От х:

Днес в x:

25 °C

Борисов иска ролята на Доган. Преглед на печата

"Кабинетът остaва до изборите" е водещото заглавие на днешния брой на вестник "Труд" и цитира думите на лидера на НФСБ Валери Симеонов, че "Няма вариант за друг премиер освен Борисов“.

Източник на всекидневника е уточнил, че изразеното от Симеонов мнение е лично. В друга своя публикация "Труд" цитира и думите на президента Румен Радев, че: "Пред нас е примерът на авторитарното управление през последното десетилетие, на подмяната на идеите от пропагандата, на суровата действителност от пиара, на законността и обществения морал към вожда на партията - държава" - край на цитата.

"Борисов иска ролята на Доган" пък е водещото заглавие по  същата тема на вестник "Стандарт". "Бойко Борисов иска да влезе в ролята на Ахмед Доган - да се позиционира в ГЕРБ като почетен председател, а напред да изтласка млади хора“.

В коментар по темата "Стандарт" допълва: "Три лагера в ГЕРБ очерта странната извънредна конференция на управляващата партия в "София Тех Парк".

Несигурната реч на лидера и последвалите коментари ясно откроиха групите на Томислав Дончев, Георги Харизанов и Георги Марков. Но преди всичко, конференцията бе заявката на Бойко Борисов, че започва да прави чисто нова партия ГЕРБ, която играе само по неговата свирка - както винаги е искал", пише вестник "Стандарт".

"Фарсът с оставката трая само един ден. ГЕРБ се скриха зад "патриотите", правителството няма да се оттегля", гласи водещото заглавие на вестник "Дума". Всекидневникът извежда още едно заглавие на трета страница: "Президентът дава алтернатива на илюзорния свят на Борисов" и цитира думите на Румен Радев, че "Наследството на катастрофиралата автокрация е изключително тежко и можем да го преодолеем само с активна воля и единна гражданска позиция". Изказването на президента Румен Радев е основното заглавие и за вестник "Земя".

В рубриката си "Наблюдател", вестник "Сега" е публикувал обширен анализ по темата под надслов "Финалният трик - Борисов хем изчезва, хем остава в играта".

"Телеграф" акцентира във водещата си статия на това, че - цитирам - "Борисов остава премиер до края на мандата", а подзаглавието гласи: "Повишаването на жизнения стандарт и борбата с битовата престъпност - топ-приоритети". По отношение на изказването на президента, което също е основно за всички всекидневници, "Телеграф" пише: "Избраникът на Решетников - Радев със стратегия по опорките на задкулисието", а "Монитор" допълва: "София на бунт срещу метежниците, внесоха жалба в прокуратурата“.

Извън основната тема, "Труд" публикува интервю с едно от разпознаваемите лица от "Системата ни убива", спира се на темата за "Хайки на КАТ по курортите", а в рубриката си "Пари и Пазари" извежда заглавие: "Банките събраха от такси 580 милиона лева, увеличените спестявания вдигат разходите на трезорите".

Това е и водещото заглавие за "24 часа": "Хората скриха спестяванията си, рекордни спестявания", като уточнява, че причината за това е пандемията от коронавирус.

"Стандарт" извежда и друга тема: "Стимули за бизнеса, за да инвестира парите на депозит".

Източник: БНР

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 21.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
От близките си ще получите стимул и мотивация за творчески и професионални изяви. Все по-убедително ще налагате присъствието си в сфери, носещи ви пари и популярност. Съдбата ви дава благоприятни възможности, възползвайте се, за да получите това, което искате за себе си.
21 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Не се скъпете да харчите парите си днес, покупките ви ще са удачни и ще ви направят доволни. Имате желания, реализацията за които изисква повече яснота и подготовка. Те не са пречка, нужно ви е да вземете решение за стартирането им и да действате. В семейството ще имате повод за празнуване.
21 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Очаква ви ден, пълен с емоции и добро настроение. Пропускате проблемите покрай себе си, без да им позволявате да влияят на настроението ви. Заобиколени сте от хора, с които се работи леко и които са готови да ви съдействат по всяко време. Прекалено самонадеяни сте в личен план, по-скоро в отношението си с човек, който владее сърцето ви.
21 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Запазвайки доброто си настроение, ще отхвърляте задачите си една след друга. Започващите нов бизнес се нуждаят от допълнителна информация по интересуващите ги теми, за това ще потърсят мнението на специалисти или чрез интернет ще обогатят знанията си. Ще успеете да се включите в сроковете.
21 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще усещате в себе си сили и енергия за развиване на нови умения. С лекота ще вземате решения и ще привличате съмишленици. В спорове ще постигате лесно споразумения и ще ви се отдава да организирате другите. Няма да ви липсва подкрепа, защото привличате на своя страна силните и пробудените.
21 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Ще се възползвате от добрите си позиции в професионалните, обществени и бизнес-среди и с лекота ще преодолеете възникващите затруднения. Здравето ви изисква достатъчно сън, витамини и повече спокойствие. Въздържайте се от спорове, дори да считате, че те могат да са полезни или заради влечението си към тях.
21 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Имате разнообразни планове за този ден, но най-вероятно е да успеете да осъществите само част от замислите си. Непредвидени обстоятелства ще ви попречат да го сторите, но това не бива да ви разочарова. Напротив ще ви позволи да се насочите към нещо ново и градивно. Вечерта ще станете част от интересно мероприятие, което ще ви даде възможност да се разтоварите.
21 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Този ден е изпълнен с нови предизвикателства, които стимулират творческото във вас. Идеите ви са ценни и оригинални и ако се заемете сериозно с реализацията им, ще срещнете одобрението на всичко около вас. Подкрепата на приятел в това отношение ще ви бъде от особена полза, защото той ще ви мотивира да се захванете с нещо перспективно.
21 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Днешният ден ще е сравнително натоварен, свързан е с много ангажименти, срещи и контакти. Имате достатъчно енергия и търпение да се справите с повечето си дела. В определен момент обаче ще трябва да отложите конкретни действия за по-късен етап. Вечерта ще имате нужда от тишина и спокойствие за пълноценна почивка
21 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Добре е да планирате внимателно ангажиментите си днес. Полезно ще ви е да имате повече време да реагирате адекватно на непредвидена ситуация. Възможно е в последния момент да ви се наложи да промените част от плановете си, но нека това не ви притеснява. Сърдечният партньор ви вдъхва надежда за нещо, което отдавна желаете.
21 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Имате различни ангажименти през този ден, които изискват повишеното ви внимание. Близки хора ви търсят за съвет и вие подхождате отговорно към молбите им. Може би ситуацията не е новост за вас, но все пак внимавайте. Не се обвързвайте прибързано, дайте си повече време да се запознаете с детайлите.
21 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Спокоен и приятен ден очаква онези, които не планират далечно пътуване. Занимания с вашето хоби ще ви донесат най-пълно удовлетворение. Душевното ви равновесие е стабилно и нищо не е в състояние да ви обезпокои. Ще прекарате приятна вечер вкъщи, ако поканите близки приятели на гости.
21 сеп 2020
Последни новини