От х:

Днес в x:

Творба на Banksy продадена за над 2 млн. долара

Творба на Банкси със заглавие "Brace Yourself!" ("Стегни се!") се продаде за над 2 млн. щатски долара, което е три пъти повече от цената, обявена в началото на аукциона.  

По време на търга е имало музикален съпровод от групата, вдъхновила създаването на творбата.

Художникът рисува картината през 2010 г. за британската банда, известна тогава под името "Exit Through The Gift Shop". Това е името, което Банкси има намерение да използва за документалния си филм от 2010 г. За да бъдат избегнати проблеми с авторските права, групата приема офертата на Банкси - да им нарисува картина при условие, че те сменят името си. 

Картината представя смъртта с черна дреха и коса, караща картинг количка със закопчан предпазен колан.

Купувачът е Мигел Гарсия Лариос, собственик на винтидж магазин в Холивуд. Аукционът е бил организиран в Бевърли Хилс. Началната цена е била 600 000 щатски долара, а продажбата е била озвучена от живо изпълнение на групата "Брейс Йорселф!" ("Brace Yourself!"). 

Певицата на групата - Наталия Залевска, нарече продажбата "парче история". Част от парите ще бъдат насочени към благотворителна организация, подпомагаща музиканти със здравословни и финансови проблеми. 

На аукциона е било продадено и копие на 'Момичето с балона" на Бански, на цена от 195 000 щатски долара, както и още 70 творби от известни личности като Боб Рос, Джим Кери, Дейв Наваро. 

В началото на март картината на Банкси "Brace Yourself!" ("Стегни се!") беше изложена на прозореца на "Хард Рок Кафе" на "Пикадили Съркъс" в Лондон. 

Източник: БТА

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини