От х:

Днес в x:

19 °C

Петима новозаразени с коронавирус в Хасковско за ден

Петима нови болни с короновирусна инфекция са регистрирани за последното денонощие в област Хасково, съобщиха от местния Оперативен щаб. Четирима от тях са контактни на заразеното семейство от Димитровград, което е в болницата. Заразен е колега на мъжа, на 47 години. При новите болни отново има семейство- мъж на 42 години, съпругата му на 35 години и тяхното дете на 15 години.  Всички са от община Димитровград. Те са с лека симптоматика, поставени са под домашна карантина. Епидемиологичното проучване продължава и днес.

РЗИ-Хасково е изследвало общо осем души, които са контактували със семейството. Останалите четири проби са отрицателни.Един от положителните случаи, установени през вчерашния ден, ще изпълни карантината си извън областта, поради което е настъпила корекция в информационната система. 

Към РЗИ е постъпила информация за още един пациент с положително изследване за коронавирус. Касае се за мъж на 48 години, също от община Димитровград. Той се е изследвал по своя преценка. Мъжът е поставен под домашна карантина. Тринадесетте проби, взети от служители на производствено предприятие, в което до момента бяха установени три положителни лица, са изследвани и са отчели отрицателен резултат.

Още седем проби са взети през последните 24 часа в региона. Тествани са пациенти на МБАЛ-Хасково. Резултатите са  отрицателни.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (9)

 • 1
  2100 година България ще е само 2.78 милиона ....и... Виж коментара
  • Сп
   Според Lancet
   6 -16
   09:49, 18 юли 2020
   Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
 • 2
  Ко
  Колко
  16 -4
  09:44, 18 юли 2020
  Казах ви че така ще стане, но пак се бутате като говеда.
  • Мм
   Мм
   19 -2
   09:56, 18 юли 2020
   Това е естествения подбор според мангъров. За някои лек грип или само кашлица за други края на дните им. Още по-лошато е че ни забраниха да пътуваме в чужбина. Стана както едно време при социализма наложиха ни желязна завеса.
  • Пе
   Пенка
   5 -9
   10:29, 18 юли 2020
   И ще продължим! Ти си седи затворен/а в раклата в... Виж коментара
 • 3
  З.
  з....
  3 -2
  19:39, 18 юли 2020
  Няма мерки зъщо в магазините не се мери темперетурата на клиенти и работещ персонал а в банка не може да се влезе без това и защо тогава се пълни главата на хората че е много заразно е ми тогава нарочно ни заразяват да има болни все повече и повече за мангизи
 • 4
  Рз
  РЗИ
  1 0
  09:13, 19 юли 2020
  Май я карат през просото. Имам инфо че не си вършат работата достатъчно добре
  . Не в нашия град, а в един до нашата област.
 • 5
  22
  222
  0 0
  13:16, 19 юли 2020
  така ще е след като няма проверка по адресите на място а знаете ли че има заввърнали се които ходят по язовирите дори и на море отговорните лица не си гледат работата
 • 6
  Ба
  бай иван
  0 0
  14:30, 19 юли 2020
  няма ли да седнете на едно място какво е това щъкане напре и назад спрете се вече трябва да им сложат солена глоба иначе няма да се спрат още се върнат и тръгват аз ако съм на бойко ще затворя и кой където е да си стои там

Хороскоп за 21.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
От близките си ще получите стимул и мотивация за творчески и професионални изяви. Все по-убедително ще налагате присъствието си в сфери, носещи ви пари и популярност. Съдбата ви дава благоприятни възможности, възползвайте се, за да получите това, което искате за себе си.
21 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Не се скъпете да харчите парите си днес, покупките ви ще са удачни и ще ви направят доволни. Имате желания, реализацията за които изисква повече яснота и подготовка. Те не са пречка, нужно ви е да вземете решение за стартирането им и да действате. В семейството ще имате повод за празнуване.
21 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Очаква ви ден, пълен с емоции и добро настроение. Пропускате проблемите покрай себе си, без да им позволявате да влияят на настроението ви. Заобиколени сте от хора, с които се работи леко и които са готови да ви съдействат по всяко време. Прекалено самонадеяни сте в личен план, по-скоро в отношението си с човек, който владее сърцето ви.
21 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Запазвайки доброто си настроение, ще отхвърляте задачите си една след друга. Започващите нов бизнес се нуждаят от допълнителна информация по интересуващите ги теми, за това ще потърсят мнението на специалисти или чрез интернет ще обогатят знанията си. Ще успеете да се включите в сроковете.
21 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще усещате в себе си сили и енергия за развиване на нови умения. С лекота ще вземате решения и ще привличате съмишленици. В спорове ще постигате лесно споразумения и ще ви се отдава да организирате другите. Няма да ви липсва подкрепа, защото привличате на своя страна силните и пробудените.
21 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Ще се възползвате от добрите си позиции в професионалните, обществени и бизнес-среди и с лекота ще преодолеете възникващите затруднения. Здравето ви изисква достатъчно сън, витамини и повече спокойствие. Въздържайте се от спорове, дори да считате, че те могат да са полезни или заради влечението си към тях.
21 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Имате разнообразни планове за този ден, но най-вероятно е да успеете да осъществите само част от замислите си. Непредвидени обстоятелства ще ви попречат да го сторите, но това не бива да ви разочарова. Напротив ще ви позволи да се насочите към нещо ново и градивно. Вечерта ще станете част от интересно мероприятие, което ще ви даде възможност да се разтоварите.
21 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Този ден е изпълнен с нови предизвикателства, които стимулират творческото във вас. Идеите ви са ценни и оригинални и ако се заемете сериозно с реализацията им, ще срещнете одобрението на всичко около вас. Подкрепата на приятел в това отношение ще ви бъде от особена полза, защото той ще ви мотивира да се захванете с нещо перспективно.
21 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Днешният ден ще е сравнително натоварен, свързан е с много ангажименти, срещи и контакти. Имате достатъчно енергия и търпение да се справите с повечето си дела. В определен момент обаче ще трябва да отложите конкретни действия за по-късен етап. Вечерта ще имате нужда от тишина и спокойствие за пълноценна почивка
21 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Добре е да планирате внимателно ангажиментите си днес. Полезно ще ви е да имате повече време да реагирате адекватно на непредвидена ситуация. Възможно е в последния момент да ви се наложи да промените част от плановете си, но нека това не ви притеснява. Сърдечният партньор ви вдъхва надежда за нещо, което отдавна желаете.
21 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Имате различни ангажименти през този ден, които изискват повишеното ви внимание. Близки хора ви търсят за съвет и вие подхождате отговорно към молбите им. Може би ситуацията не е новост за вас, но все пак внимавайте. Не се обвързвайте прибързано, дайте си повече време да се запознаете с детайлите.
21 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Спокоен и приятен ден очаква онези, които не планират далечно пътуване. Занимания с вашето хоби ще ви донесат най-пълно удовлетворение. Душевното ви равновесие е стабилно и нищо не е в състояние да ви обезпокои. Ще прекарате приятна вечер вкъщи, ако поканите близки приятели на гости.
21 сеп 2020
Последни новини