От х:

Днес в x:

Радев: Българите имат право да знаят истинското състояние на страната и да търсят алтернатива на днешната безпътица

Българите масово отхвърлят пропагандата и имат право да знаят истинското състояние на страната и да търсят алтернатива на днешната безпътица, каза президентът Румен Радев при представянето днес в Резиденция "Бояна" на първата част от проекта за Национален стратегически документ, разработен от Стратегическия съвет към държавния глава.

Министър-председателят така и не посмя да излезе от създадения от самия него илюзорен свят, каза президентът Радев. И вчера отново заяви, че в последните три години България е била в челото на най-бързо развиващите се европейски страни по статистика. Тази статистика обаче опровергава пропагандата, посочи Радев, като добави, че председателят на Стратегическия съвет проф.Александър Маринов ще запознае с нея.

Днес Стратегическият съвет ще представи първия етап - анализ на ситуцияцията в страната. Ясна и детайлна картина на това състояние е необходима, защото това е задължителното условие, за да разберем причините, поради които стигнахме дотук, да ги осъзнаем в дълбочина и едва тогава да градим реалистични стратегии и планове за бъдещето, отбеляза президентът Румен Радев. Той коментира, че "наследството на катастрофиралата автокрация" е изключително тежко и можем да го преодолеем само с единна воля и единна гражданска позиция.

Източник: Haskovo.NET

Коментари в сайта (8)

  • 1
    Ст
    Станислав
    8 -6
    12:37, 6 авг 2020
    Сега е важно държавният глава да осъзнае,че цялата отговорност за начало на абсолютно задължителна промяна в начина на управление на държавата ще се носи от него – с качеството на назначеното служебно правителство. Личното ми мнение е,че ще бъде груба грешка,ако в това правителство има дори един политик – предишен или бръмчащи в пространството новопредставящи се,че ще са други. Служебното правителство трябва да е експертно и ще трябва да решава доста по-широк кръг въпроси от подготовката на редовните избори.От неговите действия и решения би следвало да се „достави” в съзнанието на всички безделници „работи политика” ,че ще им се търси най-строга отговорност за несвършена работа или неизпълнено обещание, а наказанието за това няма да е само бъдещото им неизбиране. Политиката не е професия и няма нищо по-тъпо от това да се счита,че престоялият дълго „в политиката” имал „политически опит”.Има работа, която трябва да се свърши и хора можещи или неможещи да я свършат. Когато някой обещава пред всички предварително, че може и знае как да свърши работа за всички, а накрая се осира, трябва да му се търси сметка – понеже всички са го издържали докато е работил за обещаното! Ако това не е предварително осмислено по време на редовните избори,не се избира с разум, а с емоция,нататък просто бавно и полека ще изчезнем, като държава. България винаги е имала много врагове,може и по-бързо да стане! Най-обезпокоителното за обществото ни е,че един отявлен некадърник, простак и крадец е харесван защото покрай него може да се краде на воля с подкрепата и на приличащите му – управляващи следствието,прокуратурата,съда и т.н. „специални служби”. Тогава и местната власт добива феодален характер,което е факт в България.
    • Пс
      Психопортрет на Румен Радев
      11 -4
      16:01, 6 авг 2020
      Мъчително изстискване на думите като от засъхнала паста за зъби.
      Не говори, а секретира безсмислени, мъртвородени изрази, сякаш умът му е застинал в перманентна констипация. Двойник на Володя Живков, с онзи толкова характерен, подобен на секира живковски нос и с малките присвити очета, които издават мъчителен и бавен мисловен процес, изцяло затънал в калните коловози на комунизма.
      Каква жалка лъжа беше вбита в българските бетонни глави, повярвали, че това е натовски офицер!..
  • 2
    Че
    Четящ
    4 -3
    15:10, 6 авг 2020
    СКАНДАЛЕН МАТЕРИАЛ КАК МОНИКА СТАНИШЕВА РАБОТИ ЗА ГЕРБ ИЗЧЕЗНА ОТ МРЕЖАТА. САЙТА, ПУСНАЛ ГО, ПОСЛЕ ГО СВАЛИ. СЕТЕТЕ СЕ ЗАЩО!
    Моника Станишева е организирала конгреса на ГЕРБ, проведен по-рано вчера в „София Тех Парк”. Политическата мътилка вече е тотална, след като се оказа, че съпругата на лидера на европейските социалисти Сергей Станишев стои зад партийната спявка на управляващата партия.
    „Моника Станишева от години обслужва Министерския съвет, но в сянка, без да се афишира. Според мълвата, която върви на „Дондуков” 1, целта на пиар стратегията на Моника е кабинетът на Бойко Борисов да издържи до септември, когато депутатите вече ще са на работа и ще имаме действащ парламент. Най-важната задача, която остана пред това Народно събрание, е да гласува актуализацията на бюджета, след това премиерът може да подаде оставка”.
    • Сл
      Следящ
      5 -1
      17:43, 6 авг 2020
      Никаква оставка! Палаткажиите от орлов мост да си стягат съчките и кюмбетата, защото се задава студена свирепа зима.
      А изгората на президента много дългата жена и последна за сега и като се върне от америка и ще му даде друг акъл и съвсем ще се объркат конците.
  • 3
    На
    Наблюдател
    5 -3
    19:06, 6 авг 2020
    Този е слаб президент, предишният и той беше такъв. Досега сме имали двама читави - Петър Стоянов и Георги Първанов, те също критикуваха изпълнителната власт, но не си позволиха това, което сега прави военния. Апропо, ненужна институция, която не носи на гърба си отговорностите на изпълнителната власт, а вицепрезидентът е абсолютно ненужен. Само масраф за данъкоплатците.
  • 4
    Ас
    АСЕН ИЛИЕВ
    0 0
    09:11, 7 авг 2020
    Ами защо не им кажеш на булганите, истината? :)
  • 5
    Ас
    АСЕН ИЛИЕВ
    0 0
    22:00, 7 авг 2020
    Искам главата на *******! Отр-яяя-за-на! В найлонов плик!
  • 6
    Ас
    АСЕН ИЛИЕВ
    0 0
    20:57, 10 авг 2020
    А къде са моите "права"? ;)
Последни новини