От х:

Днес в x:

15 °C

През последните дни няма изпращани проби от хасковското инфекциозно за Ковид-19

През последните дни няма изпращани проби от Инфекциозното отделение на МБАЛ –Хасково за изследване на пациенти със съмнение за коронавирус, потвърдиха наши източници. Според разпореждането, случаите, съмнителни за заразата от областта се насочват към отделението в Областната клиника.

 „Не са взимани проби, защото няма пациенти, които да отговарят на профила на заразените”, посочиха специалистите. Коментарът им е, че наложените днес мерки за ограничаване на пътуването между областите и градовете са много адекватни. Така има надежда области, като нашата, които все още не са засегнати от заразата, да останат чисти.

Пробите от Хасковско се анализират в лабораторията в Стара Загора. Днес там са изследвани 14 проби за Ковид-19, всички отрицателни, съобщиха по-рано от Националния кризисен щаб. Разпореждането е, че при положителен случай в даден район, той може да бъде оповестен най-напред от Националния щаб.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (14)

 • 1
  Хо
  ХОДЖАТА от Гроб / ДПС
  14 -6
  20:24, 20 мар 2020
  "Разпореждането е ,че при положителен случай в даден район , той може да бъде оповестен най-напред от Националния щаб"
  ....
  Демек ако има случаи , раята може да научите само ако Националния щаб реши да го обяви
  • Хо
   Ходжата от ГРОБ/ДПС
   8 -5
   21:15, 20 мар 2020
   Ако умрат 70-90 000 пенционери ,
   ще има повече пари за Египтяните - "бъдещето" на България
 • 2
  Ви
  вип
  15 -2
  20:33, 20 мар 2020
  Как да има като вземат 5проби, направете 50 и ще излезне нещо
 • 3
  Бе
  бей бостан
  24 -1
  20:41, 20 мар 2020
  На борсите на Кърджалийска от автотърговците наскоро се завърнаха доста от Италия с авто вози . Тях защо не изследват ?
  • Съ
   Съобщете
   12 0
   01:34, 21 мар 2020
   Съобщете на тел 112 или на дежурните телефони на община Хасково за тези хора. Трябва да сме с будна гражданска съвест и да съобщаваме за такива случаи. Всичко е в нашите ръце. Не можем само да чакаме някой друг да ни спасява.
 • 4
  Fg
  FG
  5 -3
  21:03, 20 мар 2020
  Хасково нет вие тъпацили сте ....правите ли въобще разлика между карантина на градове и карантина между области ...от вашата статия излиза че не може да се пътува между градовете в областта което не е така
  • Не
   не си прав
   7 -3
   22:03, 20 мар 2020
   Наистина не можеш да пътуваш до Димитровград ако не работиш там
  • Мг
   МГ
   16 -3
   22:16, 20 мар 2020
   Недей да обиждаш сайта, а слушай и чети по внимателно.Мен ме вълнува повече това защо няма проби от Хасково.Ако четете какво пише за другите държави, колкото повече тестове са започнали да правят толкова повече заразени са почнали да откриват.А тук колко теста се направиха?Не мога да повярвам че в Хасково все още няма коронавирус.Колкото по късно го хванем толкова по тежко ще бъде положението.Неизвестните болни вече го разнасят из града.Германия са правили много тестове дори на хора с леки симптоми.Германците дават най малко жертви в момента. Няма да ни се размине.Търсете болните.
 • 5
  Мм
  МММ
  8 0
  21:16, 20 мар 2020
  Областните центрове/ю. на област,
 • 6
  Ре
  РЕАЛНОСТ
  17 -2
  22:45, 20 мар 2020
  Страхът от положителна проба в Хасково е по-голям от превенцията и предпазването от разпространение. Медиците в града не са оборудвани с предпазно облекло, изпаднали са в паника, защото нямат готовност. Вирусът е навсякъде. Но дали смеят да го оповестят е друг въпрос. Спазвайте указанията, пазете себе си и своите близки, избягвайте контактите! Скоро ще излезнат положителни проби и при нас, въпрос на време е. Длъжни сме да намалим скоростта на запространение, за да можем всички да имаме шанс за лекарска помощ.
 • 7
  Ка
  какво ще намалим бе човек
  16 -3
  22:49, 20 мар 2020
  ще избухне всичко изведнъж.Те не търсят болни.Те чакат да почнат да идват тежки случай.Като ги видят тежките случай ще бъде твърде късно и всичко ще е пламнало.
 • 8
  Ди
  Дижитъл Енъмъл
  5 -2
  00:09, 21 мар 2020
  Виждам линейки да фърчат насам натам повече отпреди в махалата. А това нормално ли е?
 • 9
  Пр
  Просто не пращат
  3 -2
  07:28, 21 мар 2020
  Вече има към 16 града, от корона вирус.
  Странно в Хасково сякаш не правят повече тестове.
 • 10
  Ит
  Италия
  2 0
  12:05, 21 мар 2020
  Проблема е че не правят тестове. Причината- няма достатъчно?! В България има много повече заболели... тъжно, но реалността е че ще пламнем като Италия, Испания ако започнат да правят масово тестове

