От х:

Днес в x:

18 °C

През последните дни няма изпращани проби от хасковското инфекциозно за Ковид-19

През последните дни няма изпращани проби от Инфекциозното отделение на МБАЛ –Хасково за изследване на пациенти със съмнение за коронавирус, потвърдиха наши източници. Според разпореждането, случаите, съмнителни за заразата от областта се насочват към отделението в Областната клиника.

 „Не са взимани проби, защото няма пациенти, които да отговарят на профила на заразените”, посочиха специалистите. Коментарът им е, че наложените днес мерки за ограничаване на пътуването между областите и градовете са много адекватни. Така има надежда области, като нашата, които все още не са засегнати от заразата, да останат чисти.

Пробите от Хасковско се анализират в лабораторията в Стара Загора. Днес там са изследвани 14 проби за Ковид-19, всички отрицателни, съобщиха по-рано от Националния кризисен щаб. Разпореждането е, че при положителен случай в даден район, той може да бъде оповестен най-напред от Националния щаб.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (14)

 • 1
  Хо
  ХОДЖАТА от Гроб / ДПС
  14 -6
  20:24, 20 мар 2020
  "Разпореждането е ,че при положителен случай в даден район , той може да бъде оповестен най-напред от Националния щаб"
  ....
  Демек ако има случаи , раята може да научите само ако Националния щаб реши да го обяви
  • Хо
   Ходжата от ГРОБ/ДПС
   8 -5
   21:15, 20 мар 2020
   Ако умрат 70-90 000 пенционери ,
   ще има повече пари за Египтяните - "бъдещето" на България
 • 2
  Ви
  вип
  15 -2
  20:33, 20 мар 2020
  Как да има като вземат 5проби, направете 50 и ще излезне нещо
 • 3
  Бе
  бей бостан
  24 -1
  20:41, 20 мар 2020
  На борсите на Кърджалийска от автотърговците наскоро се завърнаха доста от Италия с авто вози . Тях защо не изследват ?
  • Съ
   Съобщете
   12 0
   01:34, 21 мар 2020
   Съобщете на тел 112 или на дежурните телефони на община Хасково за тези хора. Трябва да сме с будна гражданска съвест и да съобщаваме за такива случаи. Всичко е в нашите ръце. Не можем само да чакаме някой друг да ни спасява.
 • 4
  Fg
  FG
  5 -3
  21:03, 20 мар 2020
  Хасково нет вие тъпацили сте ....правите ли въобще разлика между карантина на градове и карантина между области ...от вашата статия излиза че не може да се пътува между градовете в областта което не е така
  • Не
   не си прав
   7 -3
   22:03, 20 мар 2020
   Наистина не можеш да пътуваш до Димитровград ако не работиш там
  • Мг
   МГ
   16 -3
   22:16, 20 мар 2020
   Недей да обиждаш сайта, а слушай и чети по внимателно.Мен ме вълнува повече това защо няма проби от Хасково.Ако четете какво пише за другите държави, колкото повече тестове са започнали да правят толкова повече заразени са почнали да откриват.А тук колко теста се направиха?Не мога да повярвам че в Хасково все още няма коронавирус.Колкото по късно го хванем толкова по тежко ще бъде положението.Неизвестните болни вече го разнасят из града.Германия са правили много тестове дори на хора с леки симптоми.Германците дават най малко жертви в момента. Няма да ни се размине.Търсете болните.
 • 5
  Мм
  МММ
  8 0
  21:16, 20 мар 2020
  Областните центрове/ю. на област,
 • 6
  Ре
  РЕАЛНОСТ
  17 -2
  22:45, 20 мар 2020
  Страхът от положителна проба в Хасково е по-голям от превенцията и предпазването от разпространение. Медиците в града не са оборудвани с предпазно облекло, изпаднали са в паника, защото нямат готовност. Вирусът е навсякъде. Но дали смеят да го оповестят е друг въпрос. Спазвайте указанията, пазете себе си и своите близки, избягвайте контактите! Скоро ще излезнат положителни проби и при нас, въпрос на време е. Длъжни сме да намалим скоростта на запространение, за да можем всички да имаме шанс за лекарска помощ.
 • 7
  Ка
  какво ще намалим бе човек
  16 -3
  22:49, 20 мар 2020
  ще избухне всичко изведнъж.Те не търсят болни.Те чакат да почнат да идват тежки случай.Като ги видят тежките случай ще бъде твърде късно и всичко ще е пламнало.
 • 8
  Ди
  Дижитъл Енъмъл
  5 -2
  00:09, 21 мар 2020
  Виждам линейки да фърчат насам натам повече отпреди в махалата. А това нормално ли е?
 • 9
  Пр
  Просто не пращат
  3 -2
  07:28, 21 мар 2020
  Вече има към 16 града, от корона вирус.
  Странно в Хасково сякаш не правят повече тестове.
 • 10
  Ит
  Италия
  2 0
  12:05, 21 мар 2020
  Проблема е че не правят тестове. Причината- няма достатъчно?! В България има много повече заболели... тъжно, но реалността е че ще пламнем като Италия, Испания ако започнат да правят масово тестове

Хороскоп за 29.03.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Общуването с близките ви днес ще ви донесе спокойствие и увереност за бъдещето. С лекота ще решите домашните проблеми. Не унивайте. Разчитайте повече както на собствените си сили, така и на подкрепата им. Делата, започнати днес ще завършат с успех. Хубавите емоции и настроения ще ви направят и по-добри.
29 мар 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Вървите неотклонно по пътя, който сте си избрали. Макар и бавно, постигате целите си и това ви изпълва със задоволство. Не сте склонни да се поддавате на влиянието, което някои хора се опитват да наложат над вас. Следвате единствено собствените си принципи и не се интересувате от то приказките на околните. Сърдечният ви партньор има нужда от помощта ви.
29 мар 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Обкръжението на близките ви хора внася спокойствие в душата и мислите ви. Заедно ще решавате възникващите въпроси и ще планирате бъдещето си. Ще разчитате както на собствените си сили, така и на подкрепата им. Всичко започнато днес обещава да завърши с успех.
29 мар 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Колебанията ви са напълно излишни. Действайте решително и желаните резултати ще се превърнат в реалност. Не се тревожете за половинката си, тя се справя чудесно и без вашите напътствия. Не прекалявайте със загрижеността си.
29 мар 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Живейте с повече увереност в себе си. Не позволявайте да ви потискат нечии чужди комплекси. Освободете се от привързаностите си, ако търсите щастието. Правете нещата, от които ще получите удовлетворение. Постигнатото ще ви направи по-смели, дръзки и вдъхновени. Ще поставите началото на бъдещите си успехи.
29 мар 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Оставете вълната на проблемите да мине над главата ви, без да ви засегне. Любовта е тази, която ви закриля, съветва и направлява. Вслушайте се в съветите на любимия човек. Днес вие сте едно цяло. Доверете му се и заедно решавайте. Посветете се на изкушенията на една страстна любов. Този свят е сякаш само за вас двамата.
29 мар 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Шумът и суетата не са сред представите ви за неделен ден. Във възможностите ви е да бъдете по-внимателни и добри с околните, без да ги притеснявате с претенциите си. За това потърсете тихо място за отмора, където да останете насаме със себе си и мислите си. Нечия любов ще ви помогне да се възстановите от стреса и даде сили за нови предизвикателства.
29 мар 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Пролетният ден ще привлича много от вас навън, сред природата. Там ще получите тласък на идеи и по-късно с лекота ще вземате решенията си. За да откриете пътя ви е нужна добра ориентация и подготвеност, а вие ги имате и двете. Ще срещнете подкрепа, щом сте готови да я приемете.
29 мар 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Финансови несгоди и свързаните с тях семейни взаимоотношения ще притесняват много от вас. В очакване сте нещо добро да се случи, но за това ви е нужна надеждна подкрепа, с повече аргументи в своя защита, ще се справите. Консултация със специалист ще облекчи оплакванията ви и направи по-леко и бързо да преминат неразположенията ви.
29 мар 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Направете нужното, за да запазите доброто настроение на всички около вас. А някои от вас ще получат покана за излет сред природата. Не се колебайте дълго. Разходката, освен че ще ви разтовари, ще ви зареди с много положителна енергия и приятни емоции.
29 мар 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Отдайте се на почивка, заслужили сте я. Работата в къщи може и да почака. Правете неща, които ви доставят удоволствие, четете, гледайте телевизия, мързелувайте активно. Вижте се с приятели, веселете се и забравете за грижите. До вас ще достигне вест, която може да ви провокира към нови търсения.
29 мар 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Бъдете по-сдържани в оценките си за хората. Рискувате много, ако споделите мнението си с неподходящия човек. Не прибързвайте с отчаянието, съвсем скоро ще ви се открият прекрасни шансове за реализация.
29 мар 2020
Последни новини