От х:

Днес в x:

Задържаха мъж, заканил се на хасковлия да го нареже с нож на парчета

Най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ бе наложена на 46-годишен мъж за закана за убийство в Хасково. Определението е наложено от Районен съд – Хасково днес, съобщиха от Темида.

Престъплението е извършено на 13 декември 2023 г. на булевард „България“ в Хасково. Тогава обвиняемият държал нож в ръка и се заканил да убие 42-годишен хасковлия, казвайки му: „Ще те нарежа на парчета“.

Съдът прие, че от събраните до момента доказателства може да се направи извод, че мъжът е извършил престъплението, за което е привлечен към наказателна отговорност. Магистратите са преценили, че той може да се укрие и извърши престъпление, тъй като вече два пъти е осъждан за тежки умишлени престъпления, за които е лежал в затвора. Той не е трудово ангажиран и е с адресна регистрация извън Хасково, като последното обстоятелство според съда изключва възможността да му бъде взета по-лека мярка за неотклонение. Така обвиняемият бе оставен в ареста до започване на наказателното дело срещу него.

Определението подлежи на обжалване и протест пред Окръжен съд - Хасково в 3-дневен срок. Ако бъде признат за виновен, той може да получи наказание до 6 г. затвор.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини