От х:

Днес в x:

Хасковският съд определи "задържане под стража" за трафикантите, спипани с 8,4 кг марихуана

Състав на Хасковския окръжен съд постанови мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо Ангел Л. от Пловдив и Петър Р. от Първомай, обвинени в опит за трафик на наркотици в Турция през "зелена" граница и държането на дрогата, съобщиха от пресцентъра на съда.

Припомняме, че  на 20 април двамата направиха опит. да пренесат през границата на страната ни при свиленградското село Маточина марихуана с тегло 8,400 кг. на стойност 50 400 лева. Те обаче бяха задържани преди да осъществят преминаването през границата.

Производството   е протекло чрез видеоконферетна връзка – комуникационно приложение SKYPE, поради предприетите мерки за ограничаване на контакти и конвой на лица във връзка с разпространението на коронавирус.

Съдът е счел, че събраните доказателства са достатъчни за така определените престъпления и е наложил мярка за неотклонение „задържанепод стража“, защото контрабандата и държането на наркотик в големи размери са тежки престъпления. За първото, ако бъде доказано,  се предвижда наказание „лишаване от свобода“ от 10 до 15 години и глоба от 100 000 лв. до 200 000 лв., а за престъплението държане на високорискови наркотични вещества в големи размери наказанието е „лишаване от свобода“ от три до дванадесет години и глоба от 10 000 лв. до 15 000 лв.

В случай на обжалване или протест Окръжен съд – Хасково е насрочил делото за разглеждане пред Апелативен съд – Пловдив за 30.04.2020 г. от 10.00 часа.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Последни новини