От х:

Днес в x:

YouTube порталът на Асеновград ще излъчи събития от Празника на града

В края на тази седмица YouTube каналът на община Асеновград ще даде възможност на асеновградчани да станат съпричастни с едно от най-очакваните всяка година събития – Празника на града. Той ще бъде отбелязан със скромна програма, предвид извънредната обстановка. Всеки, който желае, ще има възможността да се потопи в атмосферата на празничния ден чрез видеа, които ще бъдат публикувани в Портала за култура и изкуство на Асеновград.

Тази година Денят на Асеновград ще се чества на 31 май. В 10:00 ч. пред паметника на Цар Иван Асен II ще бъдат поднесени цветя, след което кметът Христо Грудев ще изнесе празнично слово. В 10:30 ч. под звуците на националния химн на централния площад ще бъде издигнато знамето на Асеновград. Празникът ще приключи с удостояването на почетния гражданин за тази година. То ще се състои в двора на Старинното училище "Свети Георги".

За първите 3 дни от съществуването си Порталът се е сдобил с над 50 абонати. В канала може да се гледат и видеа, заснети от ученици от випуск`20 на асеновградски училища, снимки на 100 творби на гениалния художник Коста Форев, както и видеото „Вдъхновени от Асеновград“, включващо 50 картини на стари майстори – шедьоври, сътворени от художници от града и околността.

 

Източник: Asenovgrad.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини