От х:

Днес в x:

16 °C

В норма е уранът в хасковската вода с новите кладенци, но остава забраната за пиене

  Добри са показателите на питейната вода в Хасково след пускането на новите кладенци. Това показват замерванията, отчетени на 26 февруари от РЗИ - Пловдив на заседание в Областна администрация в Хасково, съобщи кметът на община Хасково Станислав Дечев по време на днешното заседание на Общинския съвет. Повод за изказването му бе запитване на общински съветник относно качеството на хасковската вода.

  "Всички резултати по химичен показател "естествен уран" са в нормата", увери градоначалникът. Той уточни, че само един от показателите бил 0.029 mg/l и се доближавал до нормата от 0.03 mg/l.

  "Благодарение на изградените кладенци, благодарение на водопроводите всъщност се е получила въпросната смес, която искаше да направи ВиК от всички кладенци едновременно и резултатите го показват", коментира Дечев. Той каза още, че предстои да се вземат нови проби, вероятно другата седмица. Каза, че се надява и следващите резултати да са добри, за да може да се премахне ограничението за "естествен уран" и да отпадне забраната за пиене на вода от чешмите.

  Анета Кутелова

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (16)

  • 1
   Ма
   Мария
   51 -2
   14:22, 28 фев 2020
   След като цялата хасковска администрация започне да пие чешмяната (не)уранова вода, тогава и гражданите ще я пробваме!
  • 2
   11
   112
   41 -6
   15:20, 28 фев 2020
   Потрошиха се едни луди пари за нови кладенци и пак уранова вода.
  • 3
   Ku
   Kurec
   32 -5
   15:54, 28 фев 2020
   Чиста работа за прокуратурата!Съд и арести иска народа.
  • 4
   Ко
   КОРЕНЯК
   26 -7
   16:19, 28 фев 2020
   ВиК-то нали е незаконно,кой ще носи отговорност за това,как си вземат заплатите и събират пари от хората? Т.Марков кой го назначи?Пародия на държава...
  • 5
   Фо
   Формулата на Рокфелер
   20 -5
   17:28, 28 фев 2020
   Отчиташ 0,031мг/л уран, дигаш джабала до небето, че ще умрем, преглътваш някой милион, отчиташ 0,029 мг/л и спокойно можеш да си живееш старините.
  • 6
   Pp
   ppp
   23 -4
   19:20, 28 фев 2020
   Вода с Уран 3 лв, сега без Уран трябва да е левче...
  • 7
   Бо
   боляровец
   22 -3
   19:44, 28 фев 2020
   Всичко е само за момента! С пролетните дъждове ще има ново разместване на урановите пластове и подпочвени води. Обикновено най-голяма концетрация се устанавява есен и ли пролет. Проби трябва да се правят ежеседмично а не веднъж в годината.
  • 8
   Аз
   аз
   18 -2
   20:02, 28 фев 2020
   А какво е алфа лъчението? Колко пъти е над нормата?
  • 9
   Po
   Popa
   9 -2
   22:18, 28 фев 2020
   Не е важно дали е под или над нормата урана, важното е че го има във водата, а щом е там няма начин да ме накарат да пия.
  • 10
   At
   ata
   20 -4
   22:35, 28 фев 2020
   някой спомня ли си от колко години водата не е годна за пиене? и какви мерки се предприеха за този град? и от кого?
   ако е въпрос да не се плащат винетки от няколко човека около СОФИЯ реакцията е мигновена.
   А че десетки хиляди се тровят ако ползват вода от чешмата, и то по 3 лв/кубик, явно не се отразява от медии и отговорни за това - и си продължава.
   ДОКОГА?
  • 11
   Ем
   Емо
   15 -1
   23:26, 28 фев 2020
   Водата в Хасково си е гадна. Над 350 единици по замърсяемост. Зависи кой я мери, кой дава данните и кой ги публикува. Май ще съжаляваме за " швепс Тракиец" ....
  • 12
   Д.
   Д.Д.
   13 -2
   07:10, 29 фев 2020
   "Въросната смес" или т.нар. вода е по 3 лв, кога някой, някъде ще се самосезира и да се приеме със закон че когато въпросната смес не отговаря на показателите да се продава на половин цена, вчера 3 часа в центъра тече виолетова вода! За да стане годна швепса от Тракиец, трябваше да се изгради пречиствателна станция, която струва 2 млн., толко се дадоха и за "новите" кладенци, които всъщност са стари резервни, а сега някой умник да се сети кой ги предложи и къв беше баща му преди години? 2 млн са си 2 млн! Има и за Баце има и за нас!
   • 11
    11111
    6 -2
    10:27, 29 фев 2020
    защо се плащат 3 лева за промишлена вода.Народът спи.
   • Чи
    Чичо Видьо
    6 -1
    11:50, 29 фев 2020
    Незаконно правителство, незаконен кмет, незаконен общински съвет-всичките избрани с купени гласове...повечето ромски!!!Незаконни ЕРП-та-надписват драстично сметките за тока!!!Плащаме безбожно скъпа вода, която е отровена с уран и причинява рак....гробището се напълни!!!Ракът е като епидемия в гр.Хасково!!!Вдигнаха такса и смет негодниците незаконни!!!Защо още търпите бе страхливи роби, вдигайте се на бунт и всичко ще си дойде на местото....вижте гърците, французите, румънците какво правят!!!Събираме се и отиваме пред общината, и започваме да чупим и палим, и бой по-тези бирници, после отиваме пред ЕВН и палим сградата и всичките им автомобили, и който набараме от началниците там....линч...бой до дупка...полицаите ако са против народа....бой и по-тях!!Какво чакате бе хорааааа, скоро и въздуха ще ни накарат да плащамееее осъзнайте се!!!Магазини Кауфланд и Лидъл, трябва да се оберат публично от народа, защото продават в пъти по скъпо стоките си от колкото в другите държави....Защо????Вдигайте се времето ни изтича...помислете за деца, внуци и за идното поколение как, ще живеят те...ще бъдът още по-големи роби!!!Ставайте да ги разбием...ние сме техните началници...не те на нас!!!Да се обединим, и да бъдем по-смели...няма нищо страшно!!!Да живее България!!!
   • 11
    11111
    4 -1
    13:02, 29 фев 2020
    цял областен град години е на воден режим.Вода с която не мажеш да готвиш-пиеш а и да се къпеш и да я имаш е РЕЖИМ.Тази вода е и скъпа. 3 лв кубикът.Колко мин.вода за тези години се продаде.Колко ДДС прибира хазната.Това е пак един вид ТОЛ такса.Пенсионерите с 200 лв колко дават на месец за да не са ЖАДНИ щото така или иначе си по-жаден като си гладен.И всички мълчат като мисирки преди кланницата.Стокхолмският Синдром.МЕСИЯТА няма да ДОЙДЕ.Умирайте всеки Божи Ден РАБИ..

  Хороскоп за 21.09.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  От близките си ще получите стимул и мотивация за творчески и професионални изяви. Все по-убедително ще налагате присъствието си в сфери, носещи ви пари и популярност. Съдбата ви дава благоприятни възможности, възползвайте се, за да получите това, което искате за себе си.
  21 сеп 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Не се скъпете да харчите парите си днес, покупките ви ще са удачни и ще ви направят доволни. Имате желания, реализацията за които изисква повече яснота и подготовка. Те не са пречка, нужно ви е да вземете решение за стартирането им и да действате. В семейството ще имате повод за празнуване.
  21 сеп 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Очаква ви ден, пълен с емоции и добро настроение. Пропускате проблемите покрай себе си, без да им позволявате да влияят на настроението ви. Заобиколени сте от хора, с които се работи леко и които са готови да ви съдействат по всяко време. Прекалено самонадеяни сте в личен план, по-скоро в отношението си с човек, който владее сърцето ви.
  21 сеп 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Запазвайки доброто си настроение, ще отхвърляте задачите си една след друга. Започващите нов бизнес се нуждаят от допълнителна информация по интересуващите ги теми, за това ще потърсят мнението на специалисти или чрез интернет ще обогатят знанията си. Ще успеете да се включите в сроковете.
  21 сеп 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Ще усещате в себе си сили и енергия за развиване на нови умения. С лекота ще вземате решения и ще привличате съмишленици. В спорове ще постигате лесно споразумения и ще ви се отдава да организирате другите. Няма да ви липсва подкрепа, защото привличате на своя страна силните и пробудените.
  21 сеп 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Ще се възползвате от добрите си позиции в професионалните, обществени и бизнес-среди и с лекота ще преодолеете възникващите затруднения. Здравето ви изисква достатъчно сън, витамини и повече спокойствие. Въздържайте се от спорове, дори да считате, че те могат да са полезни или заради влечението си към тях.
  21 сеп 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Имате разнообразни планове за този ден, но най-вероятно е да успеете да осъществите само част от замислите си. Непредвидени обстоятелства ще ви попречат да го сторите, но това не бива да ви разочарова. Напротив ще ви позволи да се насочите към нещо ново и градивно. Вечерта ще станете част от интересно мероприятие, което ще ви даде възможност да се разтоварите.
  21 сеп 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Този ден е изпълнен с нови предизвикателства, които стимулират творческото във вас. Идеите ви са ценни и оригинални и ако се заемете сериозно с реализацията им, ще срещнете одобрението на всичко около вас. Подкрепата на приятел в това отношение ще ви бъде от особена полза, защото той ще ви мотивира да се захванете с нещо перспективно.
  21 сеп 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Днешният ден ще е сравнително натоварен, свързан е с много ангажименти, срещи и контакти. Имате достатъчно енергия и търпение да се справите с повечето си дела. В определен момент обаче ще трябва да отложите конкретни действия за по-късен етап. Вечерта ще имате нужда от тишина и спокойствие за пълноценна почивка
  21 сеп 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Добре е да планирате внимателно ангажиментите си днес. Полезно ще ви е да имате повече време да реагирате адекватно на непредвидена ситуация. Възможно е в последния момент да ви се наложи да промените част от плановете си, но нека това не ви притеснява. Сърдечният партньор ви вдъхва надежда за нещо, което отдавна желаете.
  21 сеп 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Имате различни ангажименти през този ден, които изискват повишеното ви внимание. Близки хора ви търсят за съвет и вие подхождате отговорно към молбите им. Може би ситуацията не е новост за вас, но все пак внимавайте. Не се обвързвайте прибързано, дайте си повече време да се запознаете с детайлите.
  21 сеп 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Спокоен и приятен ден очаква онези, които не планират далечно пътуване. Занимания с вашето хоби ще ви донесат най-пълно удовлетворение. Душевното ви равновесие е стабилно и нищо не е в състояние да ви обезпокои. Ще прекарате приятна вечер вкъщи, ако поканите близки приятели на гости.
  21 сеп 2020
  Последни новини