От х:

Днес в x:

Кралицата на нощта и множество художествени изделия на изложението „Българско е“

    Изложение на занаятчиите „Българско е” започна в центъра на Хасково тази сутрин. То е по случай 8 септември – Рождество на Пресвета Богородица и Ден на Хасково. Ще продължи до вторник.

    Организира се от сдружение с нестопанска цел „Българско е“ с председател Диана Цинцарска, със съдействието на община Хасково.

    В изложението участват 38 производители от цялата страна. В обособени шатри на площад „Свобода” и на площад „Атлантически” те показват много художествени изделия, както и бутиково вино, бутикови сапуни, козметика, за първи път на този базар се предлага свинско роле (поркета) по италианска рецепта, има кошничари, шатра с цветя, носии, много видове бижутерия.

    В една от шатрите се предлагаше мексиканско цвете тубероза полиантес и масло от растението. Маслото и цветето бяха показани от единствените производители в България, които от 4 години отглеждат в страната такъв вид растение, което се среща с имена като Бялата перла и Кралицата на нощта, защото вечер цветето ухае двойно по-силно. Маслото от това цвете влиза в състава на всички хубави парфюми, казаха от фирмата-производител от сливенското село Караново.

    Трима от производителите в базара са от Хасково. Те представят керамика, шити кукли, чанове и камъни.

    „В изложението се преплитат старите и съвременните занаяти и изкуства“, каза Диана Цинцарска.

    Тя уточни, че такова изложение в Хасково се прави по два пъти в годината, а занапред тенденцията е да се провежда по три пъти годишно.

    Събитието бе озвучено от изпълнения на улични музиканти.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (8)

    • 1
      Ха
      хасковлия
      2 -4
      16:22, 5 сеп 2020
      Ако можеше и "художничката" Стела да допласка нейната цветна експлозия от ония нейни "картини"с изрязани фолиа и пластмаси щеше да е още по красиво!
    • 2
      Re
      Repair
      1 -1
      18:11, 5 сеп 2020
      Проверете си заглавието !
      Нощта ?????
      • Пр
        правилно е
        0 0
        22:08, 5 сеп 2020
        Нощта е написана правилно - съществителни от ж.р. се членуват с "та".
    • 3
      Ха
      Хаха
      2 0
      18:12, 5 сеп 2020
      какво му има на заглавието ?
    • 4
      До
      дон Балон
      7 0
      23:01, 5 сеп 2020
      Тези драсканици на Стела тя ли ги е рисувала или някой ученик върху тетрадка малък размер?
      А тези народни занаятчии са надули безбожно цените все едно Хасково е Лас Вгас или Ню Йорк!!. За една дървена лъжица една педя голяма искат 25 лева а за бурканче мед само 30 лева. Меда бил лековит!
      А до фонтана един дебел с сокторски дрехи продава свинска мас ,смесена с лютиви чушки и други гадости, но поставена в опаковка от паста за зъби и това за само 25 лева! И това лекувало всичко?!? Направо ни взимат или за много богати или за големи балъци!!!
    • 5
      Ха
      Хасковлия
      4 0
      23:16, 5 сеп 2020
      А ти да видиш в една сергия с тента отгоре за да не ги цапат птиците оторе ми предлагат змия в бурканче. Била българска усойница а не китайска. Намерили какво да ни продават та всеки си има по една усойница в къщи. А този до фонтана с мазилата да не е някой извратена защото ме пита дали ме боли кръста ?
      • Др
        друг градски
        2 0
        00:28, 6 сеп 2020
        Този с мазилата и илачите е джендър и дошъл освен за бизнес и **** да лющи!
    • 6
      Ет
      Етъра
      1 0
      01:43, 6 сеп 2020
      Фалшива работа. Нищо интересно или оригинално няма на това бунище, само копирани неща и палячовци дето се мислят за културтрегери.
    Последни новини