От х:

Днес в x:

1 °C

В норма е уранът в хасковската вода с новите кладенци, но остава забраната за пиене

  Добри са показателите на питейната вода в Хасково след пускането на новите кладенци. Това показват замерванията, отчетени на 26 февруари от РЗИ - Пловдив на заседание в Областна администрация в Хасково, съобщи кметът на община Хасково Станислав Дечев по време на днешното заседание на Общинския съвет. Повод за изказването му бе запитване на общински съветник относно качеството на хасковската вода.

  "Всички резултати по химичен показател "естествен уран" са в нормата", увери градоначалникът. Той уточни, че само един от показателите бил 0.029 mg/l и се доближавал до нормата от 0.03 mg/l.

  "Благодарение на изградените кладенци, благодарение на водопроводите всъщност се е получила въпросната смес, която искаше да направи ВиК от всички кладенци едновременно и резултатите го показват", коментира Дечев. Той каза още, че предстои да се вземат нови проби, вероятно другата седмица. Каза, че се надява и следващите резултати да са добри, за да може да се премахне ограничението за "естествен уран" и да отпадне забраната за пиене на вода от чешмите.

  Анета Кутелова

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (16)

  • 1
   Ма
   Мария
   51 -2
   14:22, 28 фев 2020
   След като цялата хасковска администрация започне да пие чешмяната (не)уранова вода, тогава и гражданите ще я пробваме!
  • 2
   11
   112
   41 -6
   15:20, 28 фев 2020
   Потрошиха се едни луди пари за нови кладенци и пак уранова вода.
  • 3
   Ku
   Kurec
   32 -5
   15:54, 28 фев 2020
   Чиста работа за прокуратурата!Съд и арести иска народа.
  • 4
   Ко
   КОРЕНЯК
   26 -7
   16:19, 28 фев 2020
   ВиК-то нали е незаконно,кой ще носи отговорност за това,как си вземат заплатите и събират пари от хората? Т.Марков кой го назначи?Пародия на държава...
  • 5
   Фо
   Формулата на Рокфелер
   20 -5
   17:28, 28 фев 2020
   Отчиташ 0,031мг/л уран, дигаш джабала до небето, че ще умрем, преглътваш някой милион, отчиташ 0,029 мг/л и спокойно можеш да си живееш старините.
  • 6
   Pp
   ppp
   23 -4
   19:20, 28 фев 2020
   Вода с Уран 3 лв, сега без Уран трябва да е левче...
  • 7
   Бо
   боляровец
   22 -3
   19:44, 28 фев 2020
   Всичко е само за момента! С пролетните дъждове ще има ново разместване на урановите пластове и подпочвени води. Обикновено най-голяма концетрация се устанавява есен и ли пролет. Проби трябва да се правят ежеседмично а не веднъж в годината.
  • 8
   Аз
   аз
   18 -2
   20:02, 28 фев 2020
   А какво е алфа лъчението? Колко пъти е над нормата?
  • 9
   Po
   Popa
   9 -2
   22:18, 28 фев 2020
   Не е важно дали е под или над нормата урана, важното е че го има във водата, а щом е там няма начин да ме накарат да пия.
  • 10
   At
   ata
   20 -4
   22:35, 28 фев 2020
   някой спомня ли си от колко години водата не е годна за пиене? и какви мерки се предприеха за този град? и от кого?
   ако е въпрос да не се плащат винетки от няколко човека около СОФИЯ реакцията е мигновена.
   А че десетки хиляди се тровят ако ползват вода от чешмата, и то по 3 лв/кубик, явно не се отразява от медии и отговорни за това - и си продължава.
   ДОКОГА?
  • 11
   Ем
   Емо
   15 -1
   23:26, 28 фев 2020
   Водата в Хасково си е гадна. Над 350 единици по замърсяемост. Зависи кой я мери, кой дава данните и кой ги публикува. Май ще съжаляваме за " швепс Тракиец" ....
  • 12
   Д.
   Д.Д.
   13 -2
   07:10, 29 фев 2020
   "Въросната смес" или т.нар. вода е по 3 лв, кога някой, някъде ще се самосезира и да се приеме със закон че когато въпросната смес не отговаря на показателите да се продава на половин цена, вчера 3 часа в центъра тече виолетова вода! За да стане годна швепса от Тракиец, трябваше да се изгради пречиствателна станция, която струва 2 млн., толко се дадоха и за "новите" кладенци, които всъщност са стари резервни, а сега някой умник да се сети кой ги предложи и къв беше баща му преди години? 2 млн са си 2 млн! Има и за Баце има и за нас!
   • 11
    11111
    6 -2
    10:27, 29 фев 2020
    защо се плащат 3 лева за промишлена вода.Народът спи.
   • Чи
    Чичо Видьо
    6 -1
    11:50, 29 фев 2020
    Незаконно правителство, незаконен кмет, незаконен общински съвет-всичките избрани с купени гласове...повечето ромски!!!Незаконни ЕРП-та-надписват драстично сметките за тока!!!Плащаме безбожно скъпа вода, която е отровена с уран и причинява рак....гробището се напълни!!!Ракът е като епидемия в гр.Хасково!!!Вдигнаха такса и смет негодниците незаконни!!!Защо още търпите бе страхливи роби, вдигайте се на бунт и всичко ще си дойде на местото....вижте гърците, французите, румънците какво правят!!!Събираме се и отиваме пред общината, и започваме да чупим и палим, и бой по-тези бирници, после отиваме пред ЕВН и палим сградата и всичките им автомобили, и който набараме от началниците там....линч...бой до дупка...полицаите ако са против народа....бой и по-тях!!Какво чакате бе хорааааа, скоро и въздуха ще ни накарат да плащамееее осъзнайте се!!!Магазини Кауфланд и Лидъл, трябва да се оберат публично от народа, защото продават в пъти по скъпо стоките си от колкото в другите държави....Защо????Вдигайте се времето ни изтича...помислете за деца, внуци и за идното поколение как, ще живеят те...ще бъдът още по-големи роби!!!Ставайте да ги разбием...ние сме техните началници...не те на нас!!!Да се обединим, и да бъдем по-смели...няма нищо страшно!!!Да живее България!!!
   • 11
    11111
    4 -1
    13:02, 29 фев 2020
    цял областен град години е на воден режим.Вода с която не мажеш да готвиш-пиеш а и да се къпеш и да я имаш е РЕЖИМ.Тази вода е и скъпа. 3 лв кубикът.Колко мин.вода за тези години се продаде.Колко ДДС прибира хазната.Това е пак един вид ТОЛ такса.Пенсионерите с 200 лв колко дават на месец за да не са ЖАДНИ щото така или иначе си по-жаден като си гладен.И всички мълчат като мисирки преди кланницата.Стокхолмският Синдром.МЕСИЯТА няма да ДОЙДЕ.Умирайте всеки Божи Ден РАБИ..

  Хороскоп за 03.12.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  С отговорно отношение към делата си ще пристъпите към изпълнението им. Добрата ви организация е гаранция за свършена в срок работа и още нещо. Благодарение на изградения си авторитет ще защитите позициите си по наболели въпроси, както на работното място, така и в държавното управление.
  03 дек 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Този ден се характеризира с личен напредък и възможности за удовлетворяване на определени изисквания на работното място. Ще преодолеете нещо, което ви е пречило да се развивате пълноценно. Не подценявайте помощта, която могат да ви окажат близките ви и особено сърдечния партньор. Притеснявате се излишно относно проблемите на ваш роднина, всичко ще е наред.
  03 дек 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Приключване на започнат проект ще ви натовари със срокове и допълнителни изисквания. Запазете спокойствие и не си го изкарвайте на сътрудниците или роднините. Занимаващите се с бизнес ще получат предимство. Съвместните действия с конкуренти, ако не ви донесат пари, то поне ще се запознаете с нивото на работата им.
  03 дек 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Днес ще постигнете значителни успехи в деловата сфера. Използвате максимално откритите шансове, което ви дава значителни финансови постъпления. Изненадайте вашия любим човек с приятен жест вечерта.
  03 дек 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  От позицията на по-силния ще следите поведението на приближените си, давайки съвети и препоръки. Запазете добрия тон и не пропускайте да насърчите активността им, това ще се оцени. Затруднения от технически характер ще възпрепятстват започната задача, но с нечия добронамерена помощ ще се справите.
  03 дек 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Професионалистите не позволяват на емоциите да диктуват поведението им. Ако считате себе си за такива трябва да се освободите от всичко, което пречи на трезвата ви преценка за нещата. Помислете добре върху възможностите си и в случай, че не ги преценявате, като добри, променете тактиката. Вярвайте в себе си, работата ви скоро ще даде резултат.
  03 дек 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Освободете се от напрежението и мислете за по-приятни неща. Домашните ангажименти ще ви подтикнат към преосмисляне на приоритетите ви, върху какво да съсредоточите вниманието си през следващите дни. Има неща, които не търпят отлагане, зимата чука на вратата. Отвърнете на доброто с добро.
  03 дек 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Работата ви днес ще е напрегната и ще е свързана с много хора и ангажименти. Въпреки всичко запазете спокойствие и бъдете сигурни, че ще успеете да осъществите голяма част от плановете си за деня. Възможно е да ви се наложи да изоставите нещо ненадеждно. Част от вас имат шанса да започнат нова сърдечна връзка и това обяснява прекалената ви емоционалност.
  03 дек 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  С подходящи аргументи ще убедите някого да се включи в изпълнение на ваша задача. Организацията и ефективността на работното място налагат промени, които могат да ви противопоставят с колегите. Не прибързвайте с оценките, има по-елегантни начини за справяне със ситуацията, бъдете дипломатични.
  03 дек 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Бързо се ориентирате в нова и сложна ситуация, в която сте изпаднали. Мнозина на ваше място биха се отчаяли, но вие веднага намирате няколко варианта за изход. Благоприятна в случая е и позицията, в която се намирате.
  03 дек 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ще ви спори в общи задачи и работа в екип. Бъдете отворени за нововъведения и партньорски компромиси, каквото и да ви струва това. Нуждаете се от почивка, да се успокоите и забавлявате. Обграждайте се с хора, които ви зареждат с творчески идеи и ви обогатяват душевно.
  03 дек 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Работата ви днес ще върви по обичайния начин. Имате възможност да осъществите намеренията си, но ще ви е необходимо търпение. Контактите ви с влиятелни личности могат да ви отворят много врати, но от вас зависи как ще използвате предоставените ви шансове. В интимен план ще се чувствате обградени с любов и сигурност, което ви зарежда с нови сили.
  03 дек 2020
  Последни новини