От х:

Днес в x:

28 °C

Районният съд в Хасково е сред най-натоварените в страната, съдии с по 800 дела за 2019 г.

  Висока натовареност на съдиите в Районния съд в Хасково през 2019 г., обхващащ общините Хасково, Минерални бани и Стамболово. Това отчете председателят на съда Пламен Георгиев в присъствието на съдия Даниела Николова - зам.-председател и ръководител на "наказателното отделение" и съдия Нели Иванова - ръководител на "гражданското отделение", представители на медиите.

  В Районния съд в Хасково работят общо 10 съдии, но те не са били в пълен състав през миналата година. Двама от тях отсъстваха - съдия Васил Панайотов липсваше заради стаж в Страсбург, а съдия Павлина Господинова бе командирована в друг съд.

  През миналата година в Районния съд в Хасково са постъпили общо 5495 дела, докато през предходната година е имало с 667 дела по-малко.

  Повишението е предимно в "гражданското отделение" - увеличение има по така наречените заповедни производства (заведени дела от ВиК) и дела по Кодекса на труда, предимно срещу МВР. През 2019 г. общо са свършени 3877 граждански и административни дела. От тях са обжалвани едва 163 дела, което прави 4.2%.

  Намаление има на наказателните дела - образувани са 1613 дела. По същество са решени 1176 дела, 7 дела са били прекратени и върнати на прокуратурата за отстраняване на нарушения, а едно дело е било внесено от прокуратурата с искане за освобождаване от наказателна отговорност. Обжалвани са 202 от присъдите по наказателните дела (13.56%). Близо 80% от обжалваните са потвърдени.

  Всеки магистрат от Районния съд средномесечно е разглеждал по 65.52 дела през 2019 г. Средномесечно всеки съдия е свършил по 57.90 дела. "Това постави Районен съд- Хасково сред най-натоварените в страната и най-натовареният в съдебния район на Хасково", заяви съдия Георгиев. Той поясни, че някои от съдиите са имали по 800 дела за 2019 г. и това е наложило магистратите да работят извън работно време.

  Анета Кутелова

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (9)

  • 1
   Аз
   Аз
   13 -15
   17:59, 30 яну 2020
   Браво! Наистина браво на съдиите и служителите! Трудно му е на Георгиев, но той го може.
   • Mi
    mich
    11 -3
    21:23, 30 яну 2020
    На кое браво, мазник ?
  • 2
   То
   Той
   24 -3
   18:23, 30 яну 2020
   Ма къде е пиарката бе, това не е ли нейна работа
  • 3
   Рс
   РСХ
   6 -1
   19:23, 30 яну 2020
   Защо има подчертавания в статиятя?
   • Ел
    Елза
    7 -13
    20:34, 30 яну 2020
    Добре, че Георгиев избраха! Той е умен, не е страх... Виж коментара
  • 4
   Пр
   Прокурор
   8 -1
   22:20, 30 яну 2020
   Как няма да са натоварени , когато едно наказателно дело се отлага по пет шест пъти за една година. Насрочени дела от януари 2019 се отлагат по няколко пъти и 2020 още не са започнали. Това ако не е губене на уж работно време и средства... И после една оправдателна и всичко е наред. А и заплатите им вдигат на магистратите от
   ВСС пак. Направо сте за ,,браво,,!!!
  • 5
   Ма
   Малкият Иванчо
   8 -3
   00:29, 31 яну 2020
   Винаги съм се чудил, за какво им са тези големите хавлии, с които ходят съдиите, а те били потни от работа.
  • 6
   Ня
   Някой
   7 0
   09:17, 31 яну 2020
   Ами като сте толкова натоварени, назначете още съдий или заплатата ще ви намалее /която е доста висока /! Половината ни съдий са или от Д-град или от Харманли. Толкова ли в Хасково няма юристи които да станат съдий и да им е по-лека работата .
  • 7
   Да
   ДАНИЕЛА НИКОЛОВАС
   4 0
   13:26, 31 яну 2020
   Тази Даниела Николова , колкото по-бързо се махно от там толкова по-добре.
   Тази същата управда пияницата дето си заспа в колата на светофара до ПМГ. СРАМА НЯМАТ а съдййки ми станали

  Хороскоп за 13.07.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Наложете си да мислите позитивно и гледайте оптимистично на живота. Съдбата ще ви предложи възможност за излизане от положението, в което сте, стига да проявите активност и да не спирате в развитието си. Заниманията ви ще са ползотворни и ще се справите в деликатна ситуация, без да се натоварвате излишно.
  13 юли 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  В много добра форма сте днес и нито за миг няма да мислите за почивка. Имате вдъхновение за работа, тъй като стъпка по стъпка се осъществяват плановете ви. Това ви дава ново самочувствие да се захванете с други отговорности.
  13 юли 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Водени от вътрешното си усещане за нещата, ще работите, като не пренебрегвате обективните условия край себе си. Ще напреднете бързо, ако прагматично включите в работата си и хора, чиито разбирания са близки до вашите. Общата енергия и интереси ще осигурят по-високи доходи на всички ви.
  13 юли 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Работата ви днес е приятна и интересна. Запознанствата, които отбелязвате, може да са ви особено полезни за бъдещите ви проекти. За някои от вас този ден е свързан с нова работа или промяна на дейността. Привлечени сте от нови перспективи и търсите начини да ги осъществите. Засега обаче ще трябва да почакате, докато откриете най-доброто за вас.
  13 юли 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  За бизнесмените денят ще е успешен, ще реализират финансови сделки и ще придобият власт над други активи. Характерно за всички от знака е, че без да се отказват от заявените участия, ще проявят активност и в други форми на изява, в бизнеса, в творческите форуми и лични задачи. Бъдете последователни и ще успеете.
  13 юли 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Забележителните ви организаторски способности с пълна сила ще се проявят днес в момент, когато всички погледи са обърнати към вас. Това е шанс да демонстрирате самообладанието си и чувството за отговорност. Насочете усилията си в затвърждаване позициите на екипа ви, като не се страхувате да бъдете безкомпромисни, когато това се налага.
  13 юли 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Днес сте в стихията си. Неудържими сте и се изявявате в различни сфери. Моментът е много подходящ да започнете работа по осъществяването на своя идея. Добре е да отделите повече време за проучвания. В случая добрата подготовка ще се окаже решаваща за окончателния ви успех. Получавате добри новини от приятели, в момента са далеч от вас.
  13 юли 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Днес сте по-жизнени от всякога. Артистичността и чувството ви за хумор забавляват околните и печелят симпатиите им. Вашият партньор обаче има нужда по-скоро от привързаност, отколкото от шеги.
  13 юли 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Няма да ви липсват емоции от всякакъв характер, но ще постигнете замисленото. Наясно сте с това какво искате и как да го постигнете, а това никак не е малко. Не се задълбочавайте върху това кой какво е казал, изпращайте положителни сигнали към всички и ще се почувствате добре.
  13 юли 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Бъдете концентрирани днес, в противен случай може да пропуснете нещо, за което ще съжалявате впоследствие. Помагате на близък приятел да се справи със свой проблем. Умеете да правите компромиси, от което зависи и разбирателството ви с околните. Ако сте в постоянно движение днес, осигурете си достатъчно спокойствие вечерта.
  13 юли 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Тревогите и притесненията ви ще се окажат напразни. Работата ви е в ход и ще постигнете напредък в областта, която ви интересува. Интимните ви желания ще се удовлетворят, но бъдете по-смели. Проблем, който не търпи отлагане ще намери своето решение, с което ще удовлетворите всички заинтересовани.
  13 юли 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Водени от амбициите си ще работите за собствения си просперитет, дори и това да не се харесва на някои. Ще изпъкнете с идеи и видими постижения. Виталността ви ще привлече личност, която от дълго време храни романтични чувства към вас. Това ще ви разнообрази, а за някои означава и нова връзка.
  13 юли 2020
  Последни новини