това, което сте.
  20 яну 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Съсредоточете се, от обективната ви оценка ще зависят делата ви не само днес, но и в бъдеще. Разногласията ви с хора, които не са запознати с проблемите в работата ви е налице, но въпреки това ще се представите на ниво. С други ще установите ползотворно сътрудничество, което ще продължи за дълго.
  20 яну 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Без да се притеснявате от ничие мнение, открито ще изразите отношението си към нещата и хората, носещи ви спокойствие и душевен комфорт. Ще ги приобщите към себе си и заедно ще сътворите нещо значимо. Материални придобивки за по-напористите от вас, но и другите ще има какво да ги радва.
  20 яну 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Добро начало на седмицата и най-вече за професионалните ви дела през следващите дни. Партньорски договорености ще ви направят по-смели в работата по реализацията на конкретни задачи от сферата на общите ви интереси. Други ще поставят начало на нов бизнес или друга заетост, за която са се подготвяли. Развития и в личен план.
  20 яну 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Успявате да се справите с изненадите, които ви поднасят конкурентите ви. Подходът ви е доста гъвкав и ви позволява много по-голяма свобода на действие. Може да се изкушите да предприемете доста рисковано начинание. Печалбата наистина може да е внушителна, но преди да достигнете до нея ще се наложи да преминете през доста тежки изпитания.
  20 яну 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Ще се възползвате от добрите си позиции в професионалните, обществени и бизнес-среди и с лекота ще преодолеете възникващите затруднения. Здравето ви изис-ква достатъчно сън, витамини и повече спокойствие. Въздържайте се от спорове, дори да считате, че те могат да са полезни или заради влечението си към тях.
  20 яну 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  С дипломатически похвати ще излезете от деликатна ситуация, потискайки емоции и пристрастия. Имате опит и от по-сложни моменти, а и мотивацията ви е налице, от вас се очаква много. Ако изразите уважението си към жените в живота ви, ще заздравите връзките помежду ви. Романтична вечер за много от вас.
  20 яну 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Възможно е да сте повече натоварени, но затова пък ще успеете да се справите с нещата, които зависят от вас. Само трябва да вярвате на хората около себе си. А може би точно това е възможно да ви убягва днес. Постарайте се да не бъдете подозрителни. Ще бъде добре, ако се погрижите и за себе си.
  20 яну 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ценете по-добре времето си днес, имате толкова много задачи. Останалите от миналото ви проблеми ще напомнят отново за себе си. Истина е, че трябва да приключите веднъж за винаги с тях, за да не ви връщат пак и пак. Имате силна интуиция, послушайте я. Бъдете внимателни при работа с бързо оборотни машини.
  20 яну 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Не изпадайте в меланхолия, вдигнете поглед, опитайте се да не мислите само за любимия човек. Проблемите между вас няма да намалеят с безконечни анализи и самообвинения. Ако вие сте сгрешили с нещо намерете сили да поискате прошка. Съсредоточете се в работата си и оживете скучната атмосфера там.
  20 яну 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  С хъс и желание ще работите за справяне с трудностите, които възпрепятстват работата ви и в крайна сметка ще успеете. Наред с това ще обърнете внимание и на други не по-малко важни неща, каквито са семейството и нуждите на близките ви. Позволете си повече нежност в отношението си към тях, заслужили са го.
  20 яну 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Насочете енергията си в делови начинания. Ще имате бързи реализации, а в личен план – постигнати мечти. С печелившите си идеи ще впечатлите бизнес – партньори и колеги. Не са ви чужди желания за развлечение и романтична близост. Дава ви се да имате силно влияние върху другите, направете така, че да повдигнете духа им.
  20 яну 2021
  Последни новини