От х:

Днес в x:

9 °C

Илия Гърков:Профилактиката срещу COVID 19 е неразделна част от мерките за техника на безопасност в Дънди прешъс металс

Профилактиката срещу COVID 19  е неразделна част от мерките за техника на безопасност в Дънди прешъс метълс. Правилата за предпазване от коронавируса са залегнали в ежедневието на работниците и служителите в рудника "Ада тепе" и подизпълнителите ни. Това сподели пред журналисти в Крумовград вицепрезидентът и генерален мениджър на златодобивната компания Дънди прешъс метълс д-р инж.Илия Гърков. Той посочи, че инструктажът за лична хигиена е ежедневие.Препоръчват се мерки  като миене на ръце с вода и сапун, обтриване с алкохолен дезинфекционен разтвор, носенето на предпазна маска,задължителното й ползване в затворени помещения и други. Нашите разбирания са, че хигиенните правила се нуждаят от висока степен на съпричастност от служителите и това е налице. Изискваме не социална ,а физическа дистанция,подчерта д-р Гърков.Той каза ,че в Дънди прешъс метълс-Крумовград строго се следи за опазването на личните данни. Когато има случаи на работници,контактували с вирусоносители или ,които имат наченки на сиптоми,наподобяващи COVID 19, се вземат всички мерки, като тестване на служителите  и хигиенизиране на помещения. Спазвайки Закона за защита на личните данни анонимността им е гарантирана,отбеляза д-р Гърков.
 Генералният мениджър на  златодобивната компания посочи,че дружествата на ДПМ в България са дарили средства в общ размер от 320 000 лв.за инвестиции в обществото за борба с коронавируса.В партньорство с минния бизнес  и чрез БМГК са покрити транспортни разходи за доставка на лични предпазни средства чрез правителствения самолет.Осъществена е подкрепа на МБАЛ "Пирдоп";МБАЛ "Живот+"-Крумовград ;МБАЛ "Д-р Атанас Дафовски" -Кърджали и УМБАЛ "Св.Екатерина"-София за подготовка за прием на пациенти с COVID 19. Дарени са бързи тестове за COVID 19 на МБАЛНП "Св.Наум"-София. За лечебните заведения в Пирдоп и Крумовград,както и за двата спешни центъра в градовете е осигурено гориво за линейките до края на годината. Служителите на полицейските управления в Крумовград и Пирдоп, както и граничните полицаи в родопския град получиха лични предпазни средства, посочи д-р Гърков.
Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ро
    родолюбец
    0 0
    15:48, 14 авг 2020
    този гърков докога ще си прави собствен и на фирмата пиар. с баламосване и прах в очите чрез разни инвестиции в социалната сфера в крумовград но ще им видим поразиите след като си тръгнат. заразени почви и питейна вода,болести и т.н. златодобива е чрез вредни методи извличането му.
    никой не прави подаръци за милите очи на населението,респ.общината. извличат си милионите а след това коронавируса ще е най малкия проблем.
    проверете всичко това чрез световни независими експерти в златодобива,а не чрез поръчкови от фирмата
  • 2
    Кр
    крумовградчанин
    0 0
    10:19, 15 авг 2020
    докога ще се появава този и ще си прави евтина и гузна реклама. оглозгаха държавата и чао ище се присмиват на наивната общественост
Последни новини