От х:

Днес в x:

Лекари от Банско крили 50 души със симптоми на вирусно заболяване?

В Банско има поне 50 души, лекуващи се у дома със симптоми, подобни на COVID-19, заяви ген. Венцислав Мутафчийски на брифинга тази сутрин. Как сa ги намерили началникът на Националния оперативен щаб реши да запази за себе си.

"Данните за Банско протекоха по няколко линии, но не и по много официални. Местните лекари отричаха да имат пациенти с такива заболявания, но в края на краищата ние установихме по друг начин (ще го запазя за себе си), че има 50 човека, които са проявили симптоми на вирусно заболяване, и си стоят вкъщи“, съобщи председателят на щаба генерал-майор Венцислав Мутафчийски.

Той съобщи, че със съдействието на РЗИ, хората са открити и тестувани. До края на деня резултатите им ще бъдат готови.

Той не даде повече подробности, но все пак от думите му излиза, че лекарите в Банско са прикривали случаи със симптоми на COVID-19. 

Кой и кога се тества, кой и кога трябва да се тества, какви са критериите на кого да се направи тест - тази тема става все по-напрегната с увеличаването на случаите. От различни места идват сигнали, че не са били направени тестове, и въпросите към щаба за тестовете и тестването стават все повече с всеки изминал ден.

Отговорите от щаба не дават голямо успокоение. Днес също за пореден път началникът му се позова на критериите на СЗО. Едновременно с това каза, че Цвета Караянчева ще даде списък на хората, които да бъдат тествани. Става дума за контактите на депутата Хасан Адемов, който е в болница с COVID-19. 

Няма и седмица, откак проф. Катранждиев разпалено каза, пак на редовен брифинг: "Кой е казал, че всеки, който е бил в контакт трябва да се тества!" Тогава ставаше дума за мъжа на хасковлийката с COVID-19, на когото не е направен тест. Нямаше повече обяснения по този въпрос, никой в щаба не знаеше да има проблем в Хасково и ако е имало, щели да знаят, по думите на проф. Катранджиев.

Какво става сега в Банско? Късно снощи блокадата в Банско падна. И последните туристи и работници са напуснали града, други са се прибрали при семействата си, според репортажи на медиите. 

Джипитата в града отричат да са прикривали случаи със симптоми на коронавирус.  

"Те са категорични, че са подавали нужната информация към Националния оперативен щаб. Не пожелаха обаче да застанат пред камера. Кметът на Банско също отказа да вземе отношение по темата", съобщи Bulgaria On Air

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

 • 1
  Yo
  YouKnowWho
  2 0
  19:39, 1 апр 2020
  Проф катран джиев.
  Излагате се, не за първи път, но все пак.
 • 2
  Ха
  Хасково
  0 0
  14:56, 2 апр 2020
  А в Хасково колко отпратиха и не са тествани, поне 100 човека се шляят и ръсят зараза

Хороскоп за 06.06.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Предстоят ви може би повече ангажименти отколкото сте предвидили и въпреки почивния ден, някои от вас ще бъдат доста натоварени. Въпреки това дейностите, с които се захващате ви носят удовлетворение и стимулират доброто ви самочувствие. Това е особено валидно ако са непосредствено свързани с деловата сфера. Можете да разчитате на добри приходи.
06 юни 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Днешният ден няма да остави време за почивка на онези от вас, които се занимават със собствен бизнес. Действате бързо, когато това се изисква от вас, но през останалото време добре премисляте действията си и предпочитате да не избързвате. Очаквайте скорошни приходи от дейност, която сте успели да реализирате с помощта на близък човек.
06 юни 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще се погрижите за всичко, което планирате днес да приключи в рамките на деня. Градивните ви усилия ще ви държат в добра форма и ще съумеете да се организирате с времето си. В личния си живот ще постигнете разбиране със себе си и ще се съобразите с развитието на дълго очакваните промени.
06 юни 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Запазете за себе си намеренията, не ги правете достояние на всички. Очаровани сте от вниманието на човека до вас и това ви обнадеждава за връзката ви. Новини от близък човек, пребиваващ в чужбина. Притесненията ви ще отшумят и скоро ви очакват нови развития. Хранете се здравословно, възможни са неразположения.
06 юни 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Организирайте се по-добре, ако искате да се справите с всичките си задачи. Пред вас ще се изправят предизвикателства, изкушенията на които ще ви проводят в друга посока на мислене. Ще се стремите да повишите благосъстоянието на семейството си и ще намирате преки пътища за постигането му.
06 юни 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Днешният ден е особено подходящ за почивка и развлечение. Имате нужда от отдих и зареждане със свежи сили, затова не се колебайте да прекарате този ден по възможност на открито и в компанията на близки хора. Чувствате се добре в ролята на организатори, затова едва ли ще сбъркате ако се наемете с инициирането на подобно мероприятие.
06 юни 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Овладейте емоциите и ще си спестите разочарования и неприятности. Споделете отговорностите и не предприемайте нищо ново. Не се натоварвайте с информация, която не ви засяга пряко, търсете тишината и спокойствието. Погрижете се за дома, направете пролетно почистване и мислите ви ще се успокоят.
06 юни 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Не се разпилявайте в много посоки, за да не провалите изпълнението на важен ангажимент. Можете да направите и нещо повече за себе си, без да изпускате от контрол ситуацията. Ще получите възможност за допълнителни доходи, предвид нарасналите си нужди, но и защото имате енергия за това.
06 юни 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
В личния ви живот ще настъпи объркване, породено от разминаването между очакваното и случващото се. Проявете разбиране и търпеливо изчакайте момента за решителни действия. Твърде често оставяте емоциите да ви водят, а от това следват различни проблеми. Дайте си малка почивка.
06 юни 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Ще се радвате на хубав и ползотворен ден. Вътрешното ви чувство за равновесие и справедливост ще ви изведе на правилните позиции, дори да изненадата с поведението си някого. Силата ви е в разума и умението да постигате целите си, нещо с което не всеки може да се похвали. Възможно е ново приятелство.
06 юни 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Покажете доброто си отношение към хората, с които общувате и ще направите деня по-хубав, освен, че има какво да научите за себе си. Настроението ви ще се подобри от присъствието на някой, който не спира да ви вълнува. Споделете любовта си и ще откриете, че чувствата ви са взаимни.
06 юни 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Изчистете главата си от излишни и натоварващи ви мисли. Дистанцирайте дразнителите около себе си и ще се почувствате добре. Хубавото време, приятелите и развлеченията ще направят деня ви приятен. С нови сили ще се посветите на заниманията си и ще оставате доволни от себе си.
06 юни 2020
Последни новини