От х:

Днес в x:

Сложиха защита на коледната рисунка на Banksy (видео)

Работата на Banksy, с която той насочва вниманието към бездомните и даряването, е покрита със защитни плексигласови екрани. Това се наложи, след като някой нарисува червени носове на елените.

Хората се стичат от различни краща на Англия, за да видят коледното послание на мистериозния артист. Репортаж на местната телевизия показва Вайз Стрийт. Пред камерата човек от администрацията на окръга разказва с възторг как е видял на сутринта творението на Banksy.

"Това е абсолютно фантастично за квартала на бижутерите, това е фантастично за Бирмингам", казва Люк Крейн, изпълнителен директор на Jewellery Quarter Business Improvement District, регионална бизнес организация, която работи по редица проекти за чистотата и благоустрояването. Именно нейните почистващи екипи имат задачата да махат графити от стените в тази територия. Но този път те монтираха защитни екрани.

Работникът от чистотата, който видял новия графити на сутринта, не го почистил, само защото бил голям.

„Почти бях готов да го сваля, само фактът, че е толкова голям и ще ми отне дни, ме спря", казва работникът. "За мен е много странно да не свалям графити."

После се разбрало, че е работа на Banksy и човекът си казал: "Добре, че не го направих".

Докато трае репортажът, хората се тълпят пред тухлената стена и пейката на бездомника, която коледните елени отнасят сред звездите. Люк Крейн казва, че самият той е видял стотици да пристигат само вчера.

Посланието е важно и трабва да бъде опазено, казва Крейн. За целта освен защитните екрани са сложени и ограждения на тротоара.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини