От х:

Днес в x:

9 °C

Станислав Владимиров: Има риск от хепатит в Перник

"Когато дойде водата в Перник, първо къпем бебето. Справяме се така, както всички перничани". Това заяви градоначалника на Перник Станислав Владимиров в ефира на NOVA.

Има риск от хепатит, който може да плъзне в града заради липсата на вода, призна той.

"От Министерството на здравеопазването казват, че има риск от хепатит, когато има нарушено водоподаване и са нарушени хигиенните навици на хората".

„Риск от санитарно-хигиенна гледна точка винаги има. Ние имахме два много тежки инцидента, когато имаше смесване на мръсните с чистите води. Водопреносната ни система е изключително амортизирана”, добавя Владимиров. Той визира случаите на ешерихия коли в квартал "Проучване".

„Имам доверие в РЗИ-Перник, които правят ежедневни проби на водата. Надявам се те своевременно да информират, ако има промени в качеството на водата за да не изпадаме в по-тежки ситуации”

За да помогне в борбата със заразата, общината в Перник е поръчала 10 химически тоалетни с мивки, които да разположи из града. Те, обаче, изобщо не са достатъчни, затова местната власт ще поиска помощ от правителството в тази посока, обясни още Владимиров.

Много от заведенията в града вече са се оборудвали хидрофорни системи и бидони, за да продължат да функционират, разказва още кметът.

При този режим Перник ще има вода до април, но времето не работи в наша полза, допълни той.

Нормално е хората да са гневни, защото сме поставени пред огромно изпитание месеци наред вече, имаме обективно несвършена работа, за да се стигне дотук, коментира Владимиров предстоящия протест в града.

"При тези главоболия, които имам, моля да не влизаме в политическа реторика. Целта ни е сега да излезем от тази криза и ще направя всичко възможно да преведа моя град през това изпитание", отхвърли Владимиров всички въпроси, свързани с БСП и предстоящия вот на недоверие.

Надявам се някои от съветниците да бъдат по-активни, а не да стоят на завет и да гледат отстрани, коментира Владимиров работата на Общинския съвет. Той обясни, че улиците, които са подадени за подмяна на тръби, днес са извън големия воден прокт, който ще стартира в града.

Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини