От х:

Днес в x:

24 °C

34-годишна позитивна за коронавирус, един нов оздравял в Хасковско

Един нов позитивен за коронавирус и един оздравял влизат в статистиката за днес в Хсковска област.

Позитивната проба е на 34-годишна жена. Тя е съпруга на 36-годишения мъж от община Хасково, който преди дни даде също положителен резултат. Жената не е приета в Инфекциозното отделение на областната клиника, а е на домашно лечение, съобщиха от Областния оперативен щаб.

С отрицателна проба след изследване, взето в болницата е жена. Това е 40-годишна жителка на община Стамболово, която беше приета на 12-ти май със симптоми за развита инфекция, след завръщането си от чужбина. Тя ще бъде изписана.

Заради малкото заболели, още от средата на месеца със заповед на здравния министър е отпаднал специалният статут на създаденото допълнително в бившата физиотерапия в Хасково Ковид отделение. В него бяха подготвени допълнителни 30 места за прием при бум на заразата, уточни директорът на МБАЛ-Хасково д-р Георги Гелов.

Двама от медиците, които работят с пациенти с доказана инфекция-анестезиолози от болницата са били на работа непрекъснато през последния месец. Това са лекари, които се грижат за интубираната 39-годишна жена от с.Криво поле, настанена в ОАИЛ. На първи юни те ще бъдат сменени от други двама свои колеги, след дългото си дежурство и ще излязат в отпуск, уточни д-р Гелов.

През последното денонощие са взети 16 проби за наличие на коронавирусна инфекция на територията на област Хасково. 15 проби са на персонал от социални центрове в Свиленград. Техните резултати все още се обработват.

Четиридесет и девет от пробите, взети предния ден са отрицателни.

Поставени под домашна карантина на територията на областта към момента са 1396 души, уточниха от Областния оперативен щаб.

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

 • 1
  Пр
  проф. д-р Рогачев
  7 -2
  12:17, 28 май 2020
  Корона вируса забавя, но не забравя!
  • 25
   2551
   3 -6
   13:17, 28 май 2020
   Г-н професоре имате спешна нужда от психиатър!!
 • 2
  Ха
  Хаха
  5 -6
  13:15, 28 май 2020
  Който е с връзки изкара по 1800лв да го пишат корона... Как са се заразили само двамата, откъде, що, нищо - пълен смях
  • Ме
   мед.сестра
   17 -2
   15:02, 28 май 2020
   Ако твоя тест или на близките ти е положителен, няма да мислиш така. Знаеш ли, как изведнъж става интересно, когато многознайковците започнат да подсмърчат пред Инфекциозно и да се молят да бъдат спасени!?
   Айде не се прави на голям мъж, моля!
 • 3
  По
  Под карантина
  1 -1
  21:12, 28 май 2020
  Интересно защо ли в чужбина( Германия) тест на мой познат излиза че е с антитела, а в България два отрицателни? Въпрос към подсмърчащата сестра и зализания( плешивия) Гелов!

Случаен виц

Последни новини