От х:

Днес в x:

10 °C

Районният съд в Хасково е сред най-натоварените в страната, съдии с по 800 дела за 2019 г.

  Висока натовареност на съдиите в Районния съд в Хасково през 2019 г., обхващащ общините Хасково, Минерални бани и Стамболово. Това отчете председателят на съда Пламен Георгиев в присъствието на съдия Даниела Николова - зам.-председател и ръководител на "наказателното отделение" и съдия Нели Иванова - ръководител на "гражданското отделение", представители на медиите.

  В Районния съд в Хасково работят общо 10 съдии, но те не са били в пълен състав през миналата година. Двама от тях отсъстваха - съдия Васил Панайотов липсваше заради стаж в Страсбург, а съдия Павлина Господинова бе командирована в друг съд.

  През миналата година в Районния съд в Хасково са постъпили общо 5495 дела, докато през предходната година е имало с 667 дела по-малко.

  Повишението е предимно в "гражданското отделение" - увеличение има по така наречените заповедни производства (заведени дела от ВиК) и дела по Кодекса на труда, предимно срещу МВР. През 2019 г. общо са свършени 3877 граждански и административни дела. От тях са обжалвани едва 163 дела, което прави 4.2%.

  Намаление има на наказателните дела - образувани са 1613 дела. По същество са решени 1176 дела, 7 дела са били прекратени и върнати на прокуратурата за отстраняване на нарушения, а едно дело е било внесено от прокуратурата с искане за освобождаване от наказателна отговорност. Обжалвани са 202 от присъдите по наказателните дела (13.56%). Близо 80% от обжалваните са потвърдени.

  Всеки магистрат от Районния съд средномесечно е разглеждал по 65.52 дела през 2019 г. Средномесечно всеки съдия е свършил по 57.90 дела. "Това постави Районен съд- Хасково сред най-натоварените в страната и най-натовареният в съдебния район на Хасково", заяви съдия Георгиев. Той поясни, че някои от съдиите са имали по 800 дела за 2019 г. и това е наложило магистратите да работят извън работно време.

  Анета Кутелова

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (9)

  • 1
   Аз
   Аз
   13 -15
   17:59, 30 яну 2020
   Браво! Наистина браво на съдиите и служителите! Трудно му е на Георгиев, но той го може.
   • Mi
    mich
    11 -3
    21:23, 30 яну 2020
    На кое браво, мазник ?
  • 2
   То
   Той
   24 -3
   18:23, 30 яну 2020
   Ма къде е пиарката бе, това не е ли нейна работа
  • 3
   Рс
   РСХ
   6 -1
   19:23, 30 яну 2020
   Защо има подчертавания в статиятя?
   • Ел
    Елза
    7 -13
    20:34, 30 яну 2020
    Добре, че Георгиев избраха! Той е умен, не е страх... Виж коментара
  • 4
   Пр
   Прокурор
   8 -1
   22:20, 30 яну 2020
   Как няма да са натоварени , когато едно наказателно дело се отлага по пет шест пъти за една година. Насрочени дела от януари 2019 се отлагат по няколко пъти и 2020 още не са започнали. Това ако не е губене на уж работно време и средства... И после една оправдателна и всичко е наред. А и заплатите им вдигат на магистратите от
   ВСС пак. Направо сте за ,,браво,,!!!
  • 5
   Ма
   Малкият Иванчо
   8 -3
   00:29, 31 яну 2020
   Винаги съм се чудил, за какво им са тези големите хавлии, с които ходят съдиите, а те били потни от работа.
  • 6
   Ня
   Някой
   7 0
   09:17, 31 яну 2020
   Ами като сте толкова натоварени, назначете още съдий или заплатата ще ви намалее /която е доста висока /! Половината ни съдий са или от Д-град или от Харманли. Толкова ли в Хасково няма юристи които да станат съдий и да им е по-лека работата .
  • 7
   Да
   ДАНИЕЛА НИКОЛОВАС
   4 0
   13:26, 31 яну 2020
   Тази Даниела Николова , колкото по-бързо се махно от там толкова по-добре.
   Тази същата управда пияницата дето си заспа в колата на светофара до ПМГ. СРАМА НЯМАТ а съдййки ми станали

  Хороскоп за 26.02.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  В забързано темпо ще минава деня ви. Използвайте енергията си за да отхвърлите повече работа, имате всички шансове за придобивки от финансов и личен характер. Ще се имате вниманието на човек, когото уважавате, и с когото ви е приятно да сте. Семейството ще ви подкрепи в предстояща надпревара с вяра в победата ви.
  26 фев 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Отговорни и в добра кондиция, ще свършите повече от задачите си днес, независимо, че не ви липсва и желание за развлечения. Някои от вас ще открият за себе си своето ново поприще, на което ще посветят енергията си с удоволствие. Денят се свързва и с придобивки, най-вече за дома.
  26 фев 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Подтиквани от свои мисли и планове, ще търсите пътища, чрез които да ускорите развитието на делата си. Всичко е във възможностите ви, поставили сте си реализуеми цели и ще работите за тях. Други от вас ще са изкушени от възможността да се забавляват и няма да се колебаят дълго.
  26 фев 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Настроението ви е чудесно днес, а това е един необходим фактор за ползотворната ви работа. Денят ви се развива динамично, а това е добре дошло за вас. Имате реалната възможност да си осигурите сериозни финансови приходи.
  26 фев 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Работата на повечето от вас днес ще премине в движение, а на някои дори може да им се наложи да пътуват по работа. Нека това обаче не ви притеснява, тъй като ви очаква един наистина ползотворен ден. Срещате различни хора, които оставят у вас чудесни впечатления. Вечерта най-вероятно ще имате нужда от почивка, затова е за препоръчване да си останете у дома.
  26 фев 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Не предизвиквайте съдбата, като продължавате да работите без почивка. Подарете си повече време за себе си и споделете с хората, които ви обичат вълненията си. Длъжни сте се съобразите с нуждите си, ако не искате скоро те да се превърнат в основен фактор, с който трябва да се съобразявате.
  26 фев 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Оптимистично настроени сте за бъдещето и възможните неблагоприятни новини едва ли ще ви разстроят. Наясно сте със ситуацията и добре разбирате възможностите, които ви се откриват и начините да се възползвате. Единствено прекалената самоувереност може да ви подведе в даден момент, но едва ли ще го допуснете.
  26 фев 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Няма да изпуснете предлагащ ви се шанс, дори това да постави на изпитание упоритостта и отговорностите ви. Няма съмнение, че можете да се справите. В личните си взаимоотношения не бъдете прекалено прями, колкото и да се цени това, рискувате да нараните някого с откровенията си. Бъдете сдържани и дипломатични.
  26 фев 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Не отблъсквайте с лека ръка почитателите си, съвсем скоро може да се окажат много необходими. Перспективни делови ангажименти ще отнемат времето на мнозина от вас. Паричните постъпления от тях ще ви бъдат достатъчни да осъществите отдавна отлагани желания.
  26 фев 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Днес ще ви се наложи доста да се замислите относно начина, по който ще процедирате за в бъдеще. Изводите, които правите ще ви накарат да промените решително тактиката си на работа. Намерете време за ангажимент, който сте отлагали от доста време. Може би на неочаквано място ще успеете да попаднете да ценна за вас идея.
  26 фев 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Прегледайте текущите си сметка, сред тях има такива, които не могат да бъдат отлагани. Започнат проект ще продължи да ви занимава и днес. Целите, които си поставяте са реализуеми, но е време да помислите и за допълнително финансиране, предвид големите ви очаквания. Битовите проблеми няма да ви затруднят.
  26 фев 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Едно събитие ще ви постави в някаква зависимост от други хора. Това няма да ви се понрави и ще търсите начини да защитите независимостта си. Ще срещнете трудности, но ще ги преодолеете. Ще откриете, че има още какво да ви развълнува извън обсега на интересите ви. Любим човек ще се погрижи за това.
  26 фев 2020
  Последни новини