От х:

Днес в x:

Срещу 2000 лева гаранция освободиха мъж, заканил се да убие съпрузи

Мъж от симеоновградското село Троян ще излезе от ареста срещу парична гаранция от 2000 лева. Това реши днес от Окръжен съд – Хасково, с което отмени определение на Районен съд – Харманли, с което на обвиняемия Т.У. е била взета мярка за неотклонение „задържане под стража“, съобщиха от Темида.

Въззивното производство е образувано по жалба на защитника. Заседанието протече без присъствието на задържания мъж, който се намира в хасковския арест и с него е осъществена видеоконферентна връзка.

Престъплението е извършено на 19.07.2019 година. Тогава обвиняемият се заканил да убие двама съпрузи, насочвайки газов пистолет срещу тях. Отправил срещу тях и обидни думи.

При днешното обжалване на решението на първа инстанция, Окръжният съд в Хасково е преценил, че не е налице опасност обвиняемият да се укрие или да извърши друго престъпление. Той е имал много възможности да се укрие при пътуванията си в чужбина, но не го е направил.

Поради изложеното въззивният съд отмени като неправилно – необосновано и незаконосъобразно обжалваното определение и наложи на Т. У. мярка за неотклонение „гаранция в пари“.

Определението на Окръжен съд – Хасково е окончателно и не подлежи на обжалване и протест.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Bl
    Blessings
    0 0
    09:20, 23 май 2020
    Сега вече ще може спокойно да изпълни заканата си.
Последни новини