От х:

Днес в x:

Стартира ремонт на пътя за Кръстова гора

Днес, 15.08.20 г., започна ремонтът на 31 км от път III-861 Югово - Лъки, по който се пътува  до Кръстова гора. 

Инвестицията е за около 58 млн.лв и е от бюджета на Агенция "Пътна инфраструктура".

Третокласният път е единствената пътна връзка на Община Лъки с областния център Пловдив и е пряка връзка на областта с община Баните в смолянска област.

По пътя ежедневно преминава тежкотоварен трафик от предприятията за добив и преработка на оловно-цинкова руда в района. 

Проектът е разделен на два етапа. В първия е около 14-километровата отсечка до Кръстова гора.

На обекта ще се работи с пълна мобилизация, като целта е предвидените дейности да завършват до 14 септември - Кръстовден, когато хиляди поклоници от цялата страна и туристи посещават манастирския комплекс "Покров на Пресвета Богородица" и "Св.Троица" в местността Кръстова гора. 

Във втория етап е останалата част от третокласния път и строителните дейности е предвидено да завършат до края на годината.

Проектът включва ремонт и усилване на съществуващата асфалтобетонова настилка, както и на съоръженията по трасето, укрепване и обезопасяване на скатовете, осигуряване на отводняване, обновяване на всички пътни принадлежности - ограничителни системи, знаци и хоризонтална маркировка.

Пътят е построен през 50-те години на миналия век. Преминава през тежък планински терен, с голям надлъжен наклон и в по-голямата си част е без необходимия габарит. 

Ремонтните дейности ще се извършват от дружеството, с което АПИ има договор по Закона за обществените поръчки за поддържане на републиканските пътища в област Пловдив.

Източник: Asenovgrad.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини