От х:

Днес в x:

14 °C

Лисица краде обувки в Берлин

Преди около две седмици Кристиан Майер, жител на берлинския квартал Зелендорф, забелязал, че една от новите му и скъпи маратонки за бягане е изчезнала от верандата му и решил да разследва кражбата, съобщава германският новинарски сайт Tagesspiegel.

Майер бързо научил, че не е единствената жертва на крадеца и даже успял да хване в крачка бандита - лисица с две сини джапанки в устата, според Tagesspiegel. Дни по-късно Майер отново забелязал лисицата и я последвал в гъсталака. Там той открил тайното ѝ скривалище с повече от 100 обувки, съобщава Tagesspiegel.

Майер заснел крадливата лисица и нейното скривалище, в което имало маратонки, сандали и чехли в различни цветове, форми и размери, но най-много Crocs.

Все още не се знае защо лисицата е откраднала обувките и защо предпочита Crocs, пише Live Science. Но това не е първият случай на градска лисица с фетиш към обувки. През август 2019 г. лисица в Мелбърн, Австралия, многократно посети верандата на жена и открадна три боти за седмица. Жената публикува кадри с крадеца от охранителни камери в YouTube.

Двойка лисици в Киото, Япония, отмъкна повече от 40 чифта сандали през 2018 г., преди да бъде задържано с участието на петима полицаи, съобщи The Guardian същата година. През 2009 г. в малкия град Foehren в Западна Германия, женска лисица открадна между 110 и 120 обувки само за една нощ, изглежда "за играчки на своите малки", според Reuters. През 2013 г. писател описа как се събудил една сутрин в дома си в Лондон и открил, че лисица е поставила седем обувки в средата на моравата му, "вариращи по размер от такива на малко дете до треньор за възрастни".

Междувременно в Берлин повечето жертви на лисицата са се възсъединили с обувките си, с изключение на Майер, чиято открадната маратонка все още липсва, съобщава Tagesspiegel.

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ар
    АРСЕН ЛЮПЕН
    0 0
    17:42, 11 авг 2020
    ******* краде милиони,вие едни обувки правите на въпрос.
Последни новини