От х:

Днес в x:

Тази събота за последно разходка в Паскалевата къща преди зазимяването

В събота е последната възможност да посетите Паскалева къща за тази година. Обектът, който е част от Регионален исторически музей-Хасково, ще бъде отворен от 10 до 16 часа.

Цената на билета за всички посетители е 1 лев. От входна такса са освободени децата до 7 години и хората с физически увреждания.

След 21 декември Паскалева къща ще бъде затворена през целия зимен период, уточниха от Регионалния исторически музей.

Всеки, който пък разгледа експозициите на на РИМ-Хасково в събота ще получи като подарък фото албум за живота и делото на Капитан Петко войвода. Книжката беше отпечатана в началото на декември със съдействието на хасковската фирма „Недев“ по повод 175 години от рождението на Закрилника на Тракия. В музея е изложена и единствената запазена пушка „Уинчестър“ на легендарния войвода. Билетът за възрастни е 2 дева, а за учащи се и пенсионери – 1 лев.

В събота и неделя ще работи и Музейният център за тракийско изкуство, в който се намира точното копие на Александровската гробница. Обектът, който също е част от хасковския исторически музей, ще бъде отворен за посетители и на коледните празници – 24, 25 и 26 декември.

 Haskovo.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини