От х:

Днес в x:

Нито плашим, нито лъжем, развенчахме мит, доволен Кантарджиев

Народът разбра и резултатите досега са ни много добри. Това заяви в сутрешния блок на bTV проф. Тодор Кантарджиев.

По думите му през тези 100 дни била свършена много работа - държавата започна с много правилни, навременни мерки. Някои неща сега вече трябва да се спазват, посъветва проф. Кантарджиев.

Увеличаването на бройката на новозаразените хора с коронавирус не е много добре, но от два дни не могат да се правят изводи. Трябва да знаем - проблемите с огнищата в Пазарджик, Сърница, Самоков, Сливен, Ямбол остават. Не трябва да се намалява броят на изследванията, първите хора със симптоми да бъдат изследвани и да има дисциплина, дезинфекция, дистанция, настоя лекарят. Той посъветва да има отстояние между хората и да не се скупчват на едно място.

Според проф. Кантарджиев обществото малко се напрегнало от брифингите на Националния оперативен щаб, малко омръзнахме и гледаме да се дистанцираме, да не увеличаваме напрежението. Информационната система откри грешките на старата система. Развенчахме един мит - нито плашим, нито лъжем, обясни той.

След 15 юни лошото е, че ако продължи една тенденция болните от коронавирус да се увеличават, да не се ликвидират огнищата и ако болниците не могат да поемат пациентите, тогава някои от мерките може би ще се върнат. Това ще бъде моето предложение, за което от оперативния щаб ще настояват, категоричен бе проф. Кантарджиев.

Той посочи, че когато се бъркат политическите с медицински и лобистки послания, не е честно. Моето мнение е, че маските помагат. Някои хора могат да си говорят каквото поискат и да кажат, че не е вярно, каза проф. Кантарджиев.

Проф. Кантарджиев отчете, че в началото било много тежко и трудно за всички от Оперативния щаб. Всички се виждали, обсъждали всичко, но спорът с опитни политици като премиерът Бойко Борисов бил трудно. "Благодарен съм, че все пак беше човек, който знае как се реагира по време на криза", похвали проф. Кантарджиев работата на премиера.

Проф. Кантарджиев отсече в типичния си стил, че когато се приберем вкъщи, трябва да си събуем обувките и да си сложим бързо чехлите. "Време е за дистанциран комфорт навън", посъветва в заключение лекарят.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини