От х:

Днес в x:

ТЕЛК - решения ще се вземат по документи, без преглед на място

Министерството на здравеопазването разпореди всички ТЕЛК да се произнасят само по медицинска документация на лицата, без да изискват явяването за преглед. 

На председателите на ТЕЛК е препоръчано своевременно да уведомят лицата, че не е необходимо да се явяват за преглед пред комисиите.

В случаите, в които гражданите трябва да изпратят допълнителни изследвания и консултации и това е неизбежно, ТЕЛК трябва да ги уведомят писмено, с известия за доставка на писмото.

Експертните решения на ТЕЛК и НЕЛК, чийто срок изтича по време на извънредното положение, продължават действието си до два месеца след отмяната на извънредното положение. Това е записано в обнародвания Закон за извънредното положение.

С мярката се цели пациентите и лекарите да бъдат улеснени и да се избегне струпването на много хора на едно място в условията на разпространението на коронавирусната инфекция.

По-рано Министерството на труда и социалната политика откри денонощен телефон за хората с увреждания. За всички случаи за информация във връзка с обявеното извънредно положение по повод заявяването и получаването на помощи те могат да звънят на - +359 878 221 692.

Извънредното положение в момента е обявено до 13 април.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини