От х:

Днес в x:

София въвежда днес безплатни буферни паркинги заради опасно замърсяване на въздуха

Столична община въвежда днес безплатни буферни паркинги за всички, които оставят колата си и използват градския транспорт в града. Мярката се предприема във връзка с прогноза за 18 декември за превишения на стойностите на фините прахови частици над две от станциите на Изпълнителната Агенция по околна среда над 150 мкг/куб.м.

Безплатните паркинги са разположени по линиите на метрото на бул.“Цариградско шосе“, бул.“Черни връх“, бул.“Ломско шосе“, бул.“Александър Малинов“ и на бул.“Драган Цанков“.

От общинската администрация призовават гражданите, които имат възможност, да не използват личните си автомобили, а тези, които се отопляват на твърдо гориво – да преминат на алтернативно отопление.

Продължава и миенето на столични булеварди с автоцистерна.

Екипи на Столичен инспекторат извършват и проверки за източници на замърсяване от строителни, търговски, промишлени обекти и по сигнали на граждани.

На сайта https://air.sofia.bg всички граждани могат да следят в реално време измерваните стойности на фините прахови частици, както и прогнозите за следващите дни. На специално мобилно приложение SofiAir, което може да се свали и използва на телефони с Android и iOS операционни системи, гражданите могат да получат информация за предприетите мерки при повишена концентрация на фини прахови частици.

Източник: БГНЕС

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини