От х:

Днес в x:

19 °C

През последните дни няма изпращани проби от хасковското инфекциозно за Ковид-19

През последните дни няма изпращани проби от Инфекциозното отделение на МБАЛ –Хасково за изследване на пациенти със съмнение за коронавирус, потвърдиха наши източници. Според разпореждането, случаите, съмнителни за заразата от областта се насочват към отделението в Областната клиника.

 „Не са взимани проби, защото няма пациенти, които да отговарят на профила на заразените”, посочиха специалистите. Коментарът им е, че наложените днес мерки за ограничаване на пътуването между областите и градовете са много адекватни. Така има надежда области, като нашата, които все още не са засегнати от заразата, да останат чисти.

Пробите от Хасковско се анализират в лабораторията в Стара Загора. Днес там са изследвани 14 проби за Ковид-19, всички отрицателни, съобщиха по-рано от Националния кризисен щаб. Разпореждането е, че при положителен случай в даден район, той може да бъде оповестен най-напред от Националния щаб.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (14)

 • 1
  Хо
  ХОДЖАТА от Гроб / ДПС
  14 -6
  20:24, 20 мар 2020
  "Разпореждането е ,че при положителен случай в даден район , той може да бъде оповестен най-напред от Националния щаб"
  ....
  Демек ако има случаи , раята може да научите само ако Националния щаб реши да го обяви
  • Хо
   Ходжата от ГРОБ/ДПС
   8 -5
   21:15, 20 мар 2020
   Ако умрат 70-90 000 пенционери ,
   ще има повече пари за Египтяните - "бъдещето" на България
 • 2
  Ви
  вип
  15 -2
  20:33, 20 мар 2020
  Как да има като вземат 5проби, направете 50 и ще излезне нещо
 • 3
  Бе
  бей бостан
  24 -1
  20:41, 20 мар 2020
  На борсите на Кърджалийска от автотърговците наскоро се завърнаха доста от Италия с авто вози . Тях защо не изследват ?
  • Съ
   Съобщете
   12 0
   01:34, 21 мар 2020
   Съобщете на тел 112 или на дежурните телефони на община Хасково за тези хора. Трябва да сме с будна гражданска съвест и да съобщаваме за такива случаи. Всичко е в нашите ръце. Не можем само да чакаме някой друг да ни спасява.
 • 4
  Fg
  FG
  5 -3
  21:03, 20 мар 2020
  Хасково нет вие тъпацили сте ....правите ли въобще разлика между карантина на градове и карантина между области ...от вашата статия излиза че не може да се пътува между градовете в областта което не е така
  • Не
   не си прав
   7 -3
   22:03, 20 мар 2020
   Наистина не можеш да пътуваш до Димитровград ако не работиш там
  • Мг
   МГ
   16 -3
   22:16, 20 мар 2020
   Недей да обиждаш сайта, а слушай и чети по внимателно.Мен ме вълнува повече това защо няма проби от Хасково.Ако четете какво пише за другите държави, колкото повече тестове са започнали да правят толкова повече заразени са почнали да откриват.А тук колко теста се направиха?Не мога да повярвам че в Хасково все още няма коронавирус.Колкото по късно го хванем толкова по тежко ще бъде положението.Неизвестните болни вече го разнасят из града.Германия са правили много тестове дори на хора с леки симптоми.Германците дават най малко жертви в момента. Няма да ни се размине.Търсете болните.
 • 5
  Мм
  МММ
  8 0
  21:16, 20 мар 2020
  Областните центрове/ю. на област,
 • 6
  Ре
  РЕАЛНОСТ
  17 -2
  22:45, 20 мар 2020
  Страхът от положителна проба в Хасково е по-голям от превенцията и предпазването от разпространение. Медиците в града не са оборудвани с предпазно облекло, изпаднали са в паника, защото нямат готовност. Вирусът е навсякъде. Но дали смеят да го оповестят е друг въпрос. Спазвайте указанията, пазете себе си и своите близки, избягвайте контактите! Скоро ще излезнат положителни проби и при нас, въпрос на време е. Длъжни сме да намалим скоростта на запространение, за да можем всички да имаме шанс за лекарска помощ.
 • 7
  Ка
  какво ще намалим бе човек
  16 -3
  22:49, 20 мар 2020
  ще избухне всичко изведнъж.Те не търсят болни.Те чакат да почнат да идват тежки случай.Като ги видят тежките случай ще бъде твърде късно и всичко ще е пламнало.
 • 8
  Ди
  Дижитъл Енъмъл
  5 -2
  00:09, 21 мар 2020
  Виждам линейки да фърчат насам натам повече отпреди в махалата. А това нормално ли е?
 • 9
  Пр
  Просто не пращат
  3 -2
  07:28, 21 мар 2020
  Вече има към 16 града, от корона вирус.
  Странно в Хасково сякаш не правят повече тестове.
 • 10
  Ит
  Италия
  2 0
  12:05, 21 мар 2020
  Проблема е че не правят тестове. Причината- няма достатъчно?! В България има много повече заболели... тъжно, но реалността е че ще пламнем като Италия, Испания ако започнат да правят масово тестове

Хороскоп за 29.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
С подходящи аргументи и с приветливо поведение ще впечатлявате аудиторията, без да се натоварвате емоционално. Добрите познания, опит и ерудиция ще ви позволят да предвидите точните ходове, откривайки добри перспективи за себе си. С доказаните си качества ще привличате интереса към себе си и ще получите интересно предложение.
29 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Има реална опасност да разпилеете енергията си за дреболии. Може би си поставяте прекалено много задачи. Ориентирайте се към практичната страна на нещата и си дайте сметка доколко плановете ви са приложими. Заемете се с най-лесно изпълнимите и ще останете удовлетворени. Помислете за предстоящо начинание.
29 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Някои от вас недооценяват подкрепата, която ви се предлага. Колкото по-рано установите предимствата, толкова по-добре за вас. Не допускайте неловка ситуация да промени намеренията ви. Момента е подходящ за действия и не спирайте да сте активни. Здравословните ви проблеми вече отшумяват и това е достатъчен мотив да се отдадете на желанията си.
29 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Благоприятен ден за тези, които се занимават с бизнес. Контактите ви днес ще са ползотворни, ако успеете да бъдете едновременно убедителни и дипломатични. Не пренебрегвайте деловите си ангажименти, имате добри шансове за постигане на нещо значимо. Опитайте се да релаксирате вечерта.
29 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Трудолюбието и позитивното ви мислене ще запазят тенденцията на добрите развития около вас. Държанието ви се възприема добре и това е възможност да наложите идеите си, стига те да са в полза на повече хора. Не позволявайте лошото настроение на околните да ви влияе негативно.
29 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Време е да наложите ред в мислите си, хаоса, който ви владее ви причинява щети. Започване на нова работа е сред приоритетите, но има и друго, което бихте желали да реализирате. Пътуване или събитие, свързано със семейството ще провокира у вас по-вълнуващи емоции. Не пренебрегвайте хората до себе си, с чиято любов и подкрепа ще стигнете далече.
29 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Вътрешен порив ще ви кара да търсите близостта на хора, които до сега са стояли в периферията на контактите ви. Нечии чувства ще ви покажат, че сте желани и значими за някого. Безспорно щастието ще ви озари, но няма да пренебрегнете бизнеса си. Нови идеи ще ви помогнат да се разгърнете и успеете в начинанията си.
29 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
За да имате успешен ден, ще ви се наложи отрано да организирате делата си и да работите концентрирано върху всяка част от работата си. В противен случай ще разпилеете енергията си и ще загубите ценно време. Разчитайте предимно на себе си, особено за важни дела. Научаване добри новини, касаещи ваш много близък човек.
29 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Смело и с хъс ще навлезете в бизнес, който е нов за вас. Имате опит в новите дейности, ще се справите и сега. В здравословно отношение не сте застрашени от физически сривове. Настроението ви ще се подобри вечерта, може би защото до себе си ще имате желан човек.
29 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Усилията ви изглежда са повече от предвидените, но за това пък ще получите приходи,.които ще надминат очакваното. Не бъдете алчни и приемете това, което ви се предлага. Прибързаните решения както винаги няма да ви донесат предимство, за това, ако е възможно избегнете ги. Очаква ви ново запознанство.
29 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днес ще ви се наложи да промените плановете си, тъй като едва ли срещате нужното съдействие, за да ги осъществите. Нека това обаче не ви притеснява, тъй като просто момента не е подходящ, затова ще ви се наложи да изчакате с действията си. Приятел ще ви предложи нещо, на което трудно ще устоите. Опитвате нещо ново вечерта, което ви въодушевява.
29 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Срещайки подкрепата на околните, ще се разгърнете в много посоки, окрилени от добрите взаимоотношения. С изненада ще откриете възможност за изгодна инвестиция и няма да се губите в съмнения, а ще действате. Лични срещи, на някои от които ще вземате важни решения за бъдещето си.
29 сеп 2020
Последни новини