От х:

Днес в x:

18 °C

15 снимки от близкото минало, които са сякаш от друга реалност

  Светът се променя, вкусовете и интересите на хората се променят. 

  Ние винаги се стремим да сме в крак с времето, или времената се менят, защото ние си правим живота според новите си идеи? Какъвто и да е отговорът, един поглед назад във времето може да изненада всеки. 

  Носим в съзнанието голям брой образи, наслоени там в течение на живота ни сред обществото. Многократно показвани на снимки, тези образи изместват реалността. Е, можете да попълните някои от представите, или поне да провокирате стереотипите, които може да са се намърдали в съзнанието ви.

  1. Клетка за "разходка" на бебето, характерна за британската столица от началото на 30-те години на миналия век. Закрепва се на прозореца и детето се поставя там, така че да получи достатъчно количество слънчева светлина. Така хората, които живеят във високи сгради и нямат близо градина или парк, могат постигнат добър ефект за здравето на детето.

  2. Реклама на атебрин - лекарство срещу малария, в Папуа Нова Гвинея по време на Втората световна война. "Тези момчета не си взеха атебрина", пише на табелата.

  3. Жена се разхожда с количка, оборудвана срещу газови атаки. Англия, 1938 г.

  4. Глухото момчето Харолд Уитълс чува за първи път в живота си благодарение на слухов апарат, 1974 година.

  5. Досие на царската тайна полиция на Йосиф Сталин, 1911 г.

  6. Уред за измерване на женската красота от Макс Фактор, 1934 г.

  7. Младият Осама бин Ладен със семейството си в Швеция през 70-те години. Той е втори отдясно в зелена риза.

  8. Афганистанки в публичната библиотека (1950 г.), преди талибаните да завземат властта.

  9. Участници в маратона в Бостън през 1967 година се опитват да попречат на Катрин Суицър. Тя все пак станала първата жена, успяла да финишира.

  10. Селфи в огледалото на младия Пол Маккартни (1959)

  11. Машина за тен от 1949 г.

  12. Снимка, направена първата сутрин, след като Швеция премина от лява дирекция на движение към дясна, 1967 година.

  13. Шлем за концентрация. Звукоизолира, доставя кислород и ограничава зрението до мъничка точка. (1925)

  14. Салвадор Дали и Коко Шанел през 1938 год.

  15. Победителката в конкурса Мис Атомна бомба (1950 г.)

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 30.10.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  За да намалите риска от грешки се консултирайте по делови и други въпроси, които ви затрудняват. Приветствайте желанието на някой да ви помогне, не бъдете излишно горди. Тенденция към стабилизиране на финансовото ви положение ще се задълбочи, но до тогава ви чака много работа.
  30 окт 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  В добра физическа и психическа форма сте и ще поддържате темпото си непроменено. Краткосрочните ви планове ще се развиват без особени отклонения, което значи, че ще получите онова, за което се трудите. Ставайки по-общителни ще си осигурите информацията, от която се нуждаете.
  30 окт 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Този ден ще мине под знака на непрекъснатото движение. Ще се захващате ту с едно, ту с друго и в крайна сметка ще останете доволни, ако успеете да свършите нещо докрай. Не позволявайте околните да вземат решенията вместо вас, но бъдете доста-тъчно тактични, за да избегнете споровете. Здравето е ви повече от отлично.
  30 окт 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Денят ви ще е запълнен с делови срещи, както и с изпълнението на служебни и бизнес-задачи. Личните ще оставите на втори план, с намерение сте да приключите по-скоро ангажимент, от когото очаквате да последват финансови и други развития. Не оспорвайте мнението на партньорите си и ще ви бъде по-лесно да осъществите целите си.
  30 окт 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Очакват ви успехи, ако делата ви са прозрачни, а вие честни и принципни. В семейна среда ще споделяте вълненията си и с топло чувство към близките си, ще изразите вниманието и обичта си към тях. Не отхвърляйте едно предложение, преди да сте го обмислили, защото носи добри възможности.
  30 окт 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Проявеното от вас внимание към проблемите на околните ще ви се върне под формата на изгодно предложение или друга придобивка. Подобрявайки общуването с тях, няма да пренебрегнете и собствените си нужди. Други ще се заемат с домашните задачи. Много от тях чакат вниманието ви.
  30 окт 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Вероятно се надявате на резултати, по-добри от тези, които сте планирали. Ще се осъществи идея, която сте считали за възможна и това със сигурност ще улесни работата ви. Околните черпят от вашата енергия и желание да свършите всичко по най - добрия начин. Явно не пестите труда си.
  30 окт 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Тактичността и деловият ви усет ще ви помогнат да се възползвате от завързана ситуация. Изгодите, които ще извлечете значително ще улеснят бъдещето ви (най-вече материалното им изражение). Проблеми във взаимоотношенията с институциите може да отнемат доста време, но в крайна сметка ще получите това, към което се стремите.
  30 окт 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Удовлетворени сте от посоката, в която се развиват делата ви. Не пестите усилията си, когато искате да постигнете нещо и това определя и успехите, които бележите. За предпочитане е да се насочите към дейности, свързани с комуникация и обмен на идеи. Ще останете очаровани от предложението на малко познат човек.
  30 окт 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  На работното ви място предстои промяна, която открива добри възможности за вашето издигане. Възползвайте се от това и положете съответните усилия, за да покажете на какво сте способни. Бъдете по-инициативни и пробивни и ще спечелите.
  30 окт 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Повече яснота по предстоящ проект ще получите след срещите, които ви предстоят. В никакъв случай не подценявайте възможностите на хората, с които се срещате, и не си създавайте впечатления от пръв поглед. Умеете да прониквате в невидимото, направете го и сега. Ще си помогнете.
  30 окт 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Успявате да се справите с важен проблем днес, което ще изпълни със чувство за добре свършена работа. Не оставяте длъжни на човек, който се е отнесъл недоброжелателно с вас. Посвещавате голяма част от времето си на любимия човек, с когото прекарвате страхотни моменти заедно. Настроението ви значително ще се подобри след като получите добра новина свързана с ваш близък човек.
  30 окт 2020
  Последни новини