От х:

Днес в x:

Гимназисти от Хасково искат отпадане на НВО след 10-ти клас

Гимназисти от Хасково искат отпадане на Националното външно оценяване след 10-ти клас. По този повод е организирана петиция в социалната мрежа.

Подписката е инициирана от ученици от ПГЕХТ "Проф. Асен Златаров" в Плевен. В искането за отмяна на НВО е посочено, че не стига време за подготовка за учениците нито вкъщи, нито в електронна среда.

Петицията е подкрепена с близо 9000 души във фейсбук. Сред тях е и десетокласник от хасковска гимназия, пожелал анонимност. "Всички мои съученици одобряват искането", заяви младежът. Според него препитването може да отпадне, тъй като оценката от него е само проверка на знанията по български език и литература и математика, а не е необходима за кандидатстване - след 7-ми клас и след 12-ти клас.

На национално ниво днес е решено учебната година да приключи дистанционно, а учениците да бъдат в училищата за провеждане на изпитите. Повече конкретика в сферата на образованието се очаква в следващите дни.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    aхххх
    7 -5
    20:33, 29 апр 2020
    За миг си помислих че има Начално Военно Обучение- НВО и искат да го премахнат,но всъщност такова май няма от години,за съжаление :)
    • Ja
      Jack Bauer
      7 -7
      21:30, 29 апр 2020
      Да, ама за сметка на това има гей-парад. ;)
  • 2
    Ли
    Лиско
    1 0
    11:10, 30 апр 2020
    Какво е това НВО след 10 клас ? Това може да го има, ако средното образование е до 10 клас и който учил учил. Тези, които ще продължават образованието си учат в колежанска степен - 11 и 12 клас и държат матури, които са вход за висше образование.....
    • Цв
      Цвети
      0 0
      21:43, 30 апр 2020
      Това е за една част от нашето общество , която много много не си дава зор да се образова . Та да може тази част да не се тормози повече и да приключи след 10 клас , но пък да си има основно образование . Щото за шофьорска книжка искат диплома , може и да въведат изискване за гласуване да има диплома ...
Последни новини