От х:

Днес в x:

12 °C

Сигнал: Пешеходци се движат по пътното платно до „Спартак“ заради заети тротоари

Изображение 1 от 3

  Пешеходци са принудени да се придвижват по пътното платно на улица „Средна гора“ в Хасково, сигнализира читател на Haskovo.net.

  Проблемният участък е между спортна зала „Спартак“ и кръстовището с улица „Георги Кирков“.

  Движението на пешеходци в тази зона е затруднено, тъй като единият тротоар е зает от метални ограждения заради разрушителни дейности, а на другия има храсти и дървета. Това принуждава пешеходците да се движат по пътното платно, разминавайки се с преминаващите автомобили.

  Освен храстите на тротоара, преминаването на пешеходци е рисковано, тъй като оградата на бившия тютюнев склад е наклонена.

  „Оттам ежедневно минават множество родители с деца, които водят на тренировки в зала „Спартак“ и „Юнак“, алармира хасковлийка. Тя припомни, че преди време е имало сложени обезопасителни ленти, за да не се минава по този тротоар, но вече са скъсани. Младата майка настоява да се вземат мерки с цел да се предотврати евентуален инцидент.

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (18)

  • 1
   69
   6925749
   32 -1
   13:59, 9 юни 2020
   Аз от както го помня, мястото е опасно и труднодостъпно за пешеходци.
   • 11
    111
    37 -1
    14:27, 9 юни 2020
    Фирмата "Сейкон-БГ" ,която е собственик ,заедно с "Ата-строй" -която събори сградата ,трябва да изчистят тротоарите и да извозят строителните отпадъци. ЛИПСВА КОНТРОЛ ОТ ОБЩИНАТА.
    ОТ ЕКОЛОГИЯ КЪМ ОБЩИНАТА , ОТ КОНТРОЛ ПО СТРОИТЕЛСТВОТО , как ще санкционират фирмите????
    Нали има нов план за по-чист въздух ,покажете че работите!!!!
   • Сз
    Сзо
    19 -2
    14:27, 9 юни 2020
    Що не снимахте като имаше деца и десетки деца ежедневно минават под надвисналата ограда....
   • Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
   • 14
    14/88
    6 -1
    16:44, 9 юни 2020
    Трудът ни прави свободни
  • 2
   Та
   Така е
   27 -3
   14:01, 9 юни 2020
   Така е в цяло Хасково. Коли , коли и пак коли.Тук пешеходци не живеят. Сега и снимки ще ви изпратя да видим ще ги качите ли и тях .
   • По
    Порчо
    32 -2
    14:16, 9 юни 2020
    Така е, когато лакомите за пари управници, от Узунджовеца до днешните гербераси, продадоха парцелите, където можеше да има паркинги, а малкото удобни за паркиране места направиха на синя зона. Защото са много "загрижени" за качеството на живот на хората в града!
  • 3
   19
   1994
   30 -1
   14:15, 9 юни 2020
   Няма ли кой да ги чисти тези храсталаци по тротоарите?? В целия град е пълно с примери
   • Им
    Има
    20 -2
    14:24, 9 юни 2020
    НО на ЕКО Прогрес не им стигат 300та работници. Щерьо екото да тръгва да ги кастри сам. Каот не може да си организира персонала.
  • 4
   На
   наблюдател
   21 -2
   14:21, 9 юни 2020
   На гърба на Дирекция полиция винаги на тротоари има паркирали коли.
   Никога не се репатрират защото са на полицаи,но явно имат чувство за ненаказаност.
   • Ме
    Местен
    17 -1
    14:27, 9 юни 2020
    Точно това е най-лошото. Модела е такъв навсякъде - Аз съм от ГРОБ и не могат да ме барнат.
    Но и за тях ще дойде коледа.
   • Ед
    Един там
    15 -1
    14:36, 9 юни 2020
    Така е, мога да потвърдя с двайсетина снимки
    ( номерата и автомобилите се виждат отлично ,едни и същи ,вероятно на служители в РПУ )
  • 5
   Пр
   Препатил
   20 -1
   14:24, 9 юни 2020
   Изобщо разрушаването на целата сграда беше много далеч от съществуващите правила при подобни дейности - няма ред, няма обезопасяване, няма каски, няма отношение към добитите материали, няма складиране като хората. Няма и отговорни за сегашната грозна гледка в центъра на Хасково - наподобява войната в Сирия. Тротоарите изцяло са покрити със отпаден строителен материал. Пита се дали някой се издължава на община Хасково за използването им като слад?
   • Гр
    ГРАЖДАНИН
    15 0
    15:56, 9 юни 2020
    А случайно някой пита ли как тихомълком кмета увеличи данъците на гражданите за смет и сгради ? Вие сте тръгнали да питате оня управител от екопрогрес който едно дръвче ако иска да отреже в този град трябва да пита градоначалника ; а това ново откритие на улица средна гора ще стои още дълго време понеже камъните останали от разрушаване на склада няма къде да ги складират.с една дума просто
    хората се възмущават а ония в общината си стоят и ще се оправдават с пандемията .
  • 6
   Ма
   Мария
   21 0
   15:40, 9 юни 2020
   А по ул. Г.Кирков защо не разчистват колите??? Две коли не могат да се разминат!
  • 7
   55
   555
   11 -1
   15:42, 9 юни 2020
   Тези които ползват тротоара трябва да плащат данък защо ние майките с количките и другите пешеходци да вървим по платното редно ли е много от тях имат гаражи но ги ползват за друга цел има и много които имат няколко коли и няма къде да вървим
  • 8
   Ив
   ИВАНОВА
   10 -1
   15:47, 9 юни 2020
   Има на някои места са паркирали кола до кола и контейнери с боклуци а пешеходците няма къде да вървят така ли трябва да бъде защо някой не мине по улиците за да види каква натурия е
  • 9
   Ан
   анонимен
   7 0
   16:10, 9 юни 2020
   не може по цял ден и цяла вечер колите им да са паркирани на тротоарите

  Хороскоп за 23.09.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Ще мобилизирате вътрешните си сили и ще се справите с възникващите затруднения днес. Ще получите подкрепата на онези, на които сте помагали и обединявайки усилията си, ще ви бъде по-лесно да продължите напред. Лидерските ви заложби ще излязат на преден план и смело ще убеждавате някого в предимствата на идеите си.
  23 сеп 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Приемайки новото и прилагайки го на практика в едно с познатите средства, ще работите ползотворно за изпълнение на поставените си цели. Няма да пропуснете нищо важно и ще се погрижите за детайлите около реализацията на важно събитие, така, че да не липсва настроение и всичко, което се изисква от вас.
  23 сеп 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Успеете ли да разпознаете и назовете скритите си тревоги, ще постигнете победа, водеща към върхове. Възможно е застъпничеството ви за някого да ви постави в неблагоприятна светлина пред други, но приятелството е важно за вас. В открит разговор ще споделяте мислите си с близки хора и ще търсите мнението им.
  23 сеп 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Делово предложение ще насочи мислите ви в по-практични рамки. Помислете, заслужава си да поемете риска, още повече, че сте подготвени за подобни предизвикателства. И други неща ще повишат настроението ви. Вслушайте се в желанията си, отворете сетивата си, не оставяйте безразлични към любовта.
  23 сеп 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Бъдете реалисти и не очаквайте прекалено много от наскоро създала се ситуация. Очаква ви по-благоприятен период, затова точно сега не избързвайте с действията си. Днес имате страхотен успех сред противоположния пол, използвайте чара си. Втората част на деня ще е особено успешна за вас в личен план.
  23 сеп 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Прекалено активни сте днес, за да почивате затова търсите всевъзможни начини да оползотворите енергията си. Работа по дома или нещо, свързано с него ще занимава голяма част от вас. Въпреки това обаче не пропускайте предложението на приятел за приятно мероприятие. Ако успеете да съчетаете и двете със сигурност ще останете най-доволни от този ден.
  23 сеп 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Ще се съобразявате с високите си изисквания и ще дадете предимство на естетическите си възприятия. Това за някои означава влагане на повече усилия в конкретна задача, за това пък резултатите ще ви удовлетворят. Упорството ви ще довежда всичко, с което се захванете до успешен край.
  23 сеп 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Съсредоточени сте и не допускате грешки. Съвсем близо сте до крайния успех. Близките ви проявяват разбиране и едва ли ще ви ангажират допълнително. Привличате вниманието на важен за вас човек. От тук нататък всичко е във вашите ръце. Някои от вас се държат прекалено самоуверено на моменти граничещо с арогантността. Това едва ли ще се приеме радушно.
  23 сеп 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Притесненията на някои, свързани с промяна на работното място няма да са за дълго. Ще откриете подходящите хора, с които ще се сработите бързо и така ще навлезете в новата си среда. Приятелски настроен към вас човек ще ви покаже, че оценява присъствието ви и заедно можете да постигнете много.
  23 сеп 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Хубави емоции ще разнообразят деня ви, ще ви направят активни и усмихнати. Психическата ви уравновесеност и душевна хармония ви позволяват да осъзнаете своята уникалност. Активни и уверени ще откриете за себе си много истини, които до сега са ви убягвали. Някои от вас ще пътуват, но не поемайте излишен риск.
  23 сеп 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Намерете достоен начин да се разделите с хора, които са ви разочаровали, но ги обичате. Ако трябва се вслушайте в съветите, които ще получите. Възможни са обрати на плановете ви.
  23 сеп 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Верни в предвижданията си, ще постигнете намеренията си, влагайки всичко, което е нужно за успеха ви днес. Не омаловажавайте отношението на някого към вас, добро или не, то може да се окаже решаващо за изхода на една ситуация. Във възможностите ви е да й повлияете положително, ако излъчвате светли мисли към участващите в нея хора.
  23 сеп 2020
  Последни новини