От х:

Днес в x:

Чакат руски играчи в свиленградските казина

Българските хазартни босове потриват ръце в очакване част от милионите на руските олигарси, запалени по червено-черната страст, да се изсипят у нас, след като се разбра, че след 1 юли ще останат само четири зони в Русия, в които хазартният бизнес ще законен. Ограничението е заради влизането в сила след седмица на приетият още в края на декември 2006 г. закон за казината.

Според прогнозите реколтата от хазартни туристи с мощни капитали ще оберат големите ни морски курорти. На играчи „средна класа" обаче се надяват да намажат в пограничните казина в Свиленград, собственост на турския бизнесмен Суди Озкан.

Според административния сътрудник на „ Нимфес" и „Стар Принцес" Юзеир Мустафа игралните зали и казината в региона са не по-лошо оборудвани от тези в големите градове като Пловдив, София Варна и Бургас, но имат далеч по-малък шанс да привлекат тлъстите хазартни риби от чужбина заради тромавия достъп до вътрешността на страната.

„Ако се спрат на България като дестинация да упражняват страстта си, големите хазартни играчи от Русия по-скоро ще седнат край рулетките в големите ни градове, тъй като там са аерогарите. Ние от пограничните казина по-скоро очакваме играчи от т.н. „ средна ръка", коментира експертът.

Познавайки психиката на страстните любители на рулетката и заровете Юзеир Мустафа е категоричен, че вероятността някои от тях да пожелаят да съчетаят наддаванията с културения туризъм, какъвто безспорно може да им предложи хасковски регион, е почти нулева.
„Рулетката е пристрастяване. Тя се превръща за тези хора в техен свят. Когато залагат изпадат в нещо като транс. Нищо друго не ги вълнува. Изключват подробностите от външния свят. Големия играч, който влага много пари, го интересуват само вариантите на залагания", обяснява Мустафа.

На другият полюс са т.н. играчи „ средна ръка". Те са хора, за които рулетката е по-скоро хоби и начин да разпуснат. Именно такива са играчите, които идват в казината в Свиленград. Заради близостта до Гърция и Турция, в българския пограничен град идват предимно комшии. В почивните дни в Свиленград се изсипват направо с автобусите. В момента обаче посетителите са намалели, тъй като любителите на червено-черното от Гърция са предимно в аграрния бизнес и през летния сезон са заети ръководството на работата на полето, коментира Юзеир Мустафа.

Според експерта със сигурно ще има хора у нас, които ще направят и добър бизнес с ултраскъпите машини, които ще бъдат обявени за продан от затворените руски казина.

Българския хазартен бизнес със сигурност трябва да се възползва от възможността да получи тази освободена техника, която по принцип е доста скъпа, на по-достъпна цена, тъй като тя ще бъде предложен като „втора ръка", смята Юзеир Мустафа.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини