От х:

Днес в x:

22 °C

В норма е уранът в хасковската вода с новите кладенци, но остава забраната за пиене

  Добри са показателите на питейната вода в Хасково след пускането на новите кладенци. Това показват замерванията, отчетени на 26 февруари от РЗИ - Пловдив на заседание в Областна администрация в Хасково, съобщи кметът на община Хасково Станислав Дечев по време на днешното заседание на Общинския съвет. Повод за изказването му бе запитване на общински съветник относно качеството на хасковската вода.

  "Всички резултати по химичен показател "естествен уран" са в нормата", увери градоначалникът. Той уточни, че само един от показателите бил 0.029 mg/l и се доближавал до нормата от 0.03 mg/l.

  "Благодарение на изградените кладенци, благодарение на водопроводите всъщност се е получила въпросната смес, която искаше да направи ВиК от всички кладенци едновременно и резултатите го показват", коментира Дечев. Той каза още, че предстои да се вземат нови проби, вероятно другата седмица. Каза, че се надява и следващите резултати да са добри, за да може да се премахне ограничението за "естествен уран" и да отпадне забраната за пиене на вода от чешмите.

  Анета Кутелова

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (16)

  • 1
   Ма
   Мария
   51 -2
   14:22, 28 фев 2020
   След като цялата хасковска администрация започне да пие чешмяната (не)уранова вода, тогава и гражданите ще я пробваме!
  • 2
   11
   112
   41 -6
   15:20, 28 фев 2020
   Потрошиха се едни луди пари за нови кладенци и пак уранова вода.
  • 3
   Ku
   Kurec
   32 -5
   15:54, 28 фев 2020
   Чиста работа за прокуратурата!Съд и арести иска народа.
  • 4
   Ко
   КОРЕНЯК
   26 -7
   16:19, 28 фев 2020
   ВиК-то нали е незаконно,кой ще носи отговорност за това,как си вземат заплатите и събират пари от хората? Т.Марков кой го назначи?Пародия на държава...
  • 5
   Фо
   Формулата на Рокфелер
   20 -5
   17:28, 28 фев 2020
   Отчиташ 0,031мг/л уран, дигаш джабала до небето, че ще умрем, преглътваш някой милион, отчиташ 0,029 мг/л и спокойно можеш да си живееш старините.
  • 6
   Pp
   ppp
   23 -4
   19:20, 28 фев 2020
   Вода с Уран 3 лв, сега без Уран трябва да е левче...
  • 7
   Бо
   боляровец
   22 -3
   19:44, 28 фев 2020
   Всичко е само за момента! С пролетните дъждове ще има ново разместване на урановите пластове и подпочвени води. Обикновено най-голяма концетрация се устанавява есен и ли пролет. Проби трябва да се правят ежеседмично а не веднъж в годината.
  • 8
   Аз
   аз
   18 -2
   20:02, 28 фев 2020
   А какво е алфа лъчението? Колко пъти е над нормата?
  • 9
   Po
   Popa
   9 -2
   22:18, 28 фев 2020
   Не е важно дали е под или над нормата урана, важното е че го има във водата, а щом е там няма начин да ме накарат да пия.
  • 10
   At
   ata
   20 -4
   22:35, 28 фев 2020
   някой спомня ли си от колко години водата не е годна за пиене? и какви мерки се предприеха за този град? и от кого?
   ако е въпрос да не се плащат винетки от няколко човека около СОФИЯ реакцията е мигновена.
   А че десетки хиляди се тровят ако ползват вода от чешмата, и то по 3 лв/кубик, явно не се отразява от медии и отговорни за това - и си продължава.
   ДОКОГА?
  • 11
   Ем
   Емо
   15 -1
   23:26, 28 фев 2020
   Водата в Хасково си е гадна. Над 350 единици по замърсяемост. Зависи кой я мери, кой дава данните и кой ги публикува. Май ще съжаляваме за " швепс Тракиец" ....
  • 12
   Д.
   Д.Д.
   13 -2
   07:10, 29 фев 2020
   "Въросната смес" или т.нар. вода е по 3 лв, кога някой, някъде ще се самосезира и да се приеме със закон че когато въпросната смес не отговаря на показателите да се продава на половин цена, вчера 3 часа в центъра тече виолетова вода! За да стане годна швепса от Тракиец, трябваше да се изгради пречиствателна станция, която струва 2 млн., толко се дадоха и за "новите" кладенци, които всъщност са стари резервни, а сега някой умник да се сети кой ги предложи и къв беше баща му преди години? 2 млн са си 2 млн! Има и за Баце има и за нас!
   • 11
    11111
    6 -2
    10:27, 29 фев 2020
    защо се плащат 3 лева за промишлена вода.Народът спи.
   • Чи
    Чичо Видьо
    6 -1
    11:50, 29 фев 2020
    Незаконно правителство, незаконен кмет, незаконен общински съвет-всичките избрани с купени гласове...повечето ромски!!!Незаконни ЕРП-та-надписват драстично сметките за тока!!!Плащаме безбожно скъпа вода, която е отровена с уран и причинява рак....гробището се напълни!!!Ракът е като епидемия в гр.Хасково!!!Вдигнаха такса и смет негодниците незаконни!!!Защо още търпите бе страхливи роби, вдигайте се на бунт и всичко ще си дойде на местото....вижте гърците, французите, румънците какво правят!!!Събираме се и отиваме пред общината, и започваме да чупим и палим, и бой по-тези бирници, после отиваме пред ЕВН и палим сградата и всичките им автомобили, и който набараме от началниците там....линч...бой до дупка...полицаите ако са против народа....бой и по-тях!!Какво чакате бе хорааааа, скоро и въздуха ще ни накарат да плащамееее осъзнайте се!!!Магазини Кауфланд и Лидъл, трябва да се оберат публично от народа, защото продават в пъти по скъпо стоките си от колкото в другите държави....Защо????Вдигайте се времето ни изтича...помислете за деца, внуци и за идното поколение как, ще живеят те...ще бъдът още по-големи роби!!!Ставайте да ги разбием...ние сме техните началници...не те на нас!!!Да се обединим, и да бъдем по-смели...няма нищо страшно!!!Да живее България!!!
   • 11
    11111
    4 -1
    13:02, 29 фев 2020
    цял областен град години е на воден режим.Вода с която не мажеш да готвиш-пиеш а и да се къпеш и да я имаш е РЕЖИМ.Тази вода е и скъпа. 3 лв кубикът.Колко мин.вода за тези години се продаде.Колко ДДС прибира хазната.Това е пак един вид ТОЛ такса.Пенсионерите с 200 лв колко дават на месец за да не са ЖАДНИ щото така или иначе си по-жаден като си гладен.И всички мълчат като мисирки преди кланницата.Стокхолмският Синдром.МЕСИЯТА няма да ДОЙДЕ.Умирайте всеки Божи Ден РАБИ..

  Хороскоп за 11.07.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Днес ще се погрижите за собственото си спокойствие, осигурявайки си повече тишина и време за размисъл. Има върху какво да мислите, работата, семейството, приятелите и многото си несвършени задачи. Някой, който отдавна ви привлича ще скъси разстоянието по между ви. С общи действия отношенията ви ще се развият в желаната от вас посока.
  11 юли 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Осъществявате значителен напредък днес благодарение на неуморните си действия в избраната от вас посока. Радвате се на одобрението на всички около себе си, което допълнително ви стимулира да действате в същия дух. Постарайте се да не пренебрегвате личните си ангажименти за сметка на професионалните и по-специално времето, което отделяте за любимия човек.
  11 юли 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Силните ви прояви днес ще предизвикат промени около вас. Най-изразени ще бъдат в личен пран. Водени от разбирането си за нещата, ще сложите край на онези, които ви пречат да се чувствате истински и ще вземете решения, променящи в известна степен обичайните ви занимания. Бъдете толерантни и ще ви бъде по-лесно в отношенията с околните.
  11 юли 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Избягвайте споровете, дори и да считате, че сте прави. Спокойствието днес ви е по-важно, отколкото изява на красноречието и интелекта ви. Носете багажа си тихо и се съсредоточете към собствените си търсения и потребности. Скоро ще получите дарове, за които трябва да сте подготвени.
  11 юли 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Прекарвате по-голяма част от времето си в дребни задачи по дома. Това са все неща, които от отдавна отлагате да свършите. Крайно време е да довършите онова, което сте започнали. Ако не днес, то утре със сигурност ще имате възможност. Добре е да помислите и за бъдещо начинание, което планирате.
  11 юли 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  С удоволствие ще се заемете с нещата, които ви носят настроение. Срещи, приятелски събирания, родители, деца са част от вълненията ви за днес. Търпеливо и с такт ще насочвате събитията така, щото всички да се чувстват добре. Това го можете и е добре да се замислите дали не е част от мисията ви на тази земя.
  11 юли 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Предпочитате да прекарате този ден сред близките си, заети с нещо, което ще ви помогне да се разтоварите. Въпреки това обаче е твърде възможно този ден да ви поднесе различни изненади, които ще наложат промени в плановете ви. Не се учудвайте ако в крайна сметка прекарате по-голяма част от деня извън дома си. Няма съмнение обаче че ще се забавлявате добре.
  11 юли 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Планирате много задачи за днес и от вас зависи на кои от тях ще дадете преднина. Не позволявайте настроението ви да зависи от нечие благоволение към вас, както и не разпилявайте силите си да влизате в ненужни спорове. Добре ще ви се отрази времето сред природата или в компанията на любима книга.
  11 юли 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Интересен и динамичен ден. Благоразположението ви към ваши близки ви кара да се чувствате отлично. Започната на шега авантюра, ще прерасне в дълготрайна, сериозна връзка. От вас зависи дали ще приемете или не интересно предложение. Бъдете уверени в успеха си и със сигурност ще го постигнете.
  11 юли 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  И в работата, пък и извън нея, вие днес определено сте човекът - оркестър. Енергията ви изцяло ще бъде насочена както към служебните ангажименти, така и към дома. И вечерта с основание ще може да се поздравите за свършеното. Вниманието на любимите ви хора ще направи удовлетворението ви пълно.
  11 юли 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Стари задължения ще ви напомнят за себе си, създавайки у вас отегчение и досада. С повече търпение ще я свършите и ще ви остане време за по-интересни занимания. Нуждаете се от повече спокойствие около себе си, за да чуете шепота на сърцето си и да помислите за бъдещето си.
  11 юли 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Голяма част от вас ще са заети с лични дела днес. Справяте се успешно с въпрос, който не сте планирали. Притеснявате се излишно за възникнала ситуация. Имайте търпение и нещата ще се разрешат във ваша полза. Приятел се нуждае от личен съвет, отнесете се сериозно към ситуацията и проявете разбиране.
  11 юли 2020
  Последни новини