От х:

Днес в x:

13 °C

Гимназисти от Хасково искат отпадане на НВО след 10-ти клас

Гимназисти от Хасково искат отпадане на Националното външно оценяване след 10-ти клас. По този повод е организирана петиция в социалната мрежа.

Подписката е инициирана от ученици от ПГЕХТ "Проф. Асен Златаров" в Плевен. В искането за отмяна на НВО е посочено, че не стига време за подготовка за учениците нито вкъщи, нито в електронна среда.

Петицията е подкрепена с близо 9000 души във фейсбук. Сред тях е и десетокласник от хасковска гимназия, пожелал анонимност. "Всички мои съученици одобряват искането", заяви младежът. Според него препитването може да отпадне, тъй като оценката от него е само проверка на знанията по български език и литература и математика, а не е необходима за кандидатстване - след 7-ми клас и след 12-ти клас.

На национално ниво днес е решено учебната година да приключи дистанционно, а учениците да бъдат в училищата за провеждане на изпитите. Повече конкретика в сферата на образованието се очаква в следващите дни.

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

 • 1
  aхххх
  7 -5
  20:33, 29 апр 2020
  За миг си помислих че има Начално Военно Обучение- НВО и искат да го премахнат,но всъщност такова май няма от години,за съжаление :)
  • Ja
   Jack Bauer
   6 -7
   21:30, 29 апр 2020
   Да, ама за сметка на това има гей-парад. ;)
 • 2
  Ли
  Лиско
  1 0
  11:10, 30 апр 2020
  Какво е това НВО след 10 клас ? Това може да го има, ако средното образование е до 10 клас и който учил учил. Тези, които ще продължават образованието си учат в колежанска степен - 11 и 12 клас и държат матури, които са вход за висше образование.....
  • Цв
   Цвети
   0 0
   21:43, 30 апр 2020
   Това е за една част от нашето общество , която много много не си дава зор да се образова . Та да може тази част да не се тормози повече и да приключи след 10 клас , но пък да си има основно образование . Щото за шофьорска книжка искат диплома , може и да въведат изискване за гласуване да има диплома ...

Хороскоп за 24.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Усърдието в работата и във всичко, с което се занимавате днес ще има видими резултати. За да сте в синхрон с енергиите на деня, станете по-търпеливи, потиснете егото си и избягвайте ненужните спорове. Дайте път на творческите си виждания и следвайте сърцето си. Предстоят желани развития в интимната сфера.
24 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Днес вършите добре всичко, с което се захванете. Прозрач-ността на целите ви много ви помага при осъществяването им, по-ради което никой от заобикалящите ви няма съмнение какво точно искате. Организацията ви е на ниво, затова можете да се надявате на добри резултати. Постарайте се да отделите от времето си и за човека до вас, нека той не се чувства пренебрегнат.
24 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Съдбата ще ви предложи всичко онова, от което се нуждаете днес. В службата ще се вслушват в предложенията ви, зачитайки опита и умението ви да се сработвате с колегите. Имате планове, голяма част от които ще отсеете и ще пристъпите към реализацията им. Позабравени чувства също ще изплуват на повърхността.
24 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Очаква ви динамичен и успешен работен ден. С деловите си партньори ще стигате бързо до общи решения и резултатите няма да закъснеят. Ако стихията ви е търговията бъдете предпазливи. Имайте предвид, че начинанията свързани с чуждестранни партньори е възможно да претърпят промени. Момента е подходящ за стабилизиране в личен план.
24 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Не ангажирайте вниманието си с маловажни неща. Отговорността ви изисква да се концентрирате върху непосредствената си работа. Бизнесът ще ви носи очакваните резултати, изненади не се предвиждат. С партньор от миналото си е възможно да възобновите стара връзка, интересът ви към него набира преднина.
24 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
От доста време изчаквате подходящия момент за решаваща стъпка в професионалните ви дела и днес ще ви се отдаде възможност да я осъществите. Предпочитате да не рискувате и това може да стане причина за противоречия между вас и партньорите ви, но в крайна сметка вие ще се окажете прави. Предстои ви стабилизация във финансово отношение.
24 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Анализирате в дълбочина делата, с които се занимавате и сте в състояние да предвидите кое е следващото нещо, което следва. Хората около вас се осланят на този факт, но не допускайте вие да носите отговорност и вместо тях. На някои от вас предстои пътуване в чужбина, което е свързано с много предизвикателства за вас, но и доста дивиденти.
24 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Загърбвате стари неща, които ви носят само тревоги и тръгвате по съвършено нов път, където ви очакват немалко шансове, стига да съумеете да ги използвате както трябва. Имате завидното свойство бързо да се приспособявате и това занапред ще ви бъде само от полза. Вашата тайнственост привлича представител на другия пол, опитайте се да балансирате нещата.
24 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще избегнете изненадите и нежеланите ситуации, стига да сте внимателни и да се съобразявате с обективните условия. При работа с остри предмети и огнеопасни материали, вземете мерки. Роднините ви ще се радват, ако споделяте повече от времето си с тях. Обмена на мисли и енергия по между ви са важни, не ги пренебрегвайте.
24 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Бъдете предпазливи при боравенето с пари. Има голяма вероятност да ги загубите или да ви измамят по някакъв начин. Успехът в работата ви е неизбежен, особено ако става дума за проект, по който отдавна работите. Жизненият ви потенциал е на много добро ниво, но поради различни обстоятелства сте склонни към грешки и значителни пропуски.
24 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Гледате обективно на заплетена ситуация на работното си място и се опитвате да намерите подходящ начин за решаването й. Това ви издига в очите на околните, особено на онези, които не осъзнават сериозността на положението. Сътрудничеството ви с колега ще бъде ползотворно само при условие че приемате мнението му за равносилно на вашето и сте готови на компромиси.
24 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Възможно е да изпаднете в колебания. Податливи сте на импулси, каращи ви да свършите на мига всичките си задачи, но в следващия момент възниква друго и това забавя темпото ви. Каквото и да усещате, нещата ще се случват. Решавайте проблемите в движение и мислете позитивно, без да таите гняв в душата си към никого.
24 яну 2021

Случаен виц

Последни новини