От х:

Днес в x:

27-годишният, обвинен в убийството на баба си, в изпитателен срок по друга присъда

27-годишният Веселин Димитров от свиленградското село Капитан Андреево, който е с повдигнато обвинение за убийството на баба си, е извършил зверството докато е бил в изпитателен срок за други две престъпления от общ характер, извършени в съвкупност, за които му е наложено едно общо наказание „лишаване от свобода“ за срок от 9 месеца с 3 години изпитателен срок.

Днес Хасковският окръжен съд гледа мярката му по досъдебното производство, което се води срещу него, и по което Димитров е с повдигнато обвинение по чл. 115 от НК за умишлено убийство.

Той беше арестуван на 24-ти август като заподозрян, че е пребил до смърт 70-годишната си баба. Стойка Димитрова беше намерена в дома си в с.Капитан Андреево бездиханна с множество рани по цялото тяло, нанесени от тъп предмет.

Предметите, с които внукът млатил възрастната жена са няколко и са различни. В общи линии я е удрял с каквото му попадне под ръка. За един от тези предмети се предполага, че е дървена дръжка на метла. До побоя до смърт се стигнало, след избупнала свада между двамата. Подобни скандали между баба и внук не били рядкост. В селото разказват, че често викат полиция за тормоза от внук към баба. Съселяните на двамата твърдят, че младият мъж има психически отклонения. В кулоарите на съда обаче днес стана ясно, че той не е освидетелстван досега. Заради опасността да извърши ново престъпление прокурорът поиска днес от съда налагането за Веселин на постоянната мярка задържане под стража. Обвиняемият обаче поиска от съда да си отиде у дома при баща си, адвокатът му също поиска за него налагането на мярката домашен арест.

В крайна сметка обаче съдът го остави в ареста.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Пр
    Предложение
    5 0
    10:06, 27 авг 2020
    Заразете го с Ковид, нали уж се умира от този вирус!
Последни новини