От х:

Днес в x:

Посрещнаха Дядо Коледа в Книжовник, засадиха и 60 дръвчета

    Жители и гости на хасковското село Книжовник отпразнуваха Коледа в аванс. Деца и възрастни посрещнаха Дядо Коледа, който пристигна с малък трактор с ремарке. Белобрадият старец изненада с подаръци и лакомства малчуганите, които с трепет го приветстваха и позираха за снимки.

    По-късно деца и възрастни засадиха 60 широколистни дръвчета, за които предварително бяха изкопани дупки. Докато траеше акцията по залесяване на парка, на скарата цвърчаха мръвки. Бяха изпечени 300 кюфтета и кебапчета, които бяха гарнирани с разнообразна туршия. Почерпката е осигурена със средства от дарители по инициатива на председателя на местното читалище "Изгрев" д-р Стефан Динков и представителката на културната институция Росица Чакърова-Кутелова.

    Тържеството продължи с хоро на открито, което поведе кметицата на Книжовник Невена Рачева, с чието съдействие и съвместно с читалището са закупени дръвчета - явор, ясен, кестен, засадени в парка, намиращ се край читалището, кметството и пластиката със златната обувка и топка на легендарния футболист Петър Жеков, който е родом от Книжовник.

    Днес местните изказаха задоволство от изградените преди около месец "легнали полицаи" на главния път през селото, за които настояваха още преди време заради честите пътни инциденти.

    Родните деятели възнамеряват още да облагородят парка, който става все по-посещаван от деца, младежи и родители. Настояват и за монтиране на кошове, тъй като на този етап няма къде да събират отпадъци.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Шв
      Швейк
      1 -2
      14:08, 22 дек 2019
      След 1989т село Книжовник си е жива СКРЪБ независимо от дивотиите които сътворяват разниАБДАЛИ
    Последни новини