От х:

Днес в x:

Спецакции срещу наркоразпространението, поне 16 задържани

Шест досъдебни производства за държане на наркотични вещества са образовани при специализирани полицейски операции в Търговищко. Те са били в периода 15-21 юни под ръководството на Окръжната прокуратура в Търговище. Задържани са били шестима души, у които са намерени различни количества марихуана, амфетамини и метамфетамини, съобщиха от Апелативната прокуратура във Варна.

По време на операциите на ОД на МВР в Търговище са проверени четири места, за които МВР разполага с информация, че са действащи наркосборища в общината. Проверени са били и 39 души и 15 автомобила, както и осем търговски обекта.

Съвместните операции на прокуратурата и МВР за овладяване на битовата престъпност и контрол по пътищата ще продължат, допълват от институцията.

При специализирани акции днес в Сандански са задържани около десет човека, има намерена и голяма сума пари, обяви главният прокурор Иван Гешев на брифинг с журналисти. Той пристигна в Сандански заедно с главния секретар на МВР Ивайло Иванов след началото на акциите.

Операциите, които текат на територията на града и околните населени места са две, обобщи главният прокурор. Едната е на Специализираната прокуратура, съвместно с Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" /ГДБОП/ и Дирекция "Жандармерия" по линия на противодействие на наркоразпространението. Другата акция е на Областната дирекция на МВР в Благоевград, тя е насочена към противодействие на битовата престъпност.

"Един от приоритетите на колегите от МВР е противодействие на наркоразпространението, на тези хора, които тровят децата ни и бъдещето на България", каза пред журналисти Иван Гешев. Главният прокурор посочи, че не е тайна за жителите на града, че има две-три големи групи, които се занимават с наркоразпространение. Той допълни, че обект на действията по досъдебното производство е една от тях. Тя се наблюдава от около година, като има данни за голямо количество наркотици по други досъдебни производства, които ще бъдат присъединени към това дело, посочи Гешев. Намерено е и голямо количество пари в лева, евро и други валути. Сумата в евро е над сто и петдесет хиляди, като в края на деня ще бъдат обобщени резултатите от акциите. Намерени и иззети са и наркотични вещества, но количествата не са големи, посочи главният секретар на МВР - гл. комисар Ивайло Иванов.

По време на брифинга главният прокурор изтъкна, че Сандански е млад, жив град, който е и туристическа дестинация. Иван Гешев посочи, че е недопустимо да се създават проблеми с престъпна дейност, тъй като това пречи на нормалния живот на жителите, а и на бизнеса, който се развива в града. Работата на колегите от местната прокуратура и МВР, а когато става дума за проблеми не с регионален, а с национален характер и на специализираните структури, в близката година тези проблеми да приключат и хората, които ги правят, които вече са ясни на органите на правосъдието и МВР, да преустановят тази дейност, каза още Гешев.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    J.
    J. J.
    3 0
    13:41, 23 юни 2020
    Депесарския каскет не е успял още да осъди нито един крупен бандит, само телевизионни интервюта дава.

Още новини

Последни новини