От х:

Днес в x:

Контрол над мероприятия и търговските вериги в Хасковско заради коронавируса

  Областният управител на област Хасково д-р Стефка Здравкова свика спешно заседание на Областния кризисен щаб във връзка с въведените от министъра на здравеопазването временни противоепидемични мерки на територията на страната. Те бяха наложени заради рекордно високия ръст от заразени с коронавирус в страната от 240 души.

  Областният управител представи пред присъстващите новата заповед на министъра на здравеопазването и ги запозна с актуалната обстановка в областта. Към момента на територията на област Хасково има 5 активни случая на заразени с коронавирусна инфекция. Хоспитализираните лица, настанени в МБАЛ - Хасково, са: 1 пациент от Харманли, 1 пациент от Димитровград и 3-ма от Хасково. Един пациент е на домашно лечение.

  Директорът на Регионалната здравна инспекция в Хасково д-р Соня Димитрова обяви, че след проведеното епидемиологично проучване, се установи, че днешният обявен случай на мъж от община Минерални бани, не се е прибирал на територията на областта. Д-р Димитрова допълни, че към момента под карантина от област Хасково са поставени 882 души.

  По инициатива на областния управител, Областният кризисен щаб взе решение да изиска информация от кметовете на общините от областта за предстоящи мероприятия на територията на съответната община, с цел извършване на контрол и проверки за спазване на противоепидемичните мерки. Да се засили контролът по заповедта на министъра на здравеопазването - № РД-01-393/09.07.2020 г., чрез извършване на редовни съвместни проверки от Инспекцията по труда, Областна дирекция по безопасност на храните – Хасково, Регионалната здравна инспекция - Хасково, кметовете на населени места и Областна дирекция на МВР - Хасково. Препоръчва на търговските вериги в часовите пояси, в които човекопотокът е по-голям, да следят за броя на посетителите в обекта, за спазването на дистанция и за използването на предпазни маски.

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (29)

  • 1
   25
   2551
   44 -11
   17:29, 9 юли 2020
   Търсят болни под дърво и камък за да вемат повече пари отЕС!!!
   Да не говорим че повечето болни са фалшиви че затвориха цяла детска градина без основание( с уж болни деца) стават смешни а тъпия народ им вярва!!!
   Стани народе да изметем Боковци Майтапчии Локумчевци и ония мазния Аналниев!!!
   • Гр
    гражданин
    19 -3
    19:13, 9 юли 2020
    Те ако търсят няма да правят по 3-4 теста в хасково а ще вдигнат бройката мисля че само в хасково не се тества
   • Смърт на Мутрите
    Свобода на Народа
    ......
    Новата Карантина съвпада с Фашизирането на Прокуратурата :))
   • Като можем
    да я продадем за танцьорка на пилон
    в някой забравен от Бог Сомалийски пристанищен град ?
    ....
    Нали , все пак е амортизирано парче и не можеш да я продадеш на цената на млада робиня ...
   • Со
    сомалийски пират
    9 -1
    08:52, 10 юли 2020
    Не мога да дам повече от $ 250 за застарялата уруспия, все пак имам и други разходи.
   • Ти пък
    я изкара че струва колкото 5 Нежно Употребявани Калашника :))
  • 2
   Км
   Кмета
   18 -4
   18:19, 9 юли 2020
   Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
   • Ке
    кенански келеш
    13 -1
    19:28, 9 юли 2020
    Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
   • Ha
    hater
    20 -3
    20:50, 9 юли 2020
    Защо триеш коментарите ма, недоебана пача ?
  • 3
   Бо
   Боко Крадеца
   16 -2
   18:19, 9 юли 2020
   Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
  • 4
   Ор
   Орел
   25 -10
   18:23, 9 юли 2020
   Тези заразени 240 за вчера,не са 240 , а измислени , при това с причина. А тя е ясна , след вчерашните закани на хората и призивите на някои политици, да излязат на протест и примера на сръбския народ,Боко започна да трепери и измисли набързо една ограничителна заповед прочетена от солташака му Онаниев. Не пропусна назидателно да отбележи ,,да се въведе полицейски час
   като в Сърбия това ли искате…,,/цитирам по памет/.Бъдете сигурни,че и това ще стане ако се съберат сериозен брой протестиращи. За да има уж основание за това, утре заразените ще са над 300. Сега ще проличи има ли народа смелост или наистина се натиска в скута на жена си.
  • 5
   Кр
   Кремена
   26 -2
   18:25, 9 юли 2020
   Ако и сега този народ не се надигне, значи това беше с България!!!Последния да изхвърли знамето!
   • 44
    4444
    15 -1
    19:10, 9 юли 2020
    Началото е дадено!
   • До
    До Кремена
    14 -2
    20:02, 9 юли 2020
    Креми,как да се надигне този народ като виждаш какви овчи души носи.От години политико -мутренски
    елит е яхнал здраво обикновения човек ,а той като мазохист мълчи,страда,псува,но освен във форумите не смее да излее яда си на улицата. Виж само какво става тези дни.НСО охранява най - големите престъпници на България паша Доган и Шиши певеца и не допускат хората до заграбената от тях публично -държавна собственост.Каскета вместо да провежда акции срещу дребни крадци нека се насочи към тези двамата,заспалия Вожд с пистолет на нощното шкафче , едри еврови банкноти и кюлчета златни.Ама понеже точно те са го сложили на това място за да ги пази мълчи като риба на сухо.Така,че не очаквай някой да изока,а гледай как българина пъшка и охка под ярема на мафията.
  • 6
   Цъ
   Църквата до пазаря
   12 -1
   19:54, 9 юли 2020
   На вратата парцал напоен с водка .Ха ха
   Мръсотия в църквата и раздават курбан всяка неделя ама на своите хора а бедните ги гонят и бият.Ха Ха
   • Като Българка работеща на пилон в Турско Увеселително
    заведение в Село Минерални Бани
    мога да поздравя Безбожника дето е написал горния коментар.
    .....
    Заповядай при нас - даже на момчета плащат повече агите :))
  • 7
   Да
   Да знаете
   14 -3
   20:15, 9 юли 2020
   Тази инспекция по труда е най-корумпираната в страната. Само мълчат и не правят проверки. Нека да видят какво става по училищата. Една директорка нарочно не даваше на хората да работят когато имаше малко болни и всички останали работеха, накара ги всички да си разходят отпуската - сега ги привиква всеки ден в училище, събира учители, ученици, допуска външни хора. За нея болест няма - тя продължава да се прави на важна и оправна. Важно е да има кого да управлява, да менажира там хората и ежедневието, пък тя болестта ще почака, докато тая се налудува! Така рискува здравето и живота на хората и тая "никаква" инспекция на труда мълчи!
   • Гл
    Глупости
    1 0
    11:25, 10 юли 2020
    И как точно са били учителите в отпуска като през цялата карантина имаше онлайн обучение и всички учители дето работят с деца онлайн се водят на работа. Само ревете за тея отпуски, през карантината нямаха място учителите в училището присъствено, така че тези които са нямали работа с ученици правилно са си пуснали отпуските, какво щяха да правят в училището просто да висят без нищо да правят. И сега имаше на място обучение с ученици които имаха пропуски в онлайн обучението, не с всички ученици. А инспекцията по труда не може да забрани след като някой си е ползвал отпуската да ходи сега на работа.
    Значи това учителите сте наистина доста нагли. Да ви се плаща заплата и да стоите без да правите нищо, когато беше извънредното положение и нямаше ученици в училище, за да може лятото да си ползват и по няколко месеца отпуски. Че и инспекцията по труда ви е виновна.
  • 8
   Па
   пазач
   18 -3
   20:43, 9 юли 2020
   Другарко ветеринарке, обръсна ли катерицата си ?
  • 9
   Бл
   Благодаря
   17 -2
   21:23, 9 юли 2020
   Много проста жена
  • 10
   Ко
   Коя е
   8 -2
   23:12, 9 юли 2020
   Коя е тази директорка, болна ли е тая пача да работят сега точно учителите, тая нормална ли е , коя е тая овца та толкова е забляла в стадото-а , прави се на водач , да не би да се е взела за Райна Княгиня с байряка, натегачка а?
  • 11
   Со
   Сова
   8 -2
   23:21, 9 юли 2020
   Всичките директорки си приличат много - перушан
  • 12
   12
   1234
   13 -2
   23:33, 9 юли 2020
   зам. Областния дава добър пример, носа вънка...стига пародия с тия маски
   • 1
    1
    10 0
    08:54, 10 юли 2020
    Този мальчик , даже те знае какво прави там
  • 13
   Да
   да
   12 -2
   00:11, 10 юли 2020
   Контрол смях в каунград няма контрол на почит са всички ******и зашото имат пари и като влезне в магазина никой не смее да им прави забележка че манго не носи маска всичко и всички са длъжни да работят за тях собственици и оправители си малчат всички са навързани като свински черва срамота за всички хора това не е град а бардак!!!!
  • 14
   12
   123
   6 -4
   08:41, 10 юли 2020
   затягане на мерките, заради 1 болен, смях в залата.

  Хороскоп за 14.08.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Договорените срещи ще ви създадат повече вълнения, предвид предложения за сътрудничество и други участия. Не всички от тях носят перспективите, които желаете, за това проучете възможностите, преди да дадете отговора си. Съдбата сама ще ви предложи вариант, и ще си признаете, че по-добър не би могло и да бъде.
  14 авг 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Ще приемете делово предложение, в което виждате добра перспектива за себе си. Благоприятно развитие на събитията ще ви тласне в нова посока на мислене, позволяваща ви пълноценно разкриване на потенциала и лична удовлетвореност. С някого ще постигнете съгласие по спорен въпрос.
  14 авг 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Денят ви ще е натоварен и изпълнен с ангажименти. Няма да ви липсва шанс и свидетелства за него ще станат финансови и лични успехи. Намерете време и за семейството си, а също и да си починете от ежедневните грижи. Някои от вас ще усетят силно привличане към една личност и може би начало на силна връзка.
  14 авг 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Възможно е днес неочаквано развитие на ваш професионален въпрос да промени всичките ви планове за този ден. Не се учудвайте ако наистина ви се наложи да поемете по различен път от този, който сте планирали досега. Срещате трудности, които изискват навременната ви намеса, затова не се колебайте да действате твърдо. Очакват ви скорошни приходи.
  14 авг 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Търпеливо дочакахте решението на свой проблем - пред вас ще се открият добри възможности за развитие. Използвайте времето си пълноценно, като не пренебрегвате любимите ви хора. Те ще ви заредят с енергия и увереност в предстоящите ви ангажименти. Поработете върху физическата си форма.
  14 авг 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Мнозина от вас са склонни на рисковани постъпки днес. Явно умеете да поемате разумни рискове. Просто сами осъзнавате възможностите си за момента и е похвално, че не позволявате на ентусиазма се да измести реализма. Опитайте се да отделите повече време за любимия човек, дори да ви струва определени усилия.
  14 авг 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Поставяте си високи цели и в определени моменти ще трябва да забавяте темпото, което налагате, за да успявате. Една приятна изненада от любимия ви човек. Споделете вечерта си с него и бъдете на място, което ще ви помогне да се отпуснете. Вашата духовна и емоционална същност има нужда от усамотяване.
  14 авг 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Трудностите ще повлияят на някои от вас, правейки ги раздразнителни и затворени. Търсете съдействието на онези, които не биха ви го отказали, за да не губите от инерцията и енергията си. Обърнете внимание на идеите, които ще ви осенят и работете по тях. Приятел ще ви помогне да се разтоварите от стреса, грижейки се за доброто ви настроение.
  14 авг 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  С доброто си настроение ще правите атмосферата около вас ведра и приятна. Работата няма да ви затруднява и с лекота ще отхвърляте задачите си. Имате енергия, която може да трансформирате в нещо полезно за близките си. Няма причини да сте недоволни от постигнатото.
  14 авг 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Предстоят ви различни срещи днес и разнообразна информация, с която ще работите. Стараете се да придвижите напред свой проект и дори да ви се наложи да забавите развитието му, не се отказвайте от намеренията си. Задълбочавате познанията си в определена област, което в последствие ще ви предостави добри възможности на работното място.
  14 авг 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Работите ентусиазирано и с желание да постигнете набелязаните резултати. Това ще стане и с немалко далновидност от ваша страна. Опитайте се да не се влияете от конкуренцията, работете за себе си и не се съревновавайте с вече постигнати чужди резултати.
  14 авг 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Основателно ще повишите очакванията си към някого или нещо. С действията си показвате силно присъствие, подкрепа или работа, която води до добри резултати. Мислите ви са свързани и с други задачи, освен професионалните и това ви натоварва. При уреждане на финансов въпрос ще търсите нечия подкрепа и със задоволство ще установите, че ви се отдаде по-лесно, отколкото сте предполагали.
  14 авг 2020
  Последни новини