От х:

Днес в x:

Няма да има универсална ваксина за COVID-19

Ваксината срещу новия коронавирус едва ли ще е универсална за всички групи от населението – вероятно ще се започне с ваксиниране на най-уязвимите групи, заяви Александър Горелов, заместник-директор по изследвания в Централния изследователски институт по епидемиология на Руската федерация.

"На първо място трябва да се осигури безопасността, а не само имунитета за различни групи от населението: за възрастните на 65 години, за по-младите хора, за бременните жени, за децата на различна възраст. Децата също имат няколко градации: до и под 18 години, както и по-малките до 6-годишна възраст. Това не означава, че ще се появи една универсална ваксина, която ще бъде в състояние да защити децата, бременните жени, младите хора и възрастните хора", заяви Горелов по канал „Русия 24”.

Ученият отбеляза също, че лекарства, които в момента се разработват, ще трябва във времето да достигнат до серийно производство.

"Вярвам, че ваксинацията ще започне с рисковите групи и хората с хронични заболявания. Тоест, най-уязвимите ще са във фокус групи, които ще целят да променят възгледите ни за здравеопазването във всички страни по света", отбеляза експертът. 

Източник: БГНЕС

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ис
    Истината
    3 -1
    10:05, 26 май 2020
    Така, така, масова ваксинация с ваксинки с наночипче вътре. Тотален контрол над личността и ума.
Последни новини