От х:

Днес в x:

Петима новозаразени с коронавирус в Хасковско за ден

Петима нови болни с короновирусна инфекция са регистрирани за последното денонощие в област Хасково, съобщиха от местния Оперативен щаб. Четирима от тях са контактни на заразеното семейство от Димитровград, което е в болницата. Заразен е колега на мъжа, на 47 години. При новите болни отново има семейство- мъж на 42 години, съпругата му на 35 години и тяхното дете на 15 години.  Всички са от община Димитровград. Те са с лека симптоматика, поставени са под домашна карантина. Епидемиологичното проучване продължава и днес.

РЗИ-Хасково е изследвало общо осем души, които са контактували със семейството. Останалите четири проби са отрицателни.Един от положителните случаи, установени през вчерашния ден, ще изпълни карантината си извън областта, поради което е настъпила корекция в информационната система. 

Към РЗИ е постъпила информация за още един пациент с положително изследване за коронавирус. Касае се за мъж на 48 години, също от община Димитровград. Той се е изследвал по своя преценка. Мъжът е поставен под домашна карантина. Тринадесетте проби, взети от служители на производствено предприятие, в което до момента бяха установени три положителни лица, са изследвани и са отчели отрицателен резултат.

Още седем проби са взети през последните 24 часа в региона. Тествани са пациенти на МБАЛ-Хасково. Резултатите са  отрицателни.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (9)

  • 1
    2100 година България ще е само 2.78 милиона ....и... Виж коментара
    • Сп
      Според Lancet
      6 -16
      09:49, 18 юли 2020
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
  • 2
    Ко
    Колко
    16 -4
    09:44, 18 юли 2020
    Казах ви че така ще стане, но пак се бутате като говеда.
    • Мм
      Мм
      19 -2
      09:56, 18 юли 2020
      Това е естествения подбор според мангъров. За някои лек грип или само кашлица за други края на дните им. Още по-лошато е че ни забраниха да пътуваме в чужбина. Стана както едно време при социализма наложиха ни желязна завеса.
    • Пе
      Пенка
      5 -9
      10:29, 18 юли 2020
      И ще продължим! Ти си седи затворен/а в раклата в... Виж коментара
  • 3
    З.
    з....
    3 -2
    19:39, 18 юли 2020
    Няма мерки зъщо в магазините не се мери темперетурата на клиенти и работещ персонал а в банка не може да се влезе без това и защо тогава се пълни главата на хората че е много заразно е ми тогава нарочно ни заразяват да има болни все повече и повече за мангизи
  • 4
    Рз
    РЗИ
    1 0
    09:13, 19 юли 2020
    Май я карат през просото. Имам инфо че не си вършат работата достатъчно добре
    . Не в нашия град, а в един до нашата област.
  • 5
    22
    222
    0 0
    13:16, 19 юли 2020
    така ще е след като няма проверка по адресите на място а знаете ли че има заввърнали се които ходят по язовирите дори и на море отговорните лица не си гледат работата
  • 6
    Ба
    бай иван
    0 0
    14:30, 19 юли 2020
    няма ли да седнете на едно място какво е това щъкане напре и назад спрете се вече трябва да им сложат солена глоба иначе няма да се спрат още се върнат и тръгват аз ако съм на бойко ще затворя и кой където е да си стои там
Последни новини