От х:

Днес в x:

13 °C

Котката Папий оздравя от COVID-19

Котката Папий се възстанови, след като се зарази с новия коронавирус във Франция, съобщи Ройтерс.

Папий, която е на девет години, е първият известен случай на домашен любимец, заразен с новия коронавирус във Франция. В света има още няколко случая. Най-вероятно Папий се е заразила от собствениците си, които са се разболели от Ковид-19.

"Не разбирахме какво й е - каза собственикът й Брайен. - Мама мислеше, че е странно да има същите симптоми като човек. Казахме си: "Може да е Ковид-19. Надали, но може да е".

Интуицията им се оказала права.

Брайен, който е на 24 години, проявил първите симптоми на Ковид-19 в края на март. Той се изолирал в дома си, където живеят и родителите му. Няколко дни по-късно се разболяла и майка му. Докато лежала в леглото, Папий се гушкала при нея. След това и котката се разболяла, не можела да са изправи, не реагирала на повикване, едва повдигала главата си. Направили й изследване във ветеринарното училище в Париж. Резултатът бил положителен за новия коронавирус.

"Предаването на вирус от човек на животно не е невъзможно, но е много рядко", каза Рено Тисие, директор по научната част във ветеринарното училище "Алфор". "Нямаме случаи на хора, заразени от домашни любимци".

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини