От х:

Днес в x:

7 °C

Просветата в Хасково публикува отличниците за 24 май в дигитална книга

В ситуацията на дигитално обучение в навечерието на 24-ти май тази година, Регионалното управление по образованието в Хасково публикува ежегодните награди в просветата за най-добрите учители и ученици онлайн.

На сайта на просветната институция в красива дигитална книга наред със словата за празника на българската просвета и култура, са изписани и тези на отличените.

„В тази ситуация решихме и ние да бъдем дигитални, но се постарахме да го направим с жест и към преподавателите от образователнта система в областта, и към децата, които тази година получават награди, защото и едните, и другите заслужават голям поклон за работата си в тежките условия на обучението от разстояние. Но макар  при тези извънредни обстоятелства, както колегите, така и учениците, успяха да се справят отлично“, коментира началничката на РУО-ХасковоХристина Боева.

Наградата на Министерството на образованието и науката за директори с принос в образователното дело се присъжда в Хасковски регион на директорката на СУ “Св. Паисий Хилендарски“ от областния град  Нина Стайкова.

Петима са носителите на почетното отличие-гамота “Неофит Рилски“ от региона. Това  са: учителката по английски език Дияна Тенева от СУ “Св. Паисий Хилендарски“ в Хасково, преподавателката в начален етап от ОУ “Ал. Константинов“ –Димитровград Боряна Петрова, директорът на ЕГ “Проф.д-р Ас. Златаров“ в Хасково Деян Янев, Алексия Лилянова-старши учител по английски език в ПГССИ “Хр. Ботев“ в Свиленград и Катя Гочева от ОУ “Пенчо Славейков“ от Димитровград.

Почетното отличие-гамота “Неофит Рилски“ се присъжда и на учители от областта по предложение на Синдиката на българските учители и Синдикат „Образование“ към КТ „Подкрепа“.

За първи път през тази година от образователната регионална структура обявяват и колективна награда за училищни екипи. „Решихме да дадем такова поощрение на няколко колектива, защото добрите резултати, и многото работата, която се свърши по време на преподаването в домашна среда, е колективна мобилизация и предимно работа в екип.“, обясни още Христина Боева.

Награди за тази си  екипна работа през учебната  2019/2020 година получават  колективите на СУ “Св. Паисий Хилендарски“ в Хасково, СУ „Д-р Петър Берон“ и ОУ „Л.Каравелов“ от  Свиленград, ОУ “Пенчо Славейков“ от Димитровград и ОУ “Л. Каравелов“ в с. Узунджово.

Седем ученици от региона получават от РУО грамоти за успехите си, постигнати в образователния процес през годината и извоюваните призови места в състезания и олимпиади.

Носителите от Хасково са: Александър Павлов от 7 кл. на ОУ “Св. Климент Охридски“, възпитаниците на Природо-математическата гимназия „Акад. Боян Петканчин“ Дарена Георгиева от 10 кл., шестокласниците Ванеса Бъчварова и Мартин Недев и дванадесетокласничката Даниела Койнова. Стела Бинева от 7 клас и Гергана Георгиева от 12 клас от димитровградската математическа гимназия “Ив. Вазов“ също са носителки на грамотата на РУО за успехите си през годината.

Засега всички отличени  получават наградите си само виртуално, но при първия възможен момент, когато ситуацията позволи това, те ще им бъдат връчени празнично на открито, посочи шефката на образованието в Хасково Христина Боева.

Дигиталната книга на РУО-Хасково за 24 май с всички отличени, може да разгледате тук.

Красимира Славова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

 • 1
  ..
  ...
  33 0
  14:21, 22 май 2020
  Дано си даваме сметка тази дигитализация, по този перфиден начин, колко ще ощети децата ни!
  Другото е ламинирани цветни грамоти и художествена самодейност. Как ще вдъхновите децата да заобичат четенето?-това е големия въпрос! Иначе патетиката предстои!
 • 2
  Не
  НЕТИ
  4 0
  18:24, 22 май 2020
  За ангелова от *********** ,няма ли награда.

Хороскоп за 23.10.2020

Хороскоп за Овен

Овен
На някои от вас им предстои смяна на работното място или друга промяна. Ще имате време да вземете своите решения, сроковете няма да ви притесняват. Няма да сгрешите, доверете се на интуицията си. Не губете самочувствие, равнявайки се по чуждите дадености, скоро и вие ще станете обект на засилен интерес, предвид предстоящите новости.
23 окт 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Изчистете мислите си от притеснения и работете по задачите си. Ще успеете да се справите с възникващите затруднения и ще промените нещата в своя полза. За някои усилията днес са насочени към деловите ангажименти, за други в личния им живот. Не отхвърляйте предложение, преди да сте го обмислили.
23 окт 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Днес не предлагайте помощта си, ако не ви я поискат, това може да ви спести много неприятности. Среща с представител на противоположния пол може да промени посоката на живота ви. Не се колебайте. Бъдете по-смели и направете първата стъпка. Отдавна търсите подобна промяна. Момента е много подходящ.
23 окт 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Участвате активно в събитията около вас. Съветите ви се оказват много ценни за ваши близки и успявате да им спестите много неприятности. Имате нужда от движение и повече разнообразие. Не допускайте клюките подхвърлени ви от непознати да повлияят на отношението ви към ваш приятел. Запознайте се от близо със ситуацията преди да правите каквито и да било изводи.
23 окт 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Възбудата ви е налице и сте в готовност да нараните всеки, който се изпречи на пътя ви. Природата ще ви помогне да възвърнете душевното си спокойствие и ще ви даде сили да се справите с възникналите проблеми. Финансите ви се подобряват, а това си е повод да погледнете ведро на живота си.
23 окт 2020

Хороскоп за Дева

Дева
В плановете ви влизат много задачи и полезни срещи, голяма част от които ще осъществите днес. Делови или лични, във всички случаи ще ви помогнат да продължите, справяйки се по-лесно с възникващите затруднения. Вземайте решенията си в спокойна обстановка и не пренебрегвайте отдиха си.
23 окт 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Действате импулсивно и това ви прави податливи на погрешни преценки и впечатления. Бъдете трезви и действайте съобразно собствените си интереси, защото се възможни неприятности. Временно се оттеглете от активни действия и премислете следващата си стъпка.
23 окт 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Работата ви днес ще бъде напрегната, а вие ще се окажете в ролята на хората, които предотвратяват конфликтите около себе си. Търпението и самоувереността, които се излъчват от вас карат околните да ви търсят за съвет по всякакви въпроси и ситуации. Постарайте се да си осигурите спокойствие вечерта, тъй като най-вероятно ще сте прекалено уморени за забавления.
23 окт 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Днес ще имате възможността да изпълните свое намерение, което отдавна отлагате. Добре подготвени сте и едва ли ще срещнете пречки в осъществяването му. Ще получите интересна информация касаеща плановете на близък човек, не се колебайте да го уведомите. В личен план сте прекалено емоционални, а това може да ви попречи.
23 окт 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Разпределили сте стриктно деня си и знаете точно по кое време с какво ще сте заети. Бъдете готови обаче и за промени в дневния ред, тъй като не е изключено някои важни за вас ангажименти да отпаднат. Колективната работа днес може да донесе добри резултати, стига да избягвате резкия тон и да се опитате да внасяте равновесие, когато е необходимо.
23 окт 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Заниманията в сфера, която ви привлича и в която сте силни е гаранция за успеха ви. Вие най-добре знаете как да се мобилизирате, за да получите максимума от това, което искате да постигнете. Не злоупотребявайте с търпението и чувствата на човека до вас. Не сте застраховани от раздели, така, че бъдете разумни.
23 окт 2020

Хороскоп за Риби

Риби
С повече емоции ще се отнесете към заниманията си днес. Постарайте се да ги овладеете, за да не се окажете в затруднено положение. Нужно е да бъдете адекватни във всичко. Любовта ви мотивира за себеизява, прави ви по-добри и приветливи. Носейки в себе си това усещане, ще имате сили да надскочите себе си.
23 окт 2020
Последни новини