От х:

Днес в x:

3 °C

Контрол над мероприятия и търговските вериги в Хасковско заради коронавируса

  Областният управител на област Хасково д-р Стефка Здравкова свика спешно заседание на Областния кризисен щаб във връзка с въведените от министъра на здравеопазването временни противоепидемични мерки на територията на страната. Те бяха наложени заради рекордно високия ръст от заразени с коронавирус в страната от 240 души.

  Областният управител представи пред присъстващите новата заповед на министъра на здравеопазването и ги запозна с актуалната обстановка в областта. Към момента на територията на област Хасково има 5 активни случая на заразени с коронавирусна инфекция. Хоспитализираните лица, настанени в МБАЛ - Хасково, са: 1 пациент от Харманли, 1 пациент от Димитровград и 3-ма от Хасково. Един пациент е на домашно лечение.

  Директорът на Регионалната здравна инспекция в Хасково д-р Соня Димитрова обяви, че след проведеното епидемиологично проучване, се установи, че днешният обявен случай на мъж от община Минерални бани, не се е прибирал на територията на областта. Д-р Димитрова допълни, че към момента под карантина от област Хасково са поставени 882 души.

  По инициатива на областния управител, Областният кризисен щаб взе решение да изиска информация от кметовете на общините от областта за предстоящи мероприятия на територията на съответната община, с цел извършване на контрол и проверки за спазване на противоепидемичните мерки. Да се засили контролът по заповедта на министъра на здравеопазването - № РД-01-393/09.07.2020 г., чрез извършване на редовни съвместни проверки от Инспекцията по труда, Областна дирекция по безопасност на храните – Хасково, Регионалната здравна инспекция - Хасково, кметовете на населени места и Областна дирекция на МВР - Хасково. Препоръчва на търговските вериги в часовите пояси, в които човекопотокът е по-голям, да следят за броя на посетителите в обекта, за спазването на дистанция и за използването на предпазни маски.

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (29)

  • 1
   25
   2551
   44 -11
   17:29, 9 юли 2020
   Търсят болни под дърво и камък за да вемат повече пари отЕС!!!
   Да не говорим че повечето болни са фалшиви че затвориха цяла детска градина без основание( с уж болни деца) стават смешни а тъпия народ им вярва!!!
   Стани народе да изметем Боковци Майтапчии Локумчевци и ония мазния Аналниев!!!
   • Гр
    гражданин
    19 -3
    19:13, 9 юли 2020
    Те ако търсят няма да правят по 3-4 теста в хасково а ще вдигнат бройката мисля че само в хасково не се тества
   • ***** ** Мутрите
    Свобода на Народа
    ......
    Новата Карантина съвпада с Фашизирането на Прокуратурата :))
   • Като можем
    да я продадем за танцьорка на пилон
    в някой забравен от Бог Сомалийски пристанищен град ?
    ....
    Нали , все пак е амортизирано парче и не можеш да я продадеш на цената на млада робиня ...
   • Со
    сомалийски пират
    9 -1
    08:52, 10 юли 2020
    Не мога да дам повече от $ 250 за застарялата уруспия, все пак имам и други разходи.
   • Ти пък
    я изкара че струва колкото 5 Нежно Употребявани Калашника :))
  • 2
   Км
   Кмета
   18 -4
   18:19, 9 юли 2020
   Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
   • Ке
    кенански келеш
    13 -1
    19:28, 9 юли 2020
    Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
   • Ha
    hater
    20 -3
    20:50, 9 юли 2020
    Защо триеш коментарите ма, недоебана пача ?
  • 3
   Бо
   Боко Крадеца
   16 -2
   18:19, 9 юли 2020
   Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
  • 4
   Ор
   Орел
   25 -10
   18:23, 9 юли 2020
   Тези заразени 240 за вчера,не са 240 , а измислени , при това с причина. А тя е ясна , след вчерашните закани на хората и призивите на някои политици, да излязат на протест и примера на сръбския народ,Боко започна да трепери и измисли набързо една ограничителна заповед прочетена от солташака му Онаниев. Не пропусна назидателно да отбележи ,,да се въведе полицейски час
   като в Сърбия това ли искате…,,/цитирам по памет/.Бъдете сигурни,че и това ще стане ако се съберат сериозен брой протестиращи. За да има уж основание за това, утре заразените ще са над 300. Сега ще проличи има ли народа смелост или наистина се натиска в скута на жена си.
  • 5
   Кр
   Кремена
   26 -2
   18:25, 9 юли 2020
   Ако и сега този народ не се надигне, значи това беше с България!!!Последния да изхвърли знамето!
   • 44
    4444
    15 -1
    19:10, 9 юли 2020
    Началото е дадено!
   • До
    До Кремена
    14 -2
    20:02, 9 юли 2020
    Креми,как да се надигне този народ като виждаш какви овчи души носи.От години политико -мутренски
    елит е яхнал здраво обикновения човек ,а той като мазохист мълчи,страда,псува,но освен във форумите не смее да излее яда си на улицата. Виж само какво става тези дни.НСО охранява най - големите престъпници на България паша Доган и ********* певеца и не допускат хората до заграбената от тях публично -държавна собственост.Каскета вместо да провежда акции срещу дребни крадци нека се насочи към тези двамата,заспалия Вожд с пистолет на нощното шкафче , едри еврови банкноти и кюлчета златни.Ама понеже точно те са го сложили на това място за да ги пази мълчи като риба на сухо.Така,че не очаквай някой да изока,а гледай как българина пъшка и охка под ярема на мафията.
  • 6
   Цъ
   Църквата до пазаря
   12 -1
   19:54, 9 юли 2020
   На вратата парцал напоен с водка .Ха ха
   Мръсотия в църквата и раздават курбан всяка неделя ама на своите хора а бедните ги гонят и бият.Ха Ха
   • Като Българка работеща на пилон в Турско Увеселително
    заведение в Село Минерални Бани
    мога да поздравя Безбожника дето е написал горния коментар.
    .....
    Заповядай при нас - даже на момчета плащат повече агите :))
  • 7
   Да
   Да знаете
   14 -3
   20:15, 9 юли 2020
   Тази инспекция по труда е най-корумпираната в страната. Само мълчат и не правят проверки. Нека да видят какво става по училищата. Една директорка нарочно не даваше на хората да работят когато имаше малко болни и всички останали работеха, накара ги всички да си разходят отпуската - сега ги привиква всеки ден в училище, събира учители, ученици, допуска външни хора. За нея болест няма - тя продължава да се прави на важна и оправна. Важно е да има кого да управлява, да менажира там хората и ежедневието, пък тя болестта ще почака, докато тая се налудува! Така рискува здравето и живота на хората и тая "никаква" инспекция на труда мълчи!
   • Гл
    Глупости
    1 0
    11:25, 10 юли 2020
    И как точно са били учителите в отпуска като през цялата карантина имаше онлайн обучение и всички учители дето работят с деца онлайн се водят на работа. Само ревете за тея отпуски, през карантината нямаха място учителите в училището присъствено, така че тези които са нямали работа с ученици правилно са си пуснали отпуските, какво щяха да правят в училището просто да висят без нищо да правят. И сега имаше на място обучение с ученици които имаха пропуски в онлайн обучението, не с всички ученици. А инспекцията по труда не може да забрани след като някой си е ползвал отпуската да ходи сега на работа.
    Значи това учителите сте наистина доста нагли. Да ви се плаща заплата и да стоите без да правите нищо, когато беше извънредното положение и нямаше ученици в училище, за да може лятото да си ползват и по няколко месеца отпуски. Че и инспекцията по труда ви е виновна.
  • 8
   Па
   пазач
   18 -3
   20:43, 9 юли 2020
   Другарко ветеринарке, обръсна ли катерицата си ?
  • 9
   Бл
   Благодаря
   17 -2
   21:23, 9 юли 2020
   Много проста жена
  • 10
   Ко
   Коя е
   8 -2
   23:12, 9 юли 2020
   Коя е тази директорка, болна ли е тая пача да работят сега точно учителите, тая нормална ли е , коя е тая овца та толкова е забляла в стадото-а , прави се на водач , да не би да се е взела за Райна Княгиня с байряка, натегачка а?
  • 11
   Со
   Сова
   8 -2
   23:21, 9 юли 2020
   Всичките директорки си приличат много - перушан
  • 12
   12
   1234
   13 -2
   23:33, 9 юли 2020
   зам. Областния дава добър пример, носа вънка...стига пародия с тия маски
   • 1
    1
    10 0
    08:54, 10 юли 2020
    Този мальчик , даже те знае какво прави там
  • 13
   Да
   да
   12 -2
   00:11, 10 юли 2020
   Контрол смях в каунград няма контрол на почит са всички ******и зашото имат пари и като влезне в магазина никой не смее да им прави забележка че манго не носи маска всичко и всички са длъжни да работят за тях собственици и оправители си малчат всички са навързани като свински черва срамота за всички хора това не е град а бардак!!!!
  • 14
   12
   123
   6 -4
   08:41, 10 юли 2020
   затягане на мерките, заради 1 болен, смях в залата.

  Хороскоп за 20.01.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Бъдете дружелюбни към околните, защото присъствието ви е важно за тях. Покажете ангажираност към проблемите им и се съобразете и с тяхното мнение. Ще се нуждаете от подкрепата им и вие за в бъдеще. Очаквате прекалено много от връзката си с човек, който е несериозен и стоящ в страни от вас.
  20 яну 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Интересно съчетание на полезното с приятното, което ще ви помогне да се разведрите. Любимите ви хора също ще вземат участие. Ще се погрижите за физическата си форма, имате нужда от повече движение и чист въздух. Добро стечение на обстоятелствата ще ви срещне с човек, когото обичате и това ще ви направи щастливи.
  20 яну 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Отдава ви се възможност да разширите дейността си и да завоювате нови територии. Възползвайте се от съветите на специалисти в дадената област. Инвестициите, които направите за компетентна консултация ще се възвърнат многократно. Не залагайте на нищо случайно, подсигурете се добре във всяка своя стъпка.
  20 яну 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Работата ви е отговорна и не може да си позволите отпускане. Но ще постигнете голяма част от заплануваното и това ще повиши самочувствието ви, а също така ще ви даде увереност да продължите. Очаква ви финансово стабилизиране. В личен план сте доста по изнервени, отпуснете се, но не за сметка на другите.
  20 яну 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Отворени сте за предложения и чужди идеи, и с енергия ще се посветите в реализацията на печеливша задача. Търсещите от вас ще получат предложение за нова работа. Качествата и подготовката ви са предимство, но не подценявайте и конкуренцията. Не се щадете, щом от вас се очаква повече, вероятно има още какво да дадете.
  20 яну 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  В подем сте и това се забелязва във всяка ваша постъпка. Ако се колебаете дали да предприемете рисковано начинание, което би ви донесло бърз и значителен успех, знайте че шансът ви е много добър. Вслушването в съветите на ваш близък няма да ви е излишно.
  20 яну 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Успехът ви днес в най-голяма степен се дължи на проявената в подходящия момент дипломатичност. Уважението, с което се ползвате на работното място днес многократно ще нарасне. Точните ви и навременни действия ще спестят много средства на организацията, в която работите.
  20 яну 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Изяснете си деловите или технологични детайли, които могат да ви противопоставят на някого, за да си спестите излишни главоболия. Заложете на открития диалог и се вслушайте в мнението на опонентите си. Това е във възможностите ви, както и други полезни неща, които очакват вниманието ви днес.
  20 яну 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Водени от творчески амбиции, ще работите вдъхновено и с желание. Постигнатото ще ви радва и зарежда с добра енергия. Ако изпитвате затруднения, има с кого да ги споделите, за да потръгнат делата ви. Любовта ви е силна и ви мотивира да гледате на предизвикателствата без излишен стрес.
  20 яну 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Не се предоверявайте днес за да избегнете финансови загуби. Бъдете по-резервирани към хора, които искат заем. Предпазливостта обаче е излишна при интимните авантюри, които предприемате. Бъдете дръзки, успехът е ваш.
  20 яну 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ако искаш да спечелиш повече приятели, покажи им, че искрено се интересуваш от тях, но ако искаш да не ги загубиш не се опитвай да ги караш да се интересуват от теб. Човек, който не се интересува от ближния си среща най-много трудности в живота и най-много наранява другите. Ще пътувате по служебни дела и в перспектива се очертават добри шансове за печелене на пари.
  20 яну 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Увлечени сте от нестандартни неща и това може да стане причина да изпуснете благоприятни възможности на работното си място. Преценете кое е най-важно за вас, като не пренебрегвайте и съветите на хората около себе си, които искат само най-доброто за вас. Грешна преценка може да ви донесе неприятности, затова когато взимате решения, обмислете ги добре.
  20 яну 2021
  Последни новини