От х:

Днес в x:

Ананиев се разбрал с големите вериги за мерките, пазарите може да отворят след Великден

Ако се установи устойчивост при спазване на мерките, възможно най-скоро след Великден пазарите ще бъдат отворени, каза пред журналисти министърът на здравеопазването Кирил Ананиев. Той се запозна с прилагането на противоепидемичните мерки на столичния пазар "Димитър Петков".

Стремим се да съхраним здравето на хората, което означава, че трябва да се намери необходимият баланс и него търсим в момента, допълни той.

Ананиев добави, че се поддържа връзка и с най-големите търговски вериги и са се "разбрали вътре да се организира спазването на изискванията, а навън и с помощта на органите на реда да се спазва дистанция от метър и половина".

Пазарът е особено място за пазаруване, досега нямаше такава организация, каквато създадохме, каза още той и посочи, че на пазара досега са се струпвали много хора. По думите му трябва да се свикне с нов начин за поведение. За 4 дена - на Великден, пазарите ще останат затворени.

В провинцията се спазват изискванията, но там пазарите са по-малки, клиентите са по-малко, спазват се изискванията за влизане и излизане, има подреденост, добави още Ананиев. На Женския пазар се създава определена трудност при контрола, допълни той.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини