От х:

Днес в x:

Езиковата гимназия в Смолян е победител във фестивала за театър на английски език

Изображение 1 от 5

    След оспорвато състезание днес беше определен победителят в Областния кръг на Фестивала на авторска драматургия и театър на английски език, който се порведе в РДТ Смолян.
     Според регламента участват ученици в две възрастови групи, които изучават английски език в училище:
    –от ІV клас до VІІ клас
    – от VІІІ до ХІІ клас включително
    Участниците разработват свой драматургичен материал – изцяло авторски или по мотиви от класически и/или съвременни произведения. Сценичните етюди на участниците от двете възрастови групи се оценяваха
    от жури в състав: Председател: Цеца Илиева, ръководител на Младежки театър „Ирис“ към читалище „Орфееви гори-1870“ в Смолян и членове: ст. учител по английски език в ПГИ „Карл Маркс“ Емануила Величкова и преподавател по английски в СУ “Св.св. Кирил и Методий“ Димитрия Аянска.
    За участие в националния кръг в двете възрастови групи бяха отличени пиесите:
    1-ва възрастова група 4-7 клас -театрална група към ППМГ“Васил Левски“- Смолян за постановката „Домът е там, където е сърцето“ , по мотиви от „Оливър Туист“ – Чарлз Дикенс.
    2-ра възрастова група-8-12 клас- наградата Диплом и представяне на национално ниво на фестивала, спечели пиесата на ЕГ “Иван Вазов“-Смолян „Магията на театъра“, с ръководител Людмила Тенева.
    Журито връчи и грамоти, подготвени от РУО- Смолян на ръководителите на театралните състави към трите учебни заведения, участвали във фестивала. Бяха връчени и 9 индивидуални грамоти за сценично присъствие и оригинална игра на сцена на ученици, отличили се с актьорски качества и цялостно изпълнение.
    Националният кръг, на който ще се явяват победителите от областния кръг в двете възрастови групи, ще се проведе в гр. София на 13.03 и 14.03.2020 г., където ще бъде излъчен националният победител във Фестивал на авторска драматургия и театър на английски език за учебната 2019-2020г.

    СмолянБГвести

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини