От х:

Днес в x:

В норма е уранът в хасковската вода с новите кладенци, но остава забраната за пиене

  Добри са показателите на питейната вода в Хасково след пускането на новите кладенци. Това показват замерванията, отчетени на 26 февруари от РЗИ - Пловдив на заседание в Областна администрация в Хасково, съобщи кметът на община Хасково Станислав Дечев по време на днешното заседание на Общинския съвет. Повод за изказването му бе запитване на общински съветник относно качеството на хасковската вода.

  "Всички резултати по химичен показател "естествен уран" са в нормата", увери градоначалникът. Той уточни, че само един от показателите бил 0.029 mg/l и се доближавал до нормата от 0.03 mg/l.

  "Благодарение на изградените кладенци, благодарение на водопроводите всъщност се е получила въпросната смес, която искаше да направи ВиК от всички кладенци едновременно и резултатите го показват", коментира Дечев. Той каза още, че предстои да се вземат нови проби, вероятно другата седмица. Каза, че се надява и следващите резултати да са добри, за да може да се премахне ограничението за "естествен уран" и да отпадне забраната за пиене на вода от чешмите.

  Анета Кутелова

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (16)

  • 1
   Ма
   Мария
   51 -2
   14:22, 28 фев 2020
   След като цялата хасковска администрация започне да пие чешмяната (не)уранова вода, тогава и гражданите ще я пробваме!
  • 2
   11
   112
   41 -6
   15:20, 28 фев 2020
   Потрошиха се едни луди пари за нови кладенци и пак уранова вода.
  • 3
   Ku
   Kurec
   32 -5
   15:54, 28 фев 2020
   Чиста работа за прокуратурата!Съд и арести иска народа.
  • 4
   Ко
   КОРЕНЯК
   26 -7
   16:19, 28 фев 2020
   ВиК-то нали е незаконно,кой ще носи отговорност за това,как си вземат заплатите и събират пари от хората? Т.Марков кой го назначи?Пародия на държава...
  • 5
   Фо
   Формулата на Рокфелер
   19 -5
   17:28, 28 фев 2020
   Отчиташ 0,031мг/л уран, дигаш джабала до небето, че ще умрем, преглътваш някой милион, отчиташ 0,029 мг/л и спокойно можеш да си живееш старините.
  • 6
   Pp
   ppp
   23 -4
   19:20, 28 фев 2020
   Вода с Уран 3 лв, сега без Уран трябва да е левче...
  • 7
   Бо
   боляровец
   21 -3
   19:44, 28 фев 2020
   Всичко е само за момента! С пролетните дъждове ще има ново разместване на урановите пластове и подпочвени води. Обикновено най-голяма концетрация се устанавява есен и ли пролет. Проби трябва да се правят ежеседмично а не веднъж в годината.
  • 8
   Аз
   аз
   18 -2
   20:02, 28 фев 2020
   А какво е алфа лъчението? Колко пъти е над нормата?
  • 9
   Po
   Popa
   9 -2
   22:18, 28 фев 2020
   Не е важно дали е под или над нормата урана, важното е че го има във водата, а щом е там няма начин да ме накарат да пия.
  • 10
   At
   ata
   20 -4
   22:35, 28 фев 2020
   някой спомня ли си от колко години водата не е годна за пиене? и какви мерки се предприеха за този град? и от кого?
   ако е въпрос да не се плащат винетки от няколко човека около СОФИЯ реакцията е мигновена.
   А че десетки хиляди се тровят ако ползват вода от чешмата, и то по 3 лв/кубик, явно не се отразява от медии и отговорни за това - и си продължава.
   ДОКОГА?
  • 11
   Ем
   Емо
   15 -1
   23:26, 28 фев 2020
   Водата в Хасково си е гадна. Над 350 единици по замърсяемост. Зависи кой я мери, кой дава данните и кой ги публикува. Май ще съжаляваме за " швепс Тракиец" ....
  • 12
   Д.
   Д.Д.
   13 -2
   07:10, 29 фев 2020
   "Въросната смес" или т.нар. вода е по 3 лв, кога някой, някъде ще се самосезира и да се приеме със закон че когато въпросната смес не отговаря на показателите да се продава на половин цена, вчера 3 часа в центъра тече виолетова вода! За да стане годна швепса от Тракиец, трябваше да се изгради пречиствателна станция, която струва 2 млн., толко се дадоха и за "новите" кладенци, които всъщност са стари резервни, а сега някой умник да се сети кой ги предложи и къв беше баща му преди години? 2 млн са си 2 млн! Има и за Баце има и за нас!
   • 11
    11111
    6 -2
    10:27, 29 фев 2020
    защо се плащат 3 лева за промишлена вода.Народът спи.
   • Чи
    Чичо Видьо
    6 0
    11:50, 29 фев 2020
    Незаконно правителство, незаконен кмет, незаконен общински съвет-всичките избрани с купени гласове...повечето ромски!!!Незаконни ЕРП-та-надписват драстично сметките за тока!!!Плащаме безбожно скъпа вода, която е отровена с уран и причинява рак....гробището се напълни!!!Ракът е като епидемия в гр.Хасково!!!Вдигнаха такса и смет негодниците незаконни!!!Защо още търпите бе страхливи роби, вдигайте се на бунт и всичко ще си дойде на местото....вижте гърците, французите, румънците какво правят!!!Събираме се и отиваме пред общината, и започваме да чупим и палим, и бой по-тези бирници, после отиваме пред ЕВН и палим сградата и всичките им автомобили, и който набараме от началниците там....линч...бой до дупка...полицаите ако са против народа....бой и по-тях!!Какво чакате бе хорааааа, скоро и въздуха ще ни накарат да плащамееее осъзнайте се!!!Магазини Кауфланд и Лидъл, трябва да се оберат публично от народа, защото продават в пъти по скъпо стоките си от колкото в другите държави....Защо????Вдигайте се времето ни изтича...помислете за деца, внуци и за идното поколение как, ще живеят те...ще бъдът още по-големи роби!!!Ставайте да ги разбием...ние сме техните началници...не те на нас!!!Да се обединим, и да бъдем по-смели...няма нищо страшно!!!Да живее България!!!
   • 11
    11111
    4 -1
    13:02, 29 фев 2020
    цял областен град години е на воден режим.Вода с която не мажеш да готвиш-пиеш а и да се къпеш и да я имаш е РЕЖИМ.Тази вода е и скъпа. 3 лв кубикът.Колко мин.вода за тези години се продаде.Колко ДДС прибира хазната.Това е пак един вид ТОЛ такса.Пенсионерите с 200 лв колко дават на месец за да не са ЖАДНИ щото така или иначе си по-жаден като си гладен.И всички мълчат като мисирки преди кланницата.Стокхолмският Синдром.МЕСИЯТА няма да ДОЙДЕ.Умирайте всеки Божи Ден РАБИ..

  Хороскоп за 10.04.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Не се сърдете на околните, а потърсете причините за проблемите във вас. Притежавате безспорен и значителен потенциал, и като че ли най-голямата пречка пред вас е колебливостта ви. Справите ли се с нея, нищо не би било в състояние да ви спре. Получавате добри новини, свързани с бъдещо пътуване.
  10 апр 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Силните аргументи, които изтъквате в своя подкрепа ще спечелят на ваша страна подкрепата на влиятелни хора. Предимствата от нововъведения на работното място ще направят работата ви успешна, което ще се отрази на финансите ви. Търпението, с което се отнасяте към околните впечатлява и ви превръща в предпочитани партньори.
  10 апр 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Този ден ще е доста разнообразен и интересен. Възможно е да се срещнете с много приятели. Възможно е да почувствате носталгия по миналото. Ще прекарате безгрижно и със сигурност няма да скучаете.
  10 апр 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Нечие мнение по ваш адрес ще повиши емоциите ви и ще ви подтикне към повече активност, в доказване на правотата си. Запазете спокойствие. Деловите ви занимания ще донесат резултати, но на по-късен етап. С младежко дръзновение ще прегърнете една идея и ще се отдадете на реализацията й.
  10 апр 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Този ден ще премине под знака на емоционалните преживявания. Опитвате се да спечелите вниманието на човек, към когото изпитвате нещо специално. Отбелязвате значителен успех в това отношение, за което можете да благодарите на неотразимия си чар и самоувереност. Не пренебрегвайте обещанието си към човек от обкръжението ви, отнесете се сериозно.
  10 апр 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Избирате да се занимавате с нещо, с което малко хора биха се нагърбили. Вие обаче обичате предизвикателствата и считате, че можете да се справите отлично. Наистина сте способни, но не трябва да надценявате възможностите си за момента. Бъдете по-постоянни и не се отказвайте от нормалния път до целта. Радвате се на нещо, което сте очаквали да се случи.
  10 апр 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Не всичко, което привлича интереса ви е по силите ви и във възможностите ви да го осъществите. Не се и опитвайте да доказвате нищо на никого, това ще ви направи раздразнителни. Ще се зарадвате на вниманието на приятел, а обаждане по телефона ще ви направи нетърпеливи. Очакванията ви ще се сбъднат.
  10 апр 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Балансирайте между професионалните и семейните си задължения. Често пренебрегвате едното за сметка на другото, а това може да създаде напрежение в отношението ви с околните. Организирайте добре времето си и непременно ще успеете.
  10 апр 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Приятен ден. Събитията, които се случват на работното ви място ще ви се струват важни и вие с интерес ще участвате в тях. Все пак има доста неща, които трябва да свършите, така че не губете време. Ще бъдете благодарни на близък колега, който навреме ще ви предаде информация и окаже подкрепа.
  10 апр 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Не се щадете, положените от вас усилия ще ви възнаградят богато. Работете самостоятелно и не разчитайте много на хора, които малко познавате. Така ще си спестите последващи главоболия. Не бързайте да се обвързвате емоционално и с партньор, имащ нездрав интерес към вас. Бъдете реалисти и се опитайте да прозрете намеренията му.
  10 апр 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Изградете си предварителен план за действие при работата по важна задача. Мнозина от вас подхождат доста неорганизирано и рискуват да загубят много време и нерви, без да постигнат нещо съществено. Успявате да се издължите на кредиторите си и възвръщате оптимистичния си поглед върху нещата. Изяснявате тежащи ви недоразумения.
  10 апр 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Едно събитие ще ви постави в някаква зависимост от други хора. Това няма да ви се понрави и ще търсите начини да защитите независимостта си. Ще срещнете трудности, но ще ги преодолеете. Ще откриете, че има още какво да ви развълнува извън обсега на интересите ви. Любим човек ще се погрижи за това.
  10 апр 2020
  Последни новини