От х:

Днес в x:

23 °C

По-малко работещи хотели в Хасковско през март и два пъти по-малко приходи

Сериозен спад в оборотите отчита хотелиерският бранш у нас заради здравната криза, ударът върху местата за настаняване се усеща сериозно и в Хасково.
 От данните, които изнесе днес Националният статистически институт става ясно, че през март, в условията на извънредното положение, обявено в страната, са функционирали общо 1 662 обекта. В сравнение с март 2019 г. общият брой на местата за настаняване намалява с 15.4%. 
През февруари на 2020 година в страната са функционирали 1 874 места за настаняване.
Приходите от нощувки през февруари 2020 г. достигат 60.9 млн. лв.в страната, а през март падат на 21.1 млн. лева.
Стагнацията покрай наложените мерки заради коронавируса се усеща по данните и за Хасковска област. В региона през март тази година са действали  27 места за настаняване с 1377 легла, като това е с два обекта по-малко в сравнение с предходния месец февруари.
През месец март в хотелите, къщите за госити и къмпингите в региона са реализирани 5751 нощувки, 1100 от тях от  чужденци. Месец по-рано регистрираните нощувки са 8710, 3652 -от чужденци.  
През март в областта хотелиерският бранш губи два пъти от приходите си. В момента на кризата реализираните приходи са 248 хил.лв. През февруари те са били 484 хиляди лева.
 Общо през цялата 2019 година, работещите места за настаняване в региона са били 36. А собствениците им са имали общо годишен  приход от близо 3, 7 млн.лева.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (7)

 • 1
  Той града остана 50 000
  • Ту
   тулуп
   2 0
   08:59, 13 май 2020
   В хотелите в хасково спят хора, които са в командировка или туристи. Не спят кауни като теб, защото коуните си имат жилища в Хасково.
  • Не
   Немеца
   4 -1
   12:22, 13 май 2020
   Грешка имаш приятел! Хасково е вече 30 000 души.
 • 2
  11
  11111
  3 0
  10:27, 13 май 2020
  пак клекнаха на ВОЖДА...
 • 3
  Ив
  Иванов
  7 -1
  12:19, 13 май 2020
  За всичко друго бих се съгласил да намалят данъка, но за ресторантите това е абсурт. Не го разбирам. За лекарствата 20%, за кебапчетата-9.
 • 4
  Ве
  Велизар Енчев
  8 0
  12:23, 13 май 2020
  Вече няма никакво съмнение. Тайните хотелиери във властта явно си намалиха ДДС-то от 20 на 9 процента. Хотелиерски босове се обзаведоха с нови милиони и нови поршета, а на шест милиона мишлета запушиха устата с маски.
  В богатите европейски държави свалят ДДС за лекарства, хляб, храни и култура, в най-бедната държава в ЕС ниското ДДС е само за патрициите.
  Вместо да падне ДДС за храните от първа необходимост, каквото бе първото решение на кабинета, Борисов намали данъка само на близките до сърцето му хотелиери.
  Затова премиерът и министрите трябва да декларират, че не са в конфликт на интереси и никой от тях не е собственик на хотели.
  Най-вече Борисов да се закълне, че няма собственост в хотелите на Бориславова в Пампорово – апропо, най-богатата българка за всички времена.
  Е, сега ще стане още по-богата!
  На народ не случихме, но чорбаджиите ни са от сой.
  А плебсът мълчи и търпи, тулупите още спят, но тв мисирките вече крякат.
  • Ка
   карай
   1 0
   16:34, 13 май 2020
   Не завиждайте. Който може, нека се оправя. Нали за такава свобода се борехме, за законите на джунглата.

Хороскоп за 07.07.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Ще се занимавате с подготовката на мероприятие от служебен, семеен или обществен характер. На работното място направете всичко, за да предотвратите назряващ конфликт. Успехите ви ще са налице, но няма да задоволят и ще продължите да преследвате целите си. Любовта ви даде сили, не я загърбвайте.
07 юли 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Възможно е да се получи застой в работните ви планове. Това е по причини, не зависещи от вас лично. Изчакването на по-благоприятен момент за действие само ще увеличи шансовете ви. Няма да ви липсва добро настроение. Заслугата за една придобивка ще бъде на човек, с чиято помощ ще я осъществите.
07 юли 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
С каквото и да се захванете днес бъдете сигурни, че ще се справите успешно. От лъха увереност и ентусиазъм за всяко нещо, с което се захващате. Ще ви се наложи да обясните бъдещите си намерения на ваш познат, който ви е разбрал погрешно. Бъдете спокойни, че нищо няма да попречи на конкретно ваше намерение днес, свързано с любимия човек. поощрение
07 юли 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Задълбоченото ви отношение към детайлите в работата ще подобри печалбите, но не при всички ще са високи. Поне е сигурно, че ще елиминирате възможността да сгрешите и ще се доближите до желаните резултати. Успешно ще се противопоставите на стреса с музика, спорт или друго, което душата ви иска.
07 юли 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Добрата атмосфера на работното място и в семейството ще направи денят ви успешен. С творчески подход ще подобрите работните си проекти, намирайки по-доброто решение за всеки от тях. Естествено, има още какво да научите и тази перспектива ви кара да не спирате в развитието си.
07 юли 2020

Хороскоп за Дева

Дева
С правилните си решения ще успеете да подредите делата си по начина, който желаете и това ще внесе спокойствие в душата ви. Професионалната ви подготовка е факт, с който ще се съобразяват и който ще ви доближи до успеха. В тази връзка предстои да получите оферта, която ще ви привлече с перспективите си.
07 юли 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Работата ви днес ще е много ползотворна. Настойчиви сте, когато искате да постигнете нещо и това ще се окаже определящо за резултатите, които постигате. Предстои ви период на утвърждаване на позициите, по време на който не трябва да пестите усилия, за да вършите както досега работата си. Очаква ви финансово стабилизиране.
07 юли 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Не се оставяйте на течението. Вземете нещата в свои ръце и ще получите повече. Развитието на служебен въпрос ще ви направи по-нетърпеливи, но вие умеете да се въздържате. Рискът от загуби също е реален, мислете преди да подписвате важни документи. Добра развръзка на семейно събитие.
07 юли 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Възможно е днес да ви се наложи да заемете страна от два възможни избора, а на вас да ви се иска да комбинирате повече варианти. С повече дипломатичност и убедителни доводи имате шанс за успех, но не бива да се предавате при първия малък неуспех. Изберете онова, което е най-добро да вас и работата ви, дори да ви се наложи да правите неща, които не са ви приятни.
07 юли 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Не са изключени трудности днес да представителите на Козирог, но възможностите ви също не са за пренебрегване. Имате избора за решите как точно да постъпите в дадена ситуация и само можете са се радвате, че не сте поставени пред свършен факт. Заедно с близък човек ще успеете да намерите най-доброто решение на възникнал въпрос. Любимия човек очаква нещо от вас.
07 юли 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днес сте обсебени от сърдечни въпроси и не ви се мисли за работа. Имате добри шансове с представител на зодия Близнаци, но внимавайте с тяхната двойственост. Любовта ви изпълва с енергия и жизненост и нови творчески проекти.
07 юли 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Погълнати сте от предстоящо начинание, в което ще участвате наравно с други. Обмислете условията и се обърнете към подходящите хора или институции. Ако решите да действате самостоятелно, рискувате да се изправите пред пречки, които са трудно преодолими за сам човек. Не се лишавайте от опита на колегите си.
07 юли 2020
Последни новини