От х:

Днес в x:

Спрени заради кризата с коронавируса полети бавят пратките от чужбина. Преглед на печата

"Земя" информира за пропаднали площи, засети с жито, в Сливенско и в района на Кнежа. Стопани се надяват да завали дъжд, за да се спаси реколтата от царевица и слънчоглед. Надежда за добри добиви от пшеница има край Дунав, в област Силистра.

Според "Телеграф", намаления на 9 на сто ДДС за бебешки стоки от 1 юли веднага има ефект. Колкото до заведенията за хранене, там няма поевтиняване, но пък собствениците предлагат като бонус студени напитки. Има много промоции на пици и на книги, показва проверка на изданието след влязлото в сила намаление на ставката.

Спрени заради кризата с коронавируса полети бавят пратките от чужбина, показва проверка на "Монитор". Вместо една, колетите и писмата пътуват три седмици. Ако изпращаме нещо за Гърция, то се транспортира само по земя.

Излизащият само в петък в хартиен вариант "Стандарт" съобщава за промоции по Черноморието. Хотелиери се опитват да привлекат български туристи с 50 на сто отстъпка и бонус на плажа. Според вестника противоепидемичните мерки и затворените гранични пунктове ще охладят желанията на нашенци да се къпят в Бяло море. До този момент е наблюдавано оживление по морските плажове в края на седмицата, почивка тип "морски уикенд".

"Труд" предупреждава от първа страница, че от понеделник в Гърция ще се влиза само през пункт “Кулата“. В интервю за днешния брой, посланикът на Гърция Димитриос Хронопулос подчертава, че се налага да се съобразяваме с коронавируса. Според него сътрудничеството между двете ни страни в туризма е на изключително ниво.

Ръководителят на националната генетична лаборатория в столичния "Майчин дом" професор Алексей Савов споделя в интервю за "24 часа" - "Очаквам неинвазивния тест за генетични аномалии да влезе в безплатния скрининг". Този тест намалява със 70 на сто потенциално рискови инвазивни манипулации, а точността му е 99%. Единствено Националната генетична лаборатория в "Майчин дом" у нас има лиценз да извършва инвазивното изследване на място. Професор Савов не смята, че заразена с коронавирус бременна жена може да повлияе генетично отрицателно на бебето.

"Задава се театрално зрелище в чест на Вазов", информира вестник "Сега", който само в петък излиза в хартиен вариант. Тази година се навършват 170 години от рождението на народния ни поет и писател. Изданието обобщава и кои филмови проекти реши да подкрепи финансово Националния филмов център. Одобрени са идеи на Стефан Командарев, Къци Вапцаров, Милко Лазаров и други.  Сред творците, на които е отказано финансиране, са  Георги Дюлгеров и Димитър Коцев-Шоши.

Източник: БНР

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 15.08.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Търпеливо и без излишни емоции ще работите по задачите си, така, че в края на деня да останете доволни от свършеното. На своя страна ще имате подкрепата на хора, чиято дума се чува. Интересите ви ще бъдат защитени, но не очаквайте друг да мисли за тях, остават си изцяло ваша грижа.
15 авг 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Денят е подходящ за разтоварване и почивка. Ако все пак ангажиментите ви притискат, постарайте се да се освободите поне вечерта. Ваши приятели са ви приготвили забавна изненада. Приемете всичко с чувство за хумор и не им се сърдете.
15 авг 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Рутинните задачи ще запълват голяма част от деня ви, но и към тях ще подхождате с нужната отговорност и внимание. Добри перспективи както за вас, така и за близките ви. И с право ще получите дарове за това, което давате. Обадете се на приятели и разпуснете вечерта.
15 авг 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Близките ви изпитват затруднения, които може да разрешите. Не се колебайте да го направите, заслужили са това ваше внимание. Спокойствието, което внасяте ще бъде полезно. Наред с всичко случващо се имате да свършите и доста лични неща. Финансови пропуски могат да ви създадат напрежение, но ще ги преодолеете бързо.
15 авг 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Днес ще успеете да постигнете съгласие с близките си по належащ въпрос. Хубавото в случая е, че окончателно ще успеете да разрешите споровете и то удовлетворително за всички. Имате нужда от повече физически натоварвания. Ще ви се отразят много тонизиращо и ще ви помогнат да се заредите с нови сили.
15 авг 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Нуждата ви от разнообразие ще ви изведе навън. Ако и околните мислят така, толкова по – добре. Ще се получи истинско забавление. Отношенията ви с постоянния партньор са нещо обтегнати, но можете да промените това, като станете по-нежни и любящи. В противен случай рискувате да не получите очакваното внимание.
15 авг 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Може би прекалено много се доверявате на обещание от ваш познат. Имайте предвид, че е много вероятно в последния момент той да бъде възпрепятстван. Задължително си осигурете резервен вариант. Денят не е подходящ за поемането на каквито и да било рискове. Колкото и да сте уверени в успеха си, изчакайте. Шансът да се натъкнете на непреодолими трудности е много голям.
15 авг 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Направете деня еднакво приятен за близките си хора. Екскурзия би ви се отразила чудесно, зареждайки ви с впечатления и емоции. Овациите ще са за вас. Нужна ви и повече енергия за предстоящата седмица. Делова среща ще стане причина за нова насока на интересите ви.
15 авг 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Отегчени и уморени се нуждаете от повече време за размисъл и глътка отдих. В подкрепа на желанията си би било добре да разнообразите времето си със занимания, които ви успокояват и носят духовна наслада. Близките ви услужливо ще поемат част от работата ви по дома, за да не ви натоварват допълнително.
15 авг 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Любим човек ще ви помогне да се справите по-леко с проблемите ви днес и наведе на по-приятни мисли. Заедно ще планирате следващите дни, насищайки ги с пътувания и повече време за отдих. Многочасовата ви заетост през последните дни е причина за възникване на въпроси, чиито отговори се губят в пространството някъде около вас...
15 авг 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
За вашето настроение и добро самочувствие е от особена важност средата в която общувате. Затова се погрижете за обкръжението си, подберете си хора сходни по интелект и чувство за хумор. Нуждаете се от разнообразие в интимния живот.
15 авг 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Добре се справяте в конфликтните ситуации днес. Няма да е чудно, ако се наложи да станете арбитър при спор. Приемете симпатията на околните без излишно да се главозамайвате. Подгответе се да приложите тази си дипломатичност и у дома, където нещата не са чак до там тихи и спокойни. Сигурно е, че носите успокоение на хората, с които общувате.
15 авг 2020
Последни новини