От х:

Днес в x:

6 °C

По-малко работещи хотели в Хасковско през март и два пъти по-малко приходи

Сериозен спад в оборотите отчита хотелиерският бранш у нас заради здравната криза, ударът върху местата за настаняване се усеща сериозно и в Хасково.
 От данните, които изнесе днес Националният статистически институт става ясно, че през март, в условията на извънредното положение, обявено в страната, са функционирали общо 1 662 обекта. В сравнение с март 2019 г. общият брой на местата за настаняване намалява с 15.4%. 
През февруари на 2020 година в страната са функционирали 1 874 места за настаняване.
Приходите от нощувки през февруари 2020 г. достигат 60.9 млн. лв.в страната, а през март падат на 21.1 млн. лева.
Стагнацията покрай наложените мерки заради коронавируса се усеща по данните и за Хасковска област. В региона през март тази година са действали  27 места за настаняване с 1377 легла, като това е с два обекта по-малко в сравнение с предходния месец февруари.
През месец март в хотелите, къщите за госити и къмпингите в региона са реализирани 5751 нощувки, 1100 от тях от  чужденци. Месец по-рано регистрираните нощувки са 8710, 3652 -от чужденци.  
През март в областта хотелиерският бранш губи два пъти от приходите си. В момента на кризата реализираните приходи са 248 хил.лв. През февруари те са били 484 хиляди лева.
 Общо през цялата 2019 година, работещите места за настаняване в региона са били 36. А собствениците им са имали общо годишен  приход от близо 3, 7 млн.лева.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (7)

 • 1
  Той града остана 50 000
  • Ту
   тулуп
   2 0
   08:59, 13 май 2020
   В хотелите в хасково спят хора, които са в командировка или туристи. Не спят кауни като теб, защото коуните си имат жилища в Хасково.
  • Не
   Немеца
   4 -1
   12:22, 13 май 2020
   Грешка имаш приятел! Хасково е вече 30 000 души.
 • 2
  11
  11111
  3 0
  10:27, 13 май 2020
  пак клекнаха на ВОЖДА...
 • 3
  Ив
  Иванов
  7 -1
  12:19, 13 май 2020
  За всичко друго бих се съгласил да намалят данъка, но за ресторантите това е абсурт. Не го разбирам. За лекарствата 20%, за кебапчетата-9.
 • 4
  Ве
  Велизар Енчев
  8 0
  12:23, 13 май 2020
  Вече няма никакво съмнение. Тайните хотелиери във властта явно си намалиха ДДС-то от 20 на 9 процента. Хотелиерски босове се обзаведоха с нови милиони и нови поршета, а на шест милиона мишлета запушиха устата с маски.
  В богатите европейски държави свалят ДДС за лекарства, хляб, храни и култура, в най-бедната държава в ЕС ниското ДДС е само за патрициите.
  Вместо да падне ДДС за храните от първа необходимост, каквото бе първото решение на кабинета, Борисов намали данъка само на близките до сърцето му хотелиери.
  Затова премиерът и министрите трябва да декларират, че не са в конфликт на интереси и никой от тях не е собственик на хотели.
  Най-вече Борисов да се закълне, че няма собственост в хотелите на Бориславова в Пампорово – апропо, най-богатата българка за всички времена.
  Е, сега ще стане още по-богата!
  На народ не случихме, но чорбаджиите ни са от сой.
  А плебсът мълчи и търпи, тулупите още спят, но тв мисирките вече крякат.
  • Ка
   карай
   1 0
   16:34, 13 май 2020
   Не завиждайте. Който може, нека се оправя. Нали за такава свобода се борехме, за законите на джунглата.

Хороскоп за 22.10.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Поставили сте си задачи, за които ще ви е нужна повече енергия. Съсредоточете се върху по-близките си цели, дългосрочните оставете за по-късен етап. Едно запознанство може да прерасне в по-сериозна връзка. Вие сте готови за промяната, която следва и сте наясно, че тя ще ви наложи и ограничения, но няма да съжалявате.
22 окт 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Търсете промяната, предизвикателствата поддържат духа ви силен. Работете за приключване на вече започнати задачи, като не забравяте и за домашните задължения. С приятели ще се разведрите, обменяйки мисли и енергия. В професионален план се очертават полезни срещи. Подробностите от бита също ще привлекат вниманието ви.
22 окт 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Популярността, за която отдавна мечтаете днес ще ви навести. Стараейки се да сте сред първите ще поемете риск, за който не сте мислили преди. Не се притеснявайте, няма да ви навреди, напротив. Обещания за по-тясно обвързване ще получите или ще дадете. Те могат да имат отношение както към деловите ви задачи, така и към конкретен човек.
22 окт 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Ще продължите да се трудите с желание и ентусиазъм, имайки енергия и добро настроение. Имате конкретни планове, но все още не сте проучили възможностите как да ги реализирате. Ще споделите намеренията си с партньора и заедно ще работите за да устроите по-добре личния си живот.
22 окт 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Природата ви е дарила с устремност и плам - комбинация, която ви дарява с изисканост и приспособимост, с късмет и ярка интелигентност. Това не са комплименти а залог за успех. Няма да е излишно, ако все пак не се главозамаете, и не забравите, че съществува едно качество наречено скромност. Положете усилия, ако трябва за да си го отгледате и съхраните, за да го имате за дълго.
22 окт 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Наследствени имоти ще занимават мислите ви и ще ви създават повече грижи, което ще отнеме голяма част от времето ви.С вроденото си великодушие ще отхвърлите с усмивка обзелите ви съмнения към определен човек. Днес някой е приготвил чудесна изненада за вас. Не позволявайте да ви диктуват условия, които не са ви изгодни. Нуждеаете се от повече съсредоточеност и лесно ще се справите с трудностите.
22 окт 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Устремени сте към промяна и това ви вълнува. Неудовлетворението не е добър съветник и не бива да се поддавате на влиянието му. Заемете се с дела, които ще ви накарат да се почувствате по-добре. Включете и приятелите си, като не забравяте и интимния си партньор.
22 окт 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Действията ви карат хората около вас да ви се възхищават. Наистина успявате да подредите делата си така, че да не остане нещо, от което бихте могли да сте недоволни. В личен план се радвате на споделени чувства от страна на човека, с когото сте обвързани емоционално. Ще останете очаровани.
22 окт 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Добронамереността ви към околните ще се възнагради. С желание ще ви помагат и напътстват, стига да не пренебрегвате нечие внимание. Любовта ще ви вдъхнови и подтикне към творчески подход в работата. Започвате нов проект, и ще се изненадата от добрия прием, на който ще се радвате.
22 окт 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Денят е чудесен за вас и показателни в това отношение са радостните събития, които ще ви преследват през целия ден. Не подценявайте късмета си и отделете време за да изгладите недоразуменията с ваш близък. Със сигурност ще успеете.
22 окт 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Очертават се забавни мигове с ваши близки. Настроени сте авантюристично, а и обстоятелствата са подходящи за целта. Имате възможности сред които можете да избирате и вие няма да се поколебаете да влезнете в ролята на онези, които решават вместо другите. Бъдете по-внимателни със здравето си и не го подлагайте на изпитания.
22 окт 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Програмата ви за днес ще е натоварена, но приемете предизвикателствата. Бъдете старателни и с качествата, които притежавате, ще постигнете върхове. Вечерта с удоволствие ще се насладите на присъствието на човек, когото харесвате. Имате толкова неща да споделите, че нощта може и да не стигне.
22 окт 2020
Последни новини