Хороскоп за 15.07.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Дребни неприятности в определени моменти ще блокират дейността ви или ще внасят затруднения в ежедневните ви задължения. Не допускайте друг освен вас да определя ритъма ви на работа или задачите, които имате през деня. Печелите доверието на важен за вас сътрудник. Помощта му в бъдеще ще ви е много полезна.
15 юли 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Днес едва ли ще сте много съсредоточени върху работата си, защото ви вълнуват въпроси от личен характер. Държите се странно с околните и не трябва да се изненадвате от реакциите им. Преценете кое е по-важно за вас и се заемете с него.
15 юли 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Днес ще се натъкнете на нещо, което ще се окаже особено полезно за работата ви, особено за в бъдеще. Имате достатъчно търпение, за да развиете възгледите си докато започнат да носят желаните от вас резултати. Стараете се да не обръщате внимание на поведението на определен човек, който ви е неприятен и това е наистина най-доброто което можете да направите.
15 юли 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Денят е характерен с непрекъснатата смяна на онова, с което ще се занимавате. Трудно ви е да се концентрирате за дълго, но едва ли ще е и нужно. Заети сте с приятни неща, като повечето от тях са свързани и с хора, на които държите. Предстои ви пътуване по работа, което ще ви отвори много възможности.
15 юли 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Напрегнати сте, въпреки, че ви се иска да си починете и да се заемете с нещо разтоварващо. Бъдете готови на промени и в личен план. Очаква ви сериозен разговор с интимният ви партньор. Подготвяте изненада за свой близък, от която всички ще останат наистина очаровани. Семейството ви ще застане зад всяко ваше решение.
15 юли 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Мотивирани сте да започнете нещо ново и с конкретни действия ще се заемете с реализацията му. Насърчавайки у себе си този плам, много скоро ще материализирате намеренията си. Не пропускайте да изразите уважението и обичта си към хората, които осмислят живота ви. Пътуванията ще са приятни.
15 юли 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Възможни са разногласия с колегите и началниците ви днес. Бъдете по-дискретни по отношение на нещата, които са ви поверени и не злоупотребявайте с доверието им. Вие също не изпадайте в излишна сантименталност, не е нужно да разголвате душата си пред всеки. Други от вас ще пътуват, най-често по служебни дела.
15 юли 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Погрижете се за интересите си, като не пречите на другите да мислят за своите. Много неща ще се променят, не пестете усилия и се старайте да останете добри хора. Любовта ще ви помогне по-лесно да се справите със затрудненията си, срещайки ви с подходящия за вас помощник.
15 юли 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Започвате с много хъс новия работен ден и както може да се очаква имате доста работа за вършене. Успехът ви във всяко едно начинание до голяма степен зависи от собствената ви организация, затова подредете по важност ангажиментите си.
15 юли 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Смело ще пристъпите към действия, осигуряващи защита на интересите ви. Професионалните задачи ще заемат по-голямата част от деня ви. Добре преценете и организирайте времето си, за да ви стигне за всичко. Приемете една протегната към вас ръка, каквото и да означава това.
15 юли 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Бизнесът ви изисква сили и средства, които не винаги имате в наличност. В тази връзка ще търсите съдействие от кредитни институции и хора, имащи по-големи възможности от вас. Категорични сте в намерението си да подобрите бита си.
15 юли 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Можете да спечелите вниманието и готовността за съдействие и на най-търсените хора, ако проявите искрен интерес към тях. Всеки харесва човека, който му се възхищава. Ще спечелите приятели, ако правите за тях неща, които изискват време, енергия, безкористност и внимание, ако ги поздравявате сърдечно и с ентусиазъм. Бъдете целенасочени днес и ще успеете.
15 юли 2020
Последни новини