От х:

Днес в x:

Най-старата американска верига Лорд енд Тейлър стана поредната жертва на коронавируса

Американската верига универсални магазини Лорд енд Тейлър (Lord & Taylor) потърси съдебна защита от кредитори по Глава 11 от закон за фалитите в САЩ. Така тя стана поредната компания във все по-големия списък от исторически имена, изпаднали в несъстоятелност на фона на пандемията от коронавируса, която съсипа сектора за търговия на дребно, предаде Ройтерс.

Лорд енд Тейлър оценява активите и пасивите си в диапазона от 100 милиона до 500 милиона долара, сочат данните, регистрирани в Съда по несъстоятелност на Източния окръг Вирджиния.
Легендарната верига магазини, основана през 1826 година и сочена за най-старата в САЩ, е проучила и различни варианти преди да обяви фалит.

Други големи имена вече обявиха несъстоятелност по Глава 11 - Джей кру груп (J Crew Group), Джей Си Пени (JC Penney) и Нейман Маркъс (Neimaн Marcus), а Лъки брaнд (Lucky Brand) стана жертва на епидемията през юли, припомня Ройтерс.

Миналата година стартъпът за отдаване под наме на модно облекло Льо Тоут (Le Tote) придоби Лорд ен Тейлър от собственика Хъдсънс бей (Hudson's Bay) за 74,62 милиона долара.

Хъдсънс бей запази собствеността си върху някои от недвижимите имоти на Лорд енд Тейлър и пое задълженията по наемите, достигащи десетки милиони долари годишно.

Ройтерс съобщи през май, че Лорд енд Тейлър планира да ликвидира инвентара в 38 магазина, след вдигането на ограниченията за коронавируса, подготвяйки се за процедура по фалит, от който не може да се избави.

Хъдсънс бей, един от най-известните оператори на вериги магазини, е основан от двама английски емигранти в Долен Ийст Сайд в Ню Йорк. По време на Гражданската война в САЩ през 60-те години на 19-и век, той откри специална секция за траурно облекло за вдовици, припомня агенцията.

Лорд енд Тейлър отваря популярния си магазин на "Пето авеню" в Манхатън през 1914 година и се прочува с луксозните си модни продукти и така наречената ваканционна витрина.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

Последни новини