От х:

Днес в x:

19 °C

Министър Емил Димитров пристигна заради отровния водопой

  От Областния Кризисен щаб за реакция при бедствия в Хасково не оповестиха на брифинг днес резултатите от пробата, взета от колектора, който се влива в р. Марица край Димитровград и при който загинаха след водопой 28 крави.

  Обяснението на областната управителка д-р Стефка Здравкова за това е, че пробата е обект на досъдебното производство. В момента заради инцидента вода нямат 48 села, включително и двата общински центрове - Свиленград и Симеоновград.

  Областната обаче уточни, че взетите проби от р. Марица от т.нар. "сурови води" са в норма.

  Взети са и проби от 6 основни вододайни зони, които захранват населените места по поречието на Марица, уточни шефът на ВиК Тодор Марков. Очаква се резултатът от тях да е готов до края на деня и ако е добър, водата в населените места, където тя бе спряна превантивно още снощи, ще бъде пусната. Дотогава в Свиленград и Симеоновград ще бъдат изпратени водоноски. Започва зареждането навсякъде, където водата е спряна, с бутилирана. За осигуряване на част от необходимите количества ще помогне БЧК. 

  След като водата бъде пусната, от РЗИ-Хасково ще вземат проби и от крайни потребители за сигурност.

  Заради инцидента в Хасково да пристигна зам.-министъра на здравеопазването Светлана Йорданова

  На място на отровния водопой вече е и министърът на околната среда и водите Емил Димитров.

  Източник: Haskovo.NET

  Коментари в сайта (14)

  • 1
   Ди
   Динко Тенев безсрамно
   33 -5
   14:57, 28 юли 2020
   Както всичко в България няма проблем няма страшно пийте си водата. Е умрелия си е умрял.
   Да живеят тарикати те а маргинални те кучетата ги яли.
  • 2
   Ли
   Лиско
   5 -18
   15:08, 28 юли 2020
   Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
   • Па
    пастир
    10 -15
    15:13, 28 юли 2020
    Не са понесли големият член на бика. Виж коментара
   • Ив
    иван
    16 -8
    15:38, 28 юли 2020
    от слънцето е ... или от старост, или самоубйство - но в никакъв случай от водата !!!
  • 3
   Пр
   Протестер
   13 -5
   15:12, 28 юли 2020
   На кравите е било забранено да протестират и от мъка са се поминали.
  • 4
   25
   2551
   34 -3
   15:31, 28 юли 2020
   Е как влизат пият и умират а проблем няма??Гадни долни корумпирани проверяващи!!!Да ви еб....а мамата нещастници!!Умират за минути при това такива големи животни значи е нещо много силно отровно!!Колко ви платиха изроди!!!???
  • 5
   Г
   Г
   28 -2
   15:37, 28 юли 2020
   И той идва да убеждава хората, че няма отрова. След като Д-р Стефка Здравкова така ли беше? Не успя да обясни и само си мърдаше неясно тънките злобни устнички!! Даже не успя да замаже положението
   • Мн
    Много
    4 -7
    16:11, 28 юли 2020
    красива жена.Като заместник министърката...
  • 6
   77
   777
   31 -2
   15:43, 28 юли 2020
   от канала на неохим всяка година поне два пъти умира риба,от РИОСОВ
   да кажат колко сигнала има точно за тоя канал,ама няма щото покривката е голяма
   • Гу
    гузен негонен бяга
    27 0
    16:39, 28 юли 2020
    Бившето кметче - гейче преди да са ги настъпили бърза да вика "ний не сме виновни". Има си хас да сте виновни, този път кралица Марго яко ще се бръкне за да потули скандала. Всички сте за бай Ставри от Софийския централен затвор. Строг но справедлив.
  • 7
   До
   До тъъпия *** Ревизоро
   23 0
   16:36, 28 юли 2020
   Алооооооооо Рвизоро докога ще държиш оня плужек Директора на РИОСВ Хасково? Или щом си плаща ще стои докато вземе да се насира на стола. Ревизоро ти си най- тъпия г-з на планетата.
   • Та
    Там нарежда ДПС
    21 0
    16:41, 28 юли 2020
    Питайте за тарифата на леля Анка Иванова и ще се убедите каква корупцията има в РИОС Хасково.
   • До
    допълнение
    20 0
    16:45, 28 юли 2020
    И Ревизоро не изневерявай на вродената си недоверчивост , три пъти да преброиш рушвета ха, ха ,ха, ха ,ха голям смях.
  • 8
   Го
   Гопа
   11 -1
   17:35, 28 юли 2020
   Затваряйте завода!

  Хороскоп за 19.09.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Имате нужда да се освободите от напрежението на изминалите дни. То внася напрежение в отношенията с околните, вземете мерки да балансирате емоциите си. Правете неща, които са ви приятни и които със сигурност ще ви разтоварят. Любимият човек е до вас и това допълнително ще ви помогне да се отпуснете.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Нови познанства – професионални и лични ще разнообразят деня ви и направят бъдещето по-разбираемо за вас. Подготвени сте за промените и покажете, че сте готови да ги приемете. Предстоят ви напрегнати часове с работа и други отговорности през идващите дни. С любимия човек ще се посветите на общи занимания.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Ще имате добри възможности да договаряте условията, които на вас ви допадат. Ако все пак покажете, че зачитате и чуждите интереси делата ви ще се развиват в желаната от вас посока. Имате силно излъчване и това увеличава добрите ви възможности днес. Предстоящо пътуване, за някои зад граница. Погрижете се за дребните детайли свързани с него.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  С повишено внимание работете, ако боравите с пари днес, съществува риск от измама. Бъдете внимателни и в общуванията си, използвайте познанствата си, за да помогнете на приятел. Други ще вземат решения, отнасящи се до семейството и разширяване на дома. Обсъждайте намеренията с близките си, за да постигнете по-добри резултати.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Намеренията ви днес ще се проявят с практични реализации, с което може да изненадате другите, но не и себе си. Новости от личен характер ще внесат настроение на повечето от вас, особено на самотните. Сега започнала връзка ще продължи и ще ви радва с вниманието и нежността на партньора ви.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  В много посоки ще проявите волята и духа си днес. С активното си присъствие ще влияете положително на събитията и не само в подкрепа на собствения си интерес. Деловите представители на знака ще решават проблеми, свързани с държавните институции. Ще срещане разбиране и подкрепа, а към инакомислещите не бъдете строги.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Отнасяйки се с уважение към колегите и хората около вас, ще почувствате взаимност, което ще се отрази обновяващо на настроението ви днес. Градивното ви отношение към проблемите ще направи работата на всички ви успешна. Отсъствието на любим до вас човек ще ви подтикне да скъсите разстоянията, предприемайки пътуване.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Гледайте на препятствията, като на поредното предизвикателство, с което предстои да се справите. Съхранете приветливото си излъчване и добро настроение, въпреки трудностите. Това привлича добрите сили, с чиято подкрепа ще реализирате по-бързо плановете си. Харесвани сте и ще се почувствате значими в нечии очи.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ще се радвате на добра оценка за работата си и успехите ви ще станат повод за тържество. С уменията си постигате своето и трасирате занапред пътя си. Консултация със специалист по здравен проблем ще ви бъде само от полза. Предстоящите събития ще ви насочат към дейност или друго занимание, което ще ви носи добри доходи за в бъдещето.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Днес работете в екип, самостоятелните решения няма да се толерират. Това изисква да повишите доверието в партньорите си и да бъдете по-малко мнителни. Нуждаете се от почивка, да се успокоите и забавлявате. Общувайте с хора, които ви зареждат с творчески идеи и ви обогатяват душевно.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Днес е възможно да ви съпътстват трудности поради независещи от вас фактори. Въпреки това направете максималното, за да постигнете желания успех. Късметът ви спохожда в личен план, където получавате онова, което отдавна очаквате. Ще срещнете търсения човек. Бихте могли да се насладите на прекрасни съвместни мигове.
  19 сеп 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Ще проявите забележителна активност в обществени и колективни начинания. Предложенията ви ще бъдат чути и осъществени, защото сте загрижени за доброто на другите. Подаръци ще зарадват някои от вас, но всъщност вие сте си ги заслужили. Безотказното ви служене и добро отношение към другите е пример на поведение за всеки.
  19 сеп 2020
  Последни новини