От х:

Днес в x:

Дързък рибар яхна акула (видео)

Клипът стана популярен в социалната мрежа, но получи много упреци. Той е заснет в Червено море, близо до град Янбу в Саудитска Арабия.

Във видеото мъж на име Заки Ал Сабахи стои на ръба на лодка, а няколко китови акули плуват наоколо. Мъжът сякаш избира коя от тях да яхне.

Когато акулата се приближи до лодката, Ал Сабахи се намества на гърба ѝ и се хваща за гръбната перка. Акулата не реагира.

Клипът е заснет от лодката, където са двама приятели на Ал Сабахи. Зад кадър се чува как викат, докато той се вози на акулата: "Внимавай, тя може да те погълне".

Китовата акула, най-голямата риба в света, е включена като застрашен вид в Червения списък. 

Въпреки размерите си, китовите акули не са опасни и по-младите животни са известни с това, че играят с водолазите. 

Видеото активно се разпространява в социалните мрежи на Саудитска Арабия. Някои потребители осъдиха действията на мъжете. "Слава Богу, че знаем имената им. Надяваме се, че те ще бъдат арестувани и подведени под отговорност за своето безразсъдно поведение", написа един от потребителите. "Напълно съм съгласен. Те трябва да бъдат подведени под отговорност. Един идиот стои на гърба на костенурка, докато снася яйца, на следващия ден този човек язди китова акула, която мирно плува и я плаши. Те унищожават природата", пише друг потребител.

Саудитските власти не са коментирали инцидента.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини