От х:

Днес в x:

Нова дарителска сметка за купуването на респиратор, 50 % спад в посещенията на хронично болните

С апел за съпричастност към обществото от болница „Хигия” в Хасково отвориха дарителска сметка за набирането на средства за закупуването на респираторен апарат.

Клиниката е сред частните болници в списъка, посочени от здравния министър за включване в подготовката за прием на пациенти, в това число и в тежко състояние, инфектирани с Ковид-19.

„Уважаеми съграждани, скъпи хора! Изправени сме пред огромно предизвикателство и отговорност към нас като професионалисти в здравните грижи. Призоваваме за съпричастност, единство, сплотеност и отговорност в дните на изпитание и всички граждани на нашето общество и държава.

Болницата ни има спешна нужда от респиратор /апарат за командно дишане/ за тежко болните пациенти, техника, която спасява човешки животи.”, гласи обръщението от екипа на „Хигия”.

В момента  в клиниката разполагат с два респиратора, имат и шест интензивни легла, съобщи административният директор на

„Хигия” Динко Динев. Налице е и обучен медицински персонал,  който да обслужва техниката. Динев съобщи за драстично покачване на цената на респираторите, заради което е отворена и дарителската сметка. Заради огромното търсене в световен мащаб в момента необходимата сума за купуването на апарат за командно дишане, и то китайско производство, надхвърля 40 хил.лева. От друга страна е трудно и снабдяването с тази техника, посочи Динев.

За прием на пациенти с коронавирус  в болницата има обособено отделение, които е с отделен вход. Взети са всички мерки, за да не се пресичат потоците на евентуално заразени и хората, които са с хронични заболявания и идват за проследяване на състоянието им в клиниката. Динев отбеляза, че заради страха от заразяване в момента се отчита спад на посещенията с около 50 % на хронично болните, а това също крие опасност от усложнения за тях. „Хората трябва да са напълно спокойни, че в болницата са взети всички необходими мерки за защита на здравето им и не трябва да отлагат текущите си прегледи”, посочиха от „Хигия”. Засега в клиниката не са имали случай на пациент със съмнения за коронавирус.

Дарителска сметка

МБАЛ „Хигия“ ООД – Хасково

Райфайзенбанк

BIC: RZBBBGSF      

IBAN: BG82RZBB91551006175522

Красимира Славова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (19)

 • 1
  Ун
  Уния в народното събрание
  18 -3
  15:27, 6 апр 2020
  си вдигнаха заплатите. Честито на гласувалите за тях
  • Ти
   Тия
   3 -13
   16:06, 6 апр 2020
   Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
 • 2
  Ба
  баба яна
  15 -2
  15:42, 6 апр 2020
  Браво на ония в нс колко са щастливи
 • 3
  Не
  не ги е срам
  19 -2
  16:07, 6 апр 2020
  Най скъпата аздравна система в ЕС! А къде спахте,че не си купихте до сега?Къде отидоха парите?
  А тези,които даваме под масата?
  • Wh
   WHO
   5 0
   18:58, 6 апр 2020
   Най-скъпата в света.
 • 4
  То
  Тотев
  16 0
  16:21, 6 апр 2020
  Покажи се с лицето Динко Динев иначе си никой .Готов съм да дарят 800 лева но само ако зная кой ще управлява парите ми.
 • 5
  Ди
  Димитрова
  6 -1
  16:40, 6 апр 2020
  Много рано се сетиха ! Къде бяха два месеца ???
 • 6
  Ма
  Макинтауер
  17 0
  16:45, 6 апр 2020
  Динев най напред ти като административен директор дари и после искай от народа Не с тия евтини номера
 • 7
  Хи
  Хигия
  17 -2
  17:02, 6 апр 2020
  За раждане в Хигия ми взеха 2000лв и всеки път за вход по 3 лв при др.Тенев на последния етаж.Сега нямат пари за оборудване 😡Звщото много влачите всички там начело с най главните 🤮
 • 8
  До
  до Динко Динев
  7 -2
  17:09, 6 апр 2020
  Динев, защо имаш обидно отношение към Китай? Какво като е китайски апарата. Телефона, който държиш в ръката си американски ли е. Компютъра ти американски ли е? Телевизора американски ли ти е? Явно си джендър соросоид от Соломон Пасистки вид.
 • 9
  Ми
  Миленов
  19 0
  17:33, 6 апр 2020
  Динев, тези 40000 ги изкрвате за 15 дни. Малко стегнете коланите и вие, голямко ви е шкембето. Знаете ли колко хора работят на частници като вас за по 450 лв? Съпричастност, Динев, трябва винаги. Не само по време на криза. Защото много хора живеят в такава криза вече 30 г. Защото милион живеят с пенсия от 250 лв и когато отидат при такива като вас, им съдират кожата. Кардиолога Попов с едно старо апаратче за 3 минути взема 30 лв за кардиограма. Това нормално ли е. Вземайте скъпо, но заделяйте за апаратура. Повечето от частните доктори освен слушалки, апарат за кръвно и термометър, нямат нищо друго. И когато се появи болен с нетипично заболяване, го разкатават с месеци, докато му установят проблема.
 • 10
  То
  Тони
  12 0
  17:54, 6 апр 2020
  600 лв взвмаше преди години др Бекяров...И пишеха по- скъпа пътека, че после иди доказваи от какво са те оперирали. Ами извадете си парите от дба и си купете!!@
  • ??
   ???
   3 0
   18:33, 6 апр 2020
   600 лв заплата ли?
 • 11
  Гр
  Гражданин
  14 -2
  18:04, 6 апр 2020
  Стига вече сме дарявали! Като нямате респиратори - няма да лекувате. Областната болница е в градинката до вас. Колко болни чакат да ги приемете с корона вирус или пък изобщо сте се докоснали до човек със симптоми???? Спрете с тези дарения!
 • 12
  Ko
  Kostadinov
  6 0
  19:51, 6 апр 2020
  Всички лекари да си бръкнах в джоба и да дарят свои пари. Така ще си купят много консумативи от които имат нужда. Но много са стиснати и едва ли ще го направят. "Истински християни" са.
 • 13
  Ми
  Милена
  6 -1
  20:35, 6 апр 2020
  Понеже спазвам донякъде карантината и гледам, слушам и чета много неща по въпроса. Основното, което ми се набива в главата са многото противоречия от медицинските среди, с други думи – нищо не се знае, но се дават съвети по принципа “ опит-грешка“. Без да съм лекар, аз мисля, че основната причина е липсата на изграден имунитет у нас. В нашия свят прекалено голямо внимание се отделя на хигиената и дезинфекцията, още прекалената употреба на всевъзможни лекарства и антибиотици, волю или неволю разказва играта на нашия природен имунитет! Имунитета се изгражда на слънце, паркове, планини, разходки; но някои хора смятат, че „заключени“ по апартаментите ще се предпазим – пълна простащина, но помага на друг простак да продължава да краде необезпокоявано.
 • 14
  Д.
  Д. Динев
  2 0
  20:49, 6 апр 2020
  Поп Зл.хасковски и той плаче за дарения а с тарикати комунисти бивши военни доносници спечели проект за 130 000 евро уж за църквата.За новата къща и да кара Е320 мерцедес.
  • У1
   у111
   2 0
   23:19, 6 апр 2020
   Нека кара Мерцедес. Той дере и мъртвите.Има пари.
 • 15
  Ба
  Бадема
  1 0
  22:28, 9 апр 2020
  Нямат пари пък докторите си правят частна клиника срещу бензиностанция ЕКО .Най гладните доктори само в ръцете те гледат кво ще им дадеш.Това са Хасковските лекари които си държат на клетвите.Като митничарите да само да вземат са свикнали😡😡😡😡

Хороскоп за 07.06.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Свежи и енергични сте, и ви се иска да споделите настроението си с околните. Проблемите ви се струват дребни, но не ги подценявайте. Разбира се, не означава да разваляте деня си. Ще градите планове за бъдещето. Моментът е подходящ за нововъведения от всякакво естество. Не се колебайте и действайте.
07 юни 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Ще намерите нещото, с което да запълните времето си, така, че то да ви донесе очакваните емоции. Професионалната работа също ще занимава мислите ви, но прекалената ви обвързаност с нея няма да помогне. Не пренебрегвайте желанията на близките си, зарадвайте ги с вниманието и обичта си към тях. Това ще благоприятства атмосферата в дома ви.
07 юни 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
В добро настроение сте и ще продължавате да се трудите с желание и ентусиазъм. Имате смели планове, но първо проучете възможностите как да станат реалност. Не пренебрегвайте партньора си, споделете намеренията си с него. Съхранете добрия си тонус, като по-често спортувате.
07 юни 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Служебните ангажименти ще ви занимават и днес наред с решаване на семейни и битови въпроси. Здравословното състояние на близък човек ще ви създаде известни притеснения, но с навременни действия ще отшумят. Има какво да направите, за да се почувствате и вие по-добре. С подходящи занимания ще разнообразите мислите и настроението си.
07 юни 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Не бъдете раздразнителни, психическото ви състояние се отразява негативно на околните, което рефлектира отново върху вас. Ще имате приятни изживявания, за някои от вас и в интимен план. Не потискайте поривите на сърцето си, бъдете естествени и ще се радвате на пълноценна връзка.
07 юни 2020

Хороскоп за Дева

Дева
С точни и навременни действия днес успявате да се справите с нещо, което ви притеснява от доста време. Хората около вас ще ви бъдат наистина благодарни за нещата които вършите. Независимо от решението, което взима ваш близък по личен въпрос, опитайте се да го приемете и да го подкрепите. Бъдете сигурни, че той ще оцени жеста ви.
07 юни 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Денят е чудесен за вас и за вашите близки. Предстои ви желана промяна в личен план, която неминуемо ще засегне благотворно и семейството ви. Прекомерната ви посветеност на професионалните ангажименти, може да ви попречи да забележите нещо важно около вас.
07 юни 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Посветете този ден на почивката и приятните емоции. Успешно развеселявате хората около вас, поради което сте ценени събеседници. Не обръщайте внимание на дребните недоразумения и се заемете с нещо, което ви е приятно. Ако хората около вас се опитват да ви ангажират можете да сте и по-рязки
07 юни 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Предстои ви напредък в личен план. Той ще се отрази добре на самочувствието ви и ще ви превърне в желани събеседници. Не допускайте хора от обкръжение ви да се намесват в личното ви пространство. Сами можете да вземате решенията си, нямате нужда от подобни съветници.
07 юни 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Повечето от представителите на знака днес са заети с различни задължения. Предпочитате да свършите всичко и едва тогава да се отдадете на заслужена почивка. Възможно е да останете разочаровани от нещо, което се случва около вас, но с бързи действия ще успеете да се справите с проблема. Прекарвате приятно в компанията на нов човек.
07 юни 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Имате приятното усещане за нещо вълнуващо и силно, и чувството ви не е измамно. Дружелюбното ви отношение към някого ще ви възнагради, предстои да изживеете силни емоции. За едни те са свързани с нова любов, за други с успешен бизнес или друга съвместна изява.
07 юни 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Към грижите на близките ви се отнасяйте с уважение. Позволете им да ви се отплатят по свой начин за подкрепата, която им давате. Вглъбени в себе си пропускате да забележите нечие нежно присъствие, или пък то нищо не значи за вас. Подарете си повече приятни моменти, отпуснете се и им се насладете.
07 юни 2020
Последни новини