От х:

Днес в x:

Идва ли облачният Windows? Microsoft готви услуга Cloud PC

Microsoft планира да пусне следващата година нова облачна услуга, която всъщност предлага достъп до виртуален Windows и приложения в облака. Услугата се нарича Microsoft Cloud PC и е базирана на облачната платформа Azure.

Публикация на ZDNet обръща внимание на обява за работа в официалния уебсайт на Microsoft, която описва длъжностна характеристика на програмен мениджър в Microsoft Cloud PC.

Съгласно описанието, Cloud PC представлява ново „стратегическо” предложение, базирано на Windows Virtual Desktop, което ще осигури на корпоративните потребители концепция „десктоп като услуга”.

С новата услуга потребителите ще получат виртуален достъп до приложенията от пакета Microsoft 365, управляван от Microsoft. „Cloud PC предоставя на бизнес клиентите модерно, еластично, облачно изживяване с Windows”, се казва в обявата.

Но според ZDNet, в обозримо бъдеще услугата няма да замени локално инсталираните Windows и Office пакет. Вместо това Cloud PC ще се превърне в опция за потребители, които искат да използват собствения си компютър от Microsoft или друг производител като „тънък клиент” с виртуален Windows, Office и друг софтуер на Microsoft.

Услугата Microsoft Cloud PC ще се предоставя на фиксирана цена за потребител. Конкретните ценови условия обаче все още не са обявени от компанията.

В момента Microsoft предлага услуга, наречена Microsoft Managed Desktop (MMD) – това е абонамент, при който компанията настройва, актуализира и управлява компютрите с Windows 10 на бизнес потребители срещу заплащане.

MMD включва Microsoft 365 (по-специално Windows 10 Enterprise E3 и Office 365 ProPlus); Windows Autopilot и избор на Windows 10 хардуер. Услугата се предоставя на големи корпоративни клиенти.

Източник: technews

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